LOKALE FAMILIEGåRDE
MED GODE VæRDIER

Mød vores familiegårde

Hos alle vores familiegårde er sunde værdier for god dyrevelfærd i højsædet. Vi passer godt på hinanden – og ikke mindst på vores kyllinger. 

Mød nogle af familierne her.

Jeg kan se, at kyllingerne lyser op, når de kommer ud. Det er jo deres natur at komme ud og rode i jorden og nippe til græsstrå

Frede Lorenzen, Granlien

Sydjysk kyllingeidyl

Frede bor sammen med sin kone og deres yngste søn i landsbyen Fole i Sydjylland. Her købte han sin gård, Granlien, for snart 20 år siden af en kammerats forældre. Den ligger i skønne omgivelser 15 km øst for Ribe. Som Frede selv siger: ”Her er det hele. Det er så skønt og flot lige her, hvor gården ligger. Jeg kunne ikke ønske mig at bo et andet sted end her”. Frede er selv ud af en landmandsfamilie og uddannet landmand. Han har længe arbejdet med økologisk markbrug og holdt økologiske æglæggende høns. Og nu opdrætter han så også økologiske kyllinger.

 

  • Stats_342x197_Frede_NY2.png
  • Stats_342x197_Frede_NY1.png
  • Stats_342x197_Frede_NY3.png

Pas dine dyr, som du selv vil passes

Frede synes, at arbejdet med økologiske kyllinger er interessant og lærerigt. Han har lejet en stald og ude areal hos en nabo, og det er her, kyllingerne går omkring og nyder stedets fine natur. Alt i Fredes sortiment er økologisk. Både korn, æg – og nu også kyllinger. Det ligger Frede meget på sinde, at dyrene har det godt. ”Man har en forpligtelse, hvis man har dyr. De skal passes, som man gerne selv vil passes”, mener han.  

 

  • Stats_342x197_Frede_NY2.png
  • Stats_342x197_Frede_NY1.png

Familien bakker op

Mens Frede selv arbejder med de økologiske kyllinger, passer hans 30-årige søn arbejdet med æglægningshønsene. ”At være økolog er et håndværk. Det er både udfordrende og sjovt, og der er meget, man skal lære”. Fredes kone arbejder deltid i en skolefritidsordning, ikke langt derfra, og hjælper derudover med arbejdet på gården. Der er nemlig nok at se til. Frede og en kollega fra den anden side af byen hjælper også hinanden, når der eksempelvis skal sås eller høstes. Det er rart med godt naboskab – og ikke mindst en hjælpende hånd. Ud over sønnen på 30 har Frede også en anden hjemmeboende søn og en datter, der studerer i Odense. ”Børnene har altid hjulpet til på gården. Og når der skal høstes, så kommer de og hjælper”, fortæller han anerkendende.

  • Stats_342x197_Frede_NY2.png
  • Stats_342x197_Frede_NY1.png
  • Stats_342x197_Frede_NY3.png

ned til de franske vinmarker

Når høsten er i hus, og efteråret kommer snigende, drager Frede og fruen gerne sydpå til Alsace i Frankrig. ”Det passer med, at høstsæsonen dernede er i gang, og min er vel overstået. Så ringer jeg efter en vikar – en pensioneret landmand på 73 år – som kommer og ser efter kyllingerne og det hele. Og så er der styr på det”.

  • Stats_342x197_Frede_NY2.png
  • Stats_342x197_Frede_NY1.png
  • Stats_342x197_Frede_NY3.png

 

Jeg kunne ikke forestille mig andet – jeg vil kun arbejde med fritgående kyllinger – de har et meget bedre liv, og jeg vil gerne være med til at skabe mere dyrevelfærd for kyllingerne i Danmark

Jørn Nissen , Kokærgaard

Med et hjerte der banker for dyrevelfærd

Jørn Nissen er producent af fritgående kyllinger og brænder for dyrevelfærd og økologi. Jørn er 59 år og bor sammen med sin kone Lis, der er lærer. Datteren Louise bor hjemme, og sønnen Rasmus er flyttet hjemmefra. 

Der er to hold af fritgående kyllinger, med ca. 5600 kyllinger på hvert hold. Et hold hunner og et hold hanner fordi hunner og hanner vokser forskelligt.

Vi klækker dem i stalden og efter udklækningen kønssorterer vi dem og sætte dem i hvert deres hus. 

  • Stats_gaardnavn.png
  • Stats_342x197_Peter_NY3.png
  • Stats_342x197_Knud_NY2.png

Hvorfor blev det lige netop kyllinger?

