LOKALE FAMILIEGåRDE
MED GODE VæRDIER

Mød vores familiegårde

Hos alle vores familiegårde er sunde værdier for god dyrevelfærd i højsædet. Vi passer godt på hinanden – og ikke mindst på vores kyllinger. 

Mød nogle af familierne her.

Jeg kan se, at kyllingerne lyser op, når de kommer ud. Det er jo deres natur at komme ud og rode i jorden og nippe til græsstrå

Frede Lorenzen, Granlien

LÆS Familien lorenzen's HISTORIE

Det vigtigste for mig er, at kyllingerne har det godt

Kristian, Agergaard

et helt liv på landet

For Kristian fra Agergaard er livet på landet ikke noget nyt. Han er nemlig født og opvokset med landbruget, og siden år 2000 har han selv arbejdet med kyllingeproduktion. At valget faldt på netop kyllinger, var ingen tilfældighed. Kristian kan nemlig rigtig god lide den måde, hverdagen ser ud, når man arbejder med kyllinger, og lige netop dén produktionsform passer derfor rigtig godt til ham og hans families liv på Agergaard i det nordlige Vestjylland.  

 

 • Agergaard
 • Stats_342x197_Frede_NY1.png
 • Stats_342x197_Mogens_1.png

vejen mod bedre dyrevelfærd

Kristian startede ud med konventionel kyllingeproduktion, men da chancen bød sig, tog han imod tilbuddet om at have Gårdkyllinger i stedet – en beslutning han ikke har fortrudt det mindste!

Selvom Kristian startede ud med konventionel kyllingeproduktion, er der for ham nemlig ingen tvivl om, at han nu er landet, hvor han skal være, og han arbejder konstant på at skabe de bedst mulige forhold for kyllingerne: ”Jeg vil gerne være med til hele tiden at forbedre dyrevelfærden og gøre, hvad jeg kan, for at mine kyllinger har det godt."

 • Agergaard
 • Stats_342x197_Frede_NY1.png
 • Stats_342x197_Mogens_1.png

et roligt liv i trygge omgivelser

Det vigtigste for mig er, at kyllingerne har det godt, ” siger Kristian, der har dyrevelfærd stående højt på dagsordenen, og det er derfor også vigtigt for ham, at kyllingerne får den bedste start på livet. Det indebærer blandt andet, at kyllingerne udklækkes i den samme stald, som de vokser op i, hvilket giver dem det bedste udgangspunkt for et roligt liv i trygge omgivelser: ”Det er bedre dyrevelfærd – ingen tvivl om det. Der er mere arbejde i det, men det tager jeg gerne, for at kyllingerne får så god en start på livet,” forklarer han.

 • Agergaard
 • Stats_342x197_Frede_NY1.png
 • Stats_342x197_Mogens_1.png

en travl hverdag på gården

Udover Gårdkyllingerne tæller Kristians landbrug også planteavl og produktion af blandt andet chipskartofler, som leveres til chipsfabrikker både herhjemme og i Tyskland. Hverdagen på Agergaard er derfor aldrig stille, og der er ikke meget tid til at holde fri, da landbruget kræver hans konstante opmærksomhed. Når der endelig er tid til lidt ferie, holder han og familien af at tilbringe den hjemme i skønne Danmark.

 • Stats_342x197_Frede_NY1.png
 • Agergaard
 • Stats_342x197_Mogens_1.png

Gårdkyllingerne har bedre dyrevelfærd, og det betyder meget for mig, og i en rig verdensdel som vores kan vi ikke tillade os andet

Niels Anton, Vester fiskbæk

LÆS FAMILIEN HØJGAARDS HISTORIE

Kyllingerne er mere rolige, når de bliver klækket i stalden

Lars Erik, Vimtrupgaard

læs lars Erik's historie

Jeg brænder for mit arbejde med kyllinger. Jeg er jo vokset op sammen med kyllingerne og har passet dem siden jeg var dreng

