Genanvendelige kyllingebakker
Fremtiden er nu, og ansvaret er fælles. Derfor vil vi hos De Danske Familiegårde gøre vores til at sikre en mere bæredygtig fremtid. Det er i forvejen et fornuftigt klimavalg at spise kylling, der har en meget lille Co2-påvirkning sammenlignet med andet kød. Vi vil gerne tage den et skridt videre, så forbrugerne også i fremtiden kan sætte kylling på bordet med ekstra god klimasamvittighed.
Derfor har vi valgt at skifte alle vores bakker til rPET-plastmateriale, der er genanvendeligt plast, som kan bruges igen og igen til at fremstille nye bakker og andre plastikprodukter, når de sorteres som plastaffald. For vi ønsker en fremtid, hvor alle vores materialer kan genbruges frem for at blive smidt væk. En fremtid, hvor affald bliver til ressourcer, hvor fornybare materialer er en selvfølgelighed, og hvor vi går forrest og viser forbrugerne, hvordan også de kan gøre en forskel for miljøet og for vores fælles fremtid.
Med et årligt forbrug af 21.200.000 kyllingebakker er konverteringen til rPET noget der kan mærkes. For hvis bakkerne sorteres som plastaffald, kan vi reducere vores Co2-udslip på bakker alene fra 1200 tons Co2 årligt til 400 tons Co2 årligt, og det er en besparelse, der kan mærkes, for 800 tons co2 svarer til:
Cirka 198 års konstant støvsugning
Cirka 800 flyrejser fra Danmark til Los Angeles
Cirka 55 danske indbyggeres årlige Co2-udslip
Det er et skridt på vejen – ikke det sidste og ikke det første, vi har taget, men et kæmpestort skridt i den rigtige retning og trinbrættet til endnu flere innovationer, der kan sikre, at vi som virksomhed er det bæredygtige, klimarigtige og fornuftige valg for en god fælles fremtid.