I 2015 kom jeg i snak med Økologisk Landsforening, som fortalte mig, at Sødam manglede kyllinger med mere dyrevelfærd – enten fritgående eller økologiske kyllinger.

Jeg havde drømt om at komme til at arbejde med dyr igen og tog kontakt til min bank. De gav mig et lån, så jeg kunne bygge staldene om, men jeg måtte love banken at blive ved, indtil jeg bliver 80 år siger Jørgen smilende.

  • Stats_gaardnavn.png
  • Stats_342x197_Peter_NY3.png
  • Stats_342x197_Knud_NY2.png

En typisk arbejdsdag for jørgen

Kyllingerne kommer ud hver morgen kl. 8 – de har en lille veranda og adgang til et stort udeareal. Lyset bliver tændt i stalden kl. 8 og så begynder de første at gå ud. Årstiden og vejret spiller også ind, -om sommeren er der mange der gerne vil være ude i det dejlige vejr, og så går de først ind igen, når det er blevet mørkt.

Om natten er jeg nødt til at holde dem inde, ellers kan de blive taget af ræven eller af musvåger. Hvis det regner, er det svært at få dem alle til at gå udenfor.

  • Stats_gaardnavn.png
  • Stats_342x197_Peter_NY3.png
  • Stats_342x197_Knud_NY2.png

fremtidsplaner med gården og kyllingerne 

Området hvor kyllingerne går, er der plantet økologiske æbletræer som kyllingerne kan hygge sig under, og jeg kan sælge de økologiske æbler.

Jeg har også en stor skov, og det er min plan, at der skal gå økologiske skovgrise der.

  • Stats_gaardnavn.png
  • Stats_342x197_Peter_NY3.png
  • Stats_342x197_Knud_NY2.png

Jeg brænder for mit arbejde med kyllinger. Jeg er jo vokset op sammen med kyllingerne og har passet dem siden jeg var dreng

Knud Daugaard, Buhlseje

Fritgående kyllinger i takt med tiden

Knud bor på sin fædrene gård, Buhlseje, og har derudover to andre gårde, hvor han også opdrætter kyllinger. På Buhlseje bor Knud sammen med sin kone og deres fem sammenbragte børn foruden gravhunden Gustav. Knud er meget stolt af sit arbejde med fritgående kyllinger – en glæde, han deler med resten af familien. Det er næppe en tilfældighed, at han har kastet sin kærlighed på netop kyllinger. Som barn hjalp han nemlig med at bygge kyllingehuse og gå til hånde i faderens kyllingeopdræt.

 

  • Stats_342x197_Knud_NY1.png
  • Stats_342x197_Knud_NY3.png
  • Stats_342x197_Knud_NY2.png

hele familiens passion

Knuds mor, Linda har sit eget hus på familiegården. Hun hjælper gerne til og deler i det hele taget sønnens passion for fritgående kyllinger. Lillebroderen Anders er entreprenør og ansat af Knud. Det er blandt andet ham, der sørger for at skabe de helt optimale betingelser for de fritgående kyllinger, når de bevæger sig indenfor. Han sikrer, at staldene har det helt rigtige lysindfald, at der altid er tør strøelse, og at temperaturen er behagelig. De to brødre udgør et virkelig stærkt makkerpar. ”Vi har her på gården lavet det bedste af det bedste. Vi har bygget en gård, som sikrer den bedste dyrevelfærd for de fritgående kyllinger.” 

  • Stats_342x197_Knud_NY1.png
  • Stats_342x197_Knud_NY3.png
  • Stats_342x197_Knud_NY2.png

lokal gård - international viden

Knud valgte for nogle år siden at omlægge sin produktion fra konventionelle kyllinger til fritgående kyllinger. Det krævede en del ny viden, som han blandt andet hentede i Norge, Sverige og Holland. Han ville nemlig gerne sikre sig, at hans kyllinger fik et liv ud over det sædvanlige. Foruden de perfekte indendøres forhold skulle de også have adgang til et udendørsareal, der med sine mange hektarer, bølgende træer og grønne buske overgik enhver kyllingens vildeste fantasi.  

