VELSMAGENDE KYLLING SERVERET MED VARIATION

Fond 3 Chili WEB 285X234

chilifond

Fond 3 Chili WEB 1200X488
Udskriv

chilifond

En lidt stærkere fond til kyllingesuppen, grøntsagssuppen eller som smagsgiver i wokretten eller kokosmælkssuppen med kylling. 

Ingredienser

1 kyllingeskrog inkl. ben, rester af skind m.m.
1 porre med top og bund skåret fra
2 gulerødder
3 spsk. soja
3 røde chili
1 stort bundt koriander
3 grønne chili
1 tsk. salt

Tilberedning

Skær chilierne i grove skiver.

Kom alle ingredienserne op i en stor gryde og fyld op med vand fra hanen, til kyllingen er dækket.
Kog op og lad simre ved svag varme i 1,5 time under låg.

Tag af varmen og si ingredienserne fra. Hæld den afkølede fond i isterningebakker og frys ned. Kan holde sig i op til 3 måneder.

Tip: Fond kan bruges på et utal af måder og er et dejligt nemt krydderi, hver gang du laver mad. Husk, at meget af smagen sidder i skind og fedt, så kog gerne dette med - så du får en kraftig og smagfuld fond.

Mexicansk Bowl Brystfilet Salat Thumbnail Image 285X234px

Mexicansk taco bowl med brystfilet og grillede grøntsager

Mexicansk Bowl Brystfilet Salat Banner Image 1200X488px
Udskriv

Mexicansk taco bowl med brystfilet og grillede grøntsager

En stor fælles salat med grillede grøntsager og krydret, grillet kylling, alt sammen med et strejf af Mexico, er oplagt at servere på en grillaften. Server med tortillas, så grøntsager og kylling kan pakkes ind i pandekagen og spises.

 

Ingredienser

Kylling
1 pakke brystfilet
2 spsk. taco krydderi
1 spsk. olie

Taco bowl
1 stor majskolbe
4 friske chili
4 mini snackpeber (kan erstattes af peberfrugt skåret i kvarte)

2 modne avocado
200 g cherrytomater
1 krølsalat
2 store gulerødder
2 hele lime
1 bdt. frisk koriander
100 g rød cheddar i små tern
1 tsk. tørrede chiliflager
100 g nachos

Tilbehør
6-8 små tortillas
2 dl tomatsalsa
1 dl creme fraiche

TILBEREDNING

Kylling
Læg brystfileterne i en frysepose, og tilsæt taco krydderi og olie. Luk posen til og vend det hele godt rundt, indtil krydderi og olie er godt fordelt på kyllingen. Læg kyllingestykkerne på grillen og steg 5-6 minutter på hver side – tilberedningstiden afhænger meget af hvor varm grillen er, så tjek at kødet er gennemstegt.

Taco bowl
Læg majskolben på grillen og grill den ca. 25 minutter. Grill hele chili og snackpeber 3-4 minutter på hver side. Tilberedningstiden afhænger af, hvor varm grillen er.

Skær avocado i skiver og cherrytomater i halve. Pluk krølsalaten i mindre stykker. Skær gulerødderne i strimler eller lange spiraler.

Skær lime i både og hak koriander groft. Anret cheddar, avocado, salat, tomat, lime og koriander på et fad.

Skær majsen i flager og fordel dem på salaten. Skær kyllingebryst i skiver og læg dem midt på fadet. Drys med cheddar tern, chiliflager og nachos.

Servering
Server mexicansk taco bowl med tortillas, tomatsalsa og creme fraiche

Tip:
Salaten kan varieres med andre grøntsager og smager dejligt med sukkerærter, frisk spinat, peberfrugt eller grønne, lyndampede bønner.

I stedet for avocado skiver, kan salaten serveres med en super nem og grov guacamole af 2 avocadoer som moses med en gaffel sammen med 1-2 fed fintrevet hvidløg, 1 spsk. citronsaft og 1/2 tsk. salt.


 

Cæsar Sandwich Udbenet Lår Thumbnail Image 285X234px

Cæsar sandwich med udbenet kyllingelår, bacon og avocado

Cæsar Sandwich Udbenet Lår Banner Image 1200X488px
Udskriv

Cæsar sandwich med udbenet kyllingelår, bacon og avocado

Cæsarsalat er en klassiker med saftig kylling, sprøde brød croutoner, parmesan og frisk salat. Her er klassikeren vendt lidt på hovedet og i stedet blevet til en sandwich - med alle de velkendte smage fra cæsarsalaten, samt lidt bacon og avocado. Udbenet kyllingelår med sprødt skind giver masser af smag til sandwichen, og det saftige stykke kylling passer perfekt til denne mættende sandwich.

