Vores kyllinger

KYLLINGER OPDRÆTTET 
MED OMTANKE

Vi er stolte af vores kyllinger 

Eller rettere sagt. Vi er stolte af at arbejde for vores kyllingers velfærd. Stolte af at vide, at vi hver eneste dag skubber udviklingen i den retning, som vi finder rigtig. Det gør vi ved at give kyllingerne på vores Danske Familiegårde et liv med bedre dyrevelfærd og naturlige omgivelser.

Vores økologiske kyllinger har masser af luft under vingerne og spiser kun økologisk foder 

Vores økologiske kyllinger er frie fugle. De er Ø-mærket og lever dermed et liv, som mange kyllinger vil elske. De bestemmer selv, hvornår de vil spise og drikke, om de vil være ude eller inde, og hvornår de vil rode og skrabe. Det er kyllinger, som har luft under vingerne med adgang til naturen fra solopgang til solnedgang. Her kan de frit gå rundt i det grønne græs og udforske verden og rode i jorden.

Det sunde, økologiske foder giver kyllingerne overskud og masser af næring. Foderet bliver strøet, så kyllingerne selv skal finde deres mad, hvilket de holder meget af. Vores økologiske kyllinger udklækkes direkte i landmandens stald og lever så naturligt et liv, at de anbefales af  Dyrenes Beskyttelse. Ydermere har de økologiske kyllinger 3 hjerter i dyrevelfærdsmærket. 

Vores økologiske kyllinger er også blevet CO2-målt af klimaeksperter fra Carbon Trust og dermed kender vi vores kyllingers CO2 aftryk fra jord til bord, hvilket gør både os og dig klogere på vores klimaftryk.

Kyllingerne bliver slagtet på et lille slagteri i Himmerland

  • 1.png
  • 2.png
  • 4.png

Vores fritgående kyllinger lever et aktivt liv med masser af frisk luft og fysisk aktivitet

Vores fritgående kyllinger lever et aktivt liv med masser af dagslys, frisk luft og fysisk aktivitet. Kyllingerne bestemmer selv, om de vil være ude eller inde, og hvornår de har lyst til at spise og drikke. Udenfor kan de lægge sig i det høje græs eller under nogle buske, eller de kan gå og skrabe i jorden – en af kyllingernes yndlingsbeskæftigelser.

 De udklækkes og opdrættes hos den samme gårdfamilie. 

Udearealerne er naturligt terræn, hvilket gør, at kyllingerne føler sig trygge og hjemmevante og kan slappe af. De er af en langsomt voksende race, hvilket gør dem sunde og stærke. Den frihed, de oplever på De Danske Familiegårde, ligger så tæt op ad et naturligt kyllingeliv, at kyllingerne anbefales af Dyrenes Beskyttelse. Ydermere har de fritgående kyllinger 3 hjerter i dyrevelfærdsmærket.

Vores fritgående kyllinger er også blevet CO2-målt af klimaeksperter fra Carbon Trust og dermed kender vi vores kyllingers CO2 aftryk fra jord til bord, hvilket gør både os og dig klogere på vores klimaftryk.

Kyllingerne bliver slagtet på et lille slagteri i Himmerland

  • 1.png
  • 2.png
  • udklækket-på-samme-gård.png

Vores gårdkyllinger opdrættes hos den samme gårdfamilie og opdrættes uden antibiotika

Vores gårdkyllinger opdrættes hos den samme danske gårdfamilie. Dermed lærer de gårdens omgivelser at kende, fra de er små. Som ægte gårdkyllinger lever de et rart og roligt staldliv med højt til loftet.

De sikre rammer og rene forhold gør, at kyllingerne ikke behandles aktivt med antibiotika.

De er af en langsomt-voksende race, så de vokser i et naturligt tempo. Det øger deres livskvalitet og gør dem både stærkere og sundere. Kyllingerne bestemmer selv, hvornår de vil spise og drikke, da de har fri adgang til foder og frisk vand døgnet rundt. Vores gårdkyllinger har også aktivitetslegetøj, så de kan snuppe sig en gyngetur, lige når de har lyst. Det giver kyllingerne større mulighed for udfoldelse og stimulering.

Gårdkyllingerne får 2 hjerter af Fødevarestyrelsen i deres mærkningsordning om Bedre Dyrevelfærd. De er også blevet CO2-målt af klimaeksperter fra Carbon Trust og dermed kender vi vores kyllingers CO2 aftryk fra jord til bord, hvilket gør både os og dig klogere på vores klimaftryk.

 Gårdkyllingerne bliver slagtet på vores slagteri i Aars.

 

*Der anvendes et fodertilsætningsstof (coccidiostatika) for at undgå tarmproblemer hos kyllingen forårsaget af parasitter.

  • Langsomt-voksende.png
  • Ikke behandlet med antibiotika.png
  • Opdrættet I Danmark Ikon I Grøn Kasse

Vi arbejder for det gode kyllingeliv

Vi er en række danske gårdfamilier, som deler en passion for at drive landbrug med dyrevelfærd i højsædet. For os er det nemlig vigtigt, at hver og en af vores kyllinger er opdrættet med omtanke.