  • Stats_342x197_Knud_NY1.png
  • Stats_342x197_Knud_NY3.png
  • Stats_342x197_Knud_NY2.png

MORTEN KORCh FOR KYLLINGER

Hvis Morten Korch havde levet endnu, ville han utvivlsomt benytte Knuds gård som filmkulisse. Mere idyllisk tager Danmark sig sjældent ud. Og hver eneste morgen, når solen står op, indtager de mange fritgående kyllinger Buhlsejes enorme naturskønne vidder. Som Knud selv siger: ”Forholdene for mine kyllinger er som på en gammeldags hønsegård – bare i stor skala. Kyllingerne går ud, når de vil, og her skraber de i alt, hvad de finder interessant. De støvbader i sand, sidder på siddepinde – eller slapper af i skyggen under et poppeltræ”.

  • Stats_342x197_Knud_NY1.png
  • Stats_342x197_Knud_NY3.png
  • Stats_342x197_Knud_NY2.png

Det, at gå udenfor og se på de økologiske kyllinger er afstressende, og rart at se dem have plads og gøre, hvad de vil

Nikolaj & Andreas, Skyttegården

Gamle venner på kyllingeeventyr

Nikolaj og Andreas er gamle venner – faktisk helt tilbage fra før deres tid på Vejlby Landbrugsskole. Sammen driver de nu et økologisk landbrug med i alt seks stalde indrettet til fritgående, økologiske kyllinger. At det er endt med kyllinger passer rigtig godt til deres mentalitet. De elsker at arbejde med landbrug og synes, at det giver god energi at se alle kyllingerne rende rundt i græsset. Staldene lejer de af Kurt, der er far til Nikolajs kæreste. Nikolaj var oprindeligt i landbrugspraktik på gården. Efter praktikken skulle han lige afslutte sin landbrugsuddannelse og tage sin værnepligt, men vendte så tilbage. Denne gang var det dog ikke kun for at arbejde. Også Kurts datter havde han fået et godt øje til. Det var gensidigt, så i dag er de to sammen.

  • Stats_342x197_Nicolaj_NY1.png
  • Stats_342x197_Nicolaj_NY3.png
  • Stats_342x197_Nicolaj_NY2.png

vi vil være verdensmestre

Både Andreas og Nikolaj er vokset op på landet. Og for Andreas er det med at drive landbrug helt naturligt. Han er nemlig født og opvokset på en landbrugsgård. Da der opstod en mulighed, sprang de to gode venner ud i kyllingeeventyret sammen. At det skulle være økologisk, var en forudsætning for dem begge. Det første år arbejdede de døgnet rundt og gjorde alting selv, for de "ville bare være verdensmestre". Siden har de fået en enkelt ansat. Men der er meget at se til på en gård med fritgående, økologiske kyllinger. Så både Andreas og Nikolaj arbejder stadig mange timer hver evig eneste dag. Og aften. Og sommetider også nat.

  • Stats_342x197_Nicolaj_NY1.png
  • Stats_342x197_Nicolaj_NY3.png
  • Stats_342x197_Nicolaj_NY2.png

her hjælper man hinanden

For år tilbage etablerede man i området et arbejdsfællesskab – det såkaldte Tærskeselskab – som Nikolaj og Andreas også er en del af. Her arbejder lokale landmænd sammen til alles bedste. Udover at være fælles om landbrugsmaskiner hjælper man også hinanden, når der skal høstes. På den måde sparer alle både tid, penge og arbejdskraft – og får derudover et stærkt sammenhold. Tærskeselskabets årlige generalforsamling går på tur mellem medlemmerne. Her diskuterer man indkøb af nye maskiner og slutter af med en god frokost.

  • Stats_342x197_Nicolaj_NY1.png
  • Stats_342x197_Nicolaj_NY3.png
  • Stats_342x197_Nicolaj_NY2.png

Katten boris

Alle på gården arbejder hårdt fra tidlig morgen til sen aften. Eller det vil sige næsten alle. Der er nemlig én undtagelse. Katten Boris. Han ligner Garfield og opfører sig også præcis som ham. Stor, mægtig og utrolig afslappet – også over for kyllingerne. Han sover og spiser det meste af tiden og fanger måske også en enkelt mus af og til. Men det der med fysisk aktivitet – det er som sådan ikke lige Boris’ stil.