Knud Daugaard, Buhlseje

LÆS FAMILIEN Daugaard's HISTORIE

Det, at gå udenfor og se på de økologiske kyllinger er afstressende, og rart at se dem have plads og gøre, hvad de vil

Nikolaj & Andreas, Skyttegården

læs nikolaj og Andreas' historie

En langsomt voksende race giver en sundere og stærkere kylling

Mogens, Skødegaard

læs mogens' historie

 

Jeg kunne ikke forestille mig andet – jeg vil kun arbejde med kyllinger der har et meget bedre liv, og jeg vil gerne være med til at skabe mere dyrevelfærd for kyllingerne i Danmark

Jørn Nissen , Kokærgaard

LÆS FAMILIEN Nissen’S HISTORIE

ET UDVALG AF VORES FAMILIEGÅRDE

BJØRNS FAMILIEGAARD

Fam. De Place Bjørn

FAMILIEGÅRDEN DIDERIKSEN

Fam. Dideriksen

VESTER FISKBÆK

Fam. Højgaard

VIMTRUPGAARD

Fam. Garder

SKØDEGAARD

Fam. Lund

BASTRUPGAARD

Fam. Søgaard

VILLENSGÅRD

Fam. Agergaard

GRANLIENS
FAMILIEGAARD

Fam. Lorenzen

BUHLSEJES
FAMILIEGAARD

Fam. Daugaard

SKYTTEGÅRDEN

Nikolaj & Andreas

De fritgående, økologiske kyllinger hos Frede bor i naturskønne omgivelser knap 15 km øst for Ribe. Frede købte sin gård, Granlien, for snart 20 år siden. Som Frede selv siger: ”Her er det hele. Det er så skønt og flot lige her, hvor gården ligger. Jeg kunne ikke ønske mig at bo et andet sted end her”. Frede har længe arbejdet med økologisk markbrug og holdt økologiske æglæggende høns. Og nu opdrætter han så også fritgående, økologiske kyllinger.

Alt i sortimentet på Fredes gård er økologisk. Både korn, æg – og nu også kyllinger. Det ligger Frede meget på sinde, at dyrene har det godt. ”Man har en forpligtelse, hvis man har dyr. De skal passes, som man gerne selv vil passes”, mener han. 

På gården Buhlseje valgte Knud for nogle år siden at omlægge sin produktion fra konventionelle, industrielle kyllinger til fritgående kyllinger. Det krævede en del ny viden, som han blandt andet hentede i Norge, Sverige og Holland. Han ville nemlig gerne være sikker på, at han kunne give sine kyllinger et liv ud over det sædvanlige.

På Fredes gård er kyllingerne på niveau med gårdens øvrige beboere, og dyrevelfærd står højt på hans liste. Kyllingerne skal behandles godt og føle sig trygge. ”Når der startes et nyt kuld, skal de passes på den første tid. Her taler jeg meget med dem. Det er vigtigt, at de bliver trygge ved, at jeg kommer, så flokken forbliver rolig”, siger Frede.

På Skyttegaarden ved Bjerning producerer makkerparret Nikolaj og Andreas økologiske kyllinger. Der er i alt seks stalde til kyllingerne og selvfølgelig masser af naturlige udendørsarealer, hvor kyllingerne kan gå frit i græsset.

De fritgående kyllinger hos Knud på gården Buhlseje, står hver morgen op til de naturskønne vidder i Sydjylland hvor de kan gøre som de vil, f.eks. støvbade i sand eller slappe af i skyggen af et poppeltræ. 

Hvis Morten Korch havde levet endnu, ville han utvivlsomt benytte Knuds gård som filmkulisse. Mere idyllisk tager Danmark sig sjældent ud. Og hver eneste morgen, når solen står op, indtager de mange fritgående kyllinger Buhlsejes enorme naturskønne vidder.

VI ARBEJDER FOR DET GODE KYLLINGELIV

Vi er en række danske gårdfamilier, som deler en passion for at drive landbrug med dyrevelfærd i højsædet. For os er det nemlig vigtigt, at hver og en af vores kyllinger er opdrættet med omhu.