Ingredienser

Kylling
4 stk. udbenet kyllingelår med skind
1 tsk. salt
Friskkværnet sort peber

Sandwich
8 skiver sandwichbrød
25 g blødt smør (kan udelades)

1 blade romaine salat
4 blade raddicio salat
8 skiver bacon
1 avocado
1 lille rødløg

Dressing
1 dl mayonnaise
1 dl creme fraiche
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. finthakket frisk rosmarin
1 tsk. fintrevet citronskal
100 g parmesan

TILBEREDNING

Kylling
Gnid udbenet kyllingelår med salt og peber på begge sider og steg kødet på grillen til det er gennemstegt og skindet er sprødt, ca. 20 minutter. Tilberedningstiden kan variere meget og er afhængig af, hvor varm grillen er, så tjek altid at kyllingen er gennemstegt.

Sandwich
Smør brødskiverne med et tyndt lag smør og grill dem ganske kort, til de tager lidt farve og bliver sprøde.

Del salatbladene i mindre stykker, og steg bacon sprøde enten på en pande eller på grillen. Skær avocado i skiver på langs og rødløg i tynde skiver.

Dressing
Rør mayonnaise, creme fraiche, æblecidereddike, rosmarin og fintrevet citronskal. Riv parmesanen fint og rør den i dressingen.

Servering
Læg sandwichen sammen af 2 skiver brød smurt med dressing, og læg salatblade imellem. Læg herpå kyllingen, samt bacon, avocadoskiver og rødløg.

Tip:

Er tiden ikke til en hjemmelavet dressing, så kan dressingen erstattes af en færdiglavet cæsarsalatdressing, evt. rørt med lidt mayonnaise og fintrevet parmesan, for at gøre den lidt tykkere.

Sandwichen smager også dejligt med tomatskiver i stedet for avocado.

Prøv at grille kyllingen med parmesan, for at få ekstra intens parmesansmag: Fordel fintrevet parmesan på skindsiden af det udbenede lår og steg det ved indirekte varme med skindsiden op, indtil kødet er gennemstegt. 

 

Helkylling Tortellini Salat Bred 01 Thumbnail Image 285X234px

Krydret helkylling med lun tortellini-salat

Helkylling Tortellini Salat Bred 01 Banner Image 1200X488px
Udskriv

Krydret helkylling med lun tortellini-salat

Helkylling på grill med lun pastasalat er en nem sommerret, hvor kyllingen passer sig selv på grillen. Den får en sprød og krydret overflade af krydderrub, og smagen passer perfekt til en lun pastasalat med grillede tomater, frisk mozzarella og basilikum.

Ingredienser

Kylling med krydderrub
1 helkylling
1 spsk. olie

2 tsk. salt
2 tsk. paprika
2 tsk. tørret oregano
2 tsk. tørret timian
1 spsk. hvidløgspulver

Tortellini-salat
250 g frisk tortellini
150 g frisk spinat
50 g flødeost med hvidløg
3 spsk. mælk

200 g cherrytomater
1 glas artiskokhjerter
50 g sorte oliven
150 g små mozzarellakugler

Frisk basilikum
4 spsk. pesto
Brød f.eks. focaccia

TILBEREDNING

Kylling med krydderrub
Gnid kyllingen med olie på skindet. Bland en krydderrub af salt, paprika, oregano, timian og hvidløgspulver og gnid kyllingen godt med blandingen, både på ydersiden og indersiden. Steg kyllingen på grillen til den er gennemstegt, ca. 1 time. Tilberedningstiden kan variere meget og er afhængig af, hvor varm grillen er, så tjek altid at kyllingen er gennemstegt.

Tortellini-salat
Kog tortellini efter anvisning på emballagen og lad den dryppe af i et dørslag. Bland straks de varme tortellinier med spinat, så spinaten falder lidt sammen. Rør flødeost med mælk og vend tortellini og spinat heri.
Grill cherrytomaterne i en foliebakke ca. 10 minutter. Skær artiskokhjerter i mindre stykker. Vend cherrytomater, artiskok og sorte oliven i tortellini-blandingen og pynt med mozzarellakugler og frisk basilikum.

Servering
Server helkylling med lun tortellini-salat, samt brød og pesto.