  • Stats_342x197_Nicolaj_NY1.png
  • Stats_342x197_Nicolaj_NY3.png
  • Stats_342x197_Nicolaj_NY2.png

En langsomt voksende race giver en sundere og stærkere kylling

Mogens, Skødegaard

arbejde og hobby på samme tid

Mogens er landmandssøn og bor nu sammen med sin kæreste, Dorthe, og børnene Ludvig og Gustav på Skødegaard nær Bække. Med til familien hører også hunden Zulu, en lille sort cockerspaniel, en masse katte – og selvfølgelig alle gårdens kyllinger. For Mogens er kyllingeopdræt både arbejde og hobby, og han nyder at gå ud i stalden og se til dem flere gange dagligt. Han elsker hverdagen sammen med alle sine kyllinger. Men der er meget at se til – så ferie har han ikke meget af. ”Jeg har lige holdt en halv dags ferie og tænker, at jeg snart skal holde en halv dag mere, så jeg kan besøge familien, når de er taget i sommerhus.”

  • Stats_342x197_Mogens_2.png
  • Stats_342x197_Mogens_3.png
  • Stats_342x197_Mogens_1.png

bedre dyrevelfærd giver større arbejdsglæde

Mogens har siden sommeren 2016 opdrættet kyllinger, der udklækkes og opdrættes på samme gård. Den nye arbejdsproces kræver mere af personalet, men arbejdsglæden bliver også større. ”Man får mere rolige og trygge kyllinger på den måde. Og når dyrene har det godt, har vi det også selv godt.” Mogens har tidligere holdt konventionelle kyllinger, men er blevet rigtig glad for den nye arbejdsform. ”Det rart at se, når en kylling suser hen og nipper vand og spiser korn, så snart den er blevet klækket.” De nye kyllinger er af en anden, langsommere-voksende race. Det gør, at de er både stærkere og sundere. Og det er noget, Mogens sætter pris på.

  • Stats_342x197_Mogens_2.png
  • Stats_342x197_Mogens_3.png
  • Stats_342x197_Mogens_1.png

fra vikar til gårdejer

Egentlig begyndte Mogens som kvægavler ligesom sin far. Og det var lidt af et tilfælde, at han senere kastede sig over kyllingeproduktion. Da han var færdig på landbrugsskolen, blev han tilknyttet et vikarbureau. Herigennem stiftede han bekendtskab med kyllingeopdræt, og så var han solgt. Det er nu 15 år siden, og kyllingeproduktion passer ham godt. ”Der er en god rytme og masser af arbejdsglæde ved at arbejde med kyllinger.”

  • Stats_342x197_Mogens_2.png
  • Stats_342x197_Mogens_3.png
  • Stats_342x197_Mogens_1.png

en god byttehandel

Mogens købte Skødegaard for fem år siden. Det er en flot og velholdt kongsgård, som blev bygget for mere end 150 år siden. I dag er det meste af jorden solgt fra. Han har dog cirka 15 hektar skov og fem hektar mark. Markerne hjælper nabolandmændene ham med at holde. De får alt hans gødning til deres marker, og til gengæld får Mogens en masse halm. Og det er hans kyllinger rigtig glade for.

  • Stats_342x197_Mogens_2.png
  • Stats_342x197_Mogens_3.png
  • Stats_342x197_Mogens_1.png

Kyllingerne er mere rolige, når de bliver klækket i stalden

Lars Erik, Vimtrupgaard

tredje generation på vimtrupgaard

Lars Erik er ud af en søskendeflok på tre, og han har altid haft en drøm om at føre de stolte traditioner videre på familiegården. I dag bor han som tredje generation på Vimtrupgaard sammen med sin kone, Dorthe, og døtrene Ida og Ditte. Gården, der ligger nær Vejen, blev købt af Lars Eriks farfar tilbage i 1936. Faderen overtog den i 1960, og i 1996 blev det Lars Eriks tur. Han synes, det er sjovt, at datteren Ida snart skal begynde på Landbohøjskolen. ”Så må vi jo se, om gården bliver i familien”.

  • Stats_342x197_Lars-Erik_2.png
  • Stats_342x197_Lars-Erik_1.png
  • Stats_342x197_Lars-Erik_3.png

en følelse af stolthed

Da Lars Erik fik muligheden for at forbedre dyrevelfærden for sine kyllinger, var han meget positiv over for ideen. Og dyrevelfærden er blevet forbedret på flere områder. De nye kyllinger bliver udklækket direkte på gården, hvilket gør at ”de er meget mere rolige, fordi de føler sig hjemme, fra det øjeblik de kommer til verden.” Også racen er en anden end tidligere. Hans nuværende kyllinger vokser langsommere og lever længere. Og sidst, men ikke mindst, betyder de sikre forhold i stalden, at kyllingerne ikke behandles med antibiotika. Det er alt sammen tiltag, som Lars Erik er rigtig stolt af at have implementeret – især fordi han kan se, hvor godt kyllingerne har det.

  • Stats_342x197_Lars-Erik_2.png
  • Stats_342x197_Lars-Erik_1.png
  • Stats_342x197_Lars-Erik_3.png

eget økosystem

Vimtrupgaard er dansk landidyl lige efter bogen. Et trelænget hus med hvidkalkede vægge, omgivet af skov og mark. Markerne udgør cirka 240 hektar. Her dyrker Lars Erik agerkorn, der kan bruges som foder til kyllingerne. Han producerer cirka en tredjedel af sit kyllingefoder selv og bruger naturligt gødning fra produktionen til sine marker. På den måde har han skabt sit helt eget lille økosystem.

  • Stats_342x197_Lars-Erik_2.png
  • Stats_342x197_Lars-Erik_1.png
  • Stats_342x197_Lars-Erik_3.png

et familieprojekt

Lars Eriks to brødre bor begge mindre end 10 km fra gården, og de giver gerne en hånd med, når der er behov for det. Lars Erik har også en fast medhjælper ansat, og på bedste familiegårdsvis er det lige nu nevøen Daniel. Han var egentlig begyndt som gartner, men følte sig tiltrukket af landmandslivet. Derfor studerer han – ved siden af arbejdet på gården – også på Landbrugsskolen.

  • Stats_342x197_Lars-Erik_2.png
  • Stats_342x197_Lars-Erik_1.png
  • Stats_342x197_Lars-Erik_3.png

 

Når vi starter et nyt kuld op, skal de passes på den første tid. Her taler jeg med dem, så de bliver trygge ved, at jeg kommer. Det handler altid om at få flokken til at blive rolig

Peter Buhl, Veerstgård

Kyllingerne har det godt hos Peter Buhl og familiegården i Veerst

Peter er en erfaren landmand i sin bedste alder. Hans hjem, Veerstgård, ligger i de skønneste bevaringsværdige omgivelser lige ved byskiltet til Veerst. Gården købte han tilbage i 80erne og har siden da boet der sammen med sin kone, Kirsten. Deres søn Martin er også vokset op der, men han er nu fløjet fra reden for at studere økonomi i Kolding. Dyrene har altid været en vigtig del af familien på gården - og Peter kender sine kyllinger bedre end de fleste.

  • Stats_342x197_Peter_NY1.png
  • Stats_342x197_Peter_NY3.png
  • Stats_342x197_Frede_NY3.png

Rigtige kyllinger har personlighed

”Kyllingerne har et sjovt sind – og deres helt egen mening”, mener Peter. Når han lukker dem ud om morgenen, er det ikke altid dem alle, der vil med ud. Heller ikke selv om det er strålende solskin. Nogle af kyllingerne vil helst bare blive indenfor på deres trygge omgivelser. Præcis ligesom os mennesker, der nogle dage foretrækker at blive indenfor i skyggen og bare slappe af. For Peter er kyllingerne helt på niveau med gårdens øvrige beboere, og dyrevelfærd står højt på hans liste. Kyllingerne skal behandles godt og føle sig trygge. ”Når der startes et nyt kuld, skal de passes på den første tid. Her taler jeg meget med dem. Det er vigtigt, at de bliver trygge ved, at jeg kommer, så flokken forbliver rolig”, siger Peter.

  • Stats_342x197_Peter_NY1.png
  • Stats_342x197_Peter_NY3.png
  • Stats_342x197_Peter_NY2.png

Forældre forud for deres tid

Det er ikke nogen tilfældighed, at Peter er havnet som gårdmand med kyllingeopdræt. Han er født ind i landmandslivet med forældre, der også havde en gård. Peter hjalp til i markerne og med dyrene. Og dengang holdt forældrene både grise og kyllinger, men det var altid kyllingerne, der trak mest i ham. ”Mine forældre var dengang en anelse forud for deres tid med en stor flok fritgående kyllinger”. På den måde har kyllinger altid spillet en central rolle i Peters liv. ”Kyllingerne er både mit arbejde og min hobby. De er en stor del af familien, så det er vigtigt, at de er glade og trygge. Jeg er glad for dem – og synes, jeg har et pragtfuldt arbejde”.

  • Stats_342x197_Peter_NY1.png
  • Stats_342x197_Peter_NY3.png
  • Stats_342x197_Peter_NY2.png

Lady og kyllingerne

På Peters gård er kyllingerne højt på strå. Ikke engang den rughårede jagthund Lady har de respekt for. Lady er meget social og følger med Peter overalt på gården. Den er en helt naturlig del af gårdens besætning. Nogle gange ligger Lady bare og nyder synet af kyllingerne, der roder rundt i græsset. Og om morgenen, når de små kyllinger skal have deres foder i form af gulerødder, salat, græs og hø, inden de kommer ud, må Lady sidde foran porten og passe på, at de ikke stikker af. Det forløber dog altid i god ro og orden, når lækkerierne serveres.

  • Stats_342x197_Peter_NY1.png
  • Stats_342x197_Peter_NY3.png
  • Stats_342x197_Peter_NY2.png

ET UDVALG AF VORES FAMILIEGÅRDE

BJØRNS FAMILIEGAARD

Fam. De Place Bjørn

FAMILIEGÅRDEN DIDERIKSEN

Fam. Dideriksen

VESTER FISKBÆK

Fam. Højgaard

VIMTRUPGAARD

Fam. Garder

SKØDEGAARD

Fam. Lund

BASTRUPGAARD

Fam. Søgaard

VILLENSGÅRD

Fam. Agergaard

GRANLIENS
FAMILIEGAARD

Fam. Lorenzen

VEERST FAMILIEGAARD

Fam. Buhl

BUHLSEJES
FAMILIEGAARD

Fam. Daugaard

SKYTTEGÅRDEN

Nikolaj & Andreas

De fritgående, økologiske kyllinger hos Frede bor i naturskønne omgivelser knap 15 km øst for Ribe. Frede købte sin gård, Granlien, for snart 20 år siden. Som Frede selv siger: ”Her er det hele. Det er så skønt og flot lige her, hvor gården ligger. Jeg kunne ikke ønske mig at bo et andet sted end her”. Frede har længe arbejdet med økologisk markbrug og holdt økologiske æglæggende høns. Og nu opdrætter han så også fritgående, økologiske kyllinger.

Alt i sortimentet på Fredes gård er økologisk. Både korn, æg – og nu også kyllinger. Det ligger Frede meget på sinde, at dyrene har det godt. ”Man har en forpligtelse, hvis man har dyr. De skal passes, som man gerne selv vil passes”, mener han. 

På gården Buhlseje valgte Knud for nogle år siden at omlægge sin produktion fra konventionelle, industrielle kyllinger til fritgående kyllinger. Det krævede en del ny viden, som han blandt andet hentede i Norge, Sverige og Holland. Han ville nemlig gerne være sikker på, at han kunne give sine kyllinger et liv ud over det sædvanlige.

På Peters gård er kyllingerne på niveau med gårdens øvrige beboere, og dyrevelfærd står højt på hans liste. Kyllingerne skal behandles godt og føle sig trygge. ”Når der startes et nyt kuld, skal de passes på den første tid. Her taler jeg meget med dem. Det er vigtigt, at de bliver trygge ved, at jeg kommer, så flokken forbliver rolig”, siger Peter.

På Skyttegaarden ved Bjerning producerer makkerparret Nikolaj og Andreas økologiske kyllinger. Der er i alt seks stalde til kyllingerne og selvfølgelig masser af naturlige udendørsarealer, hvor kyllingerne kan gå frit i græsset.

På den fædrene gård, Buhlseje, bor Knud sammen med sin kone og deres fem sammenbragte børn. Knud er meget stolt af sit arbejde med fritgående kyllinger – en glæde, han deler med resten af familien. Det er næppe en tilfældighed, at han har kastet sin kærlighed på netop kyllinger. Som barn hjalp han nemlig med at bygge kyllingehuse og gå til hånde i faderens kyllingeopdræt.

De fritgående kyllinger hos Knud på gården Buhlseje, står hver morgen op til de naturskønne vidder i Sydjylland hvor de kan gøre som de vil, f.eks. støvbade i sand eller slappe af i skyggen af et poppeltræ. 

Hvis Morten Korch havde levet endnu, ville han utvivlsomt benytte Knuds gård som filmkulisse. Mere idyllisk tager Danmark sig sjældent ud. Og hver eneste morgen, når solen står op, indtager de mange fritgående kyllinger Buhlsejes enorme naturskønne vidder.

VI ARBEJDER FOR DET GODE KYLLINGELIV

Vi er en række danske gårdfamilier, som deler en passion for at drive landbrug med dyrevelfærd i højsædet. For os er det nemlig vigtigt, at hver og en af vores kyllinger er opdrættet med omhu.