Tip:

Den lune tortellinisalat kan laves med alm. pasta i stedet for tortellini. I stedet for tomater kan man grille peberfrugter, derefter pille skindet af og skære dem i strimler, og blande dem i salaten.

Hvis man laver hjemmelavet focaccia, kan det med fordel bages på grillen i en foliebakke, under låg og ved indirekte varme.

 

Kødboller Hakket Kyllinge Mangosalat Thumbnail Image 285X234px

Krydrede kyllingekødboller på pind med mangosalat, mynte og peanuts

Kødboller Hakket Kyllinge Mangosalat Banner Image 1200X488px
Udskriv

Krydrede kyllingekødboller på pind med mangosalat, mynte og peanuts

Kyllingekødbollerne, som er krydret med lime, ingefær og chili, tilberedes på grillspyd og serveres på en bund af sprøde grøntsager og salat. Spyddet trækkes ud af kødbollerne og der dryppes med hoisin sauce eller chili mayo. Haps haps haps!

 

Ingredienser

Kyllingekødboller
1 pakke hakket kylling (400 g)
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
1 tsk. fintrevet limeskal
1 tsk. finthakket frisk rød chili
1 tsk. salt

1 dl hoisin sauce

Mangosalat
1 moden mango
1 rød peberfrugt
1 stor gulerod
1/4 spidskål

Salat og drys
Romaine salat eller hjertesalat
1 dl saltede peanuts
3 forårsløg
1 dl frisk mynte
1 dl friske koriander

Hoisin sauce eller chili mayo

TILBEREDNING

Kyllingekødboller
Rør hakket kylling med ingefær, limeskal, chili og salt. Form små kødboller og sæt dem på grillspyd – det er lettest med våde hænder. Giv spyddene (med kødboller på) et hurtigt opkog i letsaltet vand (1-2 minutter) og lad dem dryppe af. Pensl med hoisin sauce og grill dem 3-4 minutter. Tilberedningstiden kan variere meget og er afhængig af, hvor varm grillen er, så tjek altid at kødet er gennemstegt.

Mangosalat
Skær mango, peberfrugt og gulerod i tynde strimler og snit spidskålen fint.

Salat og drys
Del salaten i blade, hak peanuts groft og skær forårsløg i tynde skiver. Skær mynte og koriander i fine strimler.

Servering
Anret kyllingekødboller, salatblade, mangosalat og drys på et stort fad, så man selv kan kombinere det. Server med hoisin sauce eller chili mayo.


Tip:

Det anbefales at give kyllingekødbollerne et hurtigt opkog, da de på den måde bedst holder den fine runde form, når de grilles. Kogningen kan udelades, men i så fald skal kødbollerne grilles på en olieret foliebakke eller stegeplade, og de vil blive lidt mere flade.

 

 

Chicken Caprese Brystfilet Thumbnail Image 285X234px

Brystfilet a la caprese med kartoffelspyd og grillede asparges

Chicken Caprese Brystfilet Banner Image 1200X488px
Udskriv

Brystfilet a la caprese med kartoffelspyd og grillede asparges

Tomatsalat med frisk mozzarella og basilikum er ”fast inventar” til mange sommermiddage. Her serveres grillet kyllingebryst med en ”tomat-salat-topping” og det giver en skøn smag til kyllingen, når den toppes med tomat, mozzarella, basilikum og lidt balsamico. Selvom smagene er italiensk inspirerede, så passer de perfekt til de dejlige danske asparges og kartofler.

 

Ingredienser

Kylling
4 stk. brystfilet
1 spsk. olie
1 tsk. salt
Friskkværnet peber

Caprese – tomat salat topping
1 kugle frisk mozzarella (125 g)
200 g cherrytomater
1 lille rødløg
1-2 spsk. balsamico glaze
1 bdt. basilikum

Kartoffelspyd med rosmarin
6-8 mellemstore kartofler
4 store kviste frisk rosmarin
1 spsk. olie
1 tsk. salt
4 grillspyd

Grillet asparges
1 bdt. grønne asparges
1 tsk. olie

Salat
150 g blandet baby salat
Balsamico glaze

TILBEREDNING

Kylling
Pensl brystfileterne med olie og drys med lidt salt og friskkværnet peber. Steg dem på grillen 3-4 minutter på hver side. Læg dem på en foliebakke og sæt den på grillen ved indirekte varme.

Caprese – tomat salat topping
Skær mozzarella og cherrytomater i skiver, og hak basilikum groft. Skær rødløg i små tern.

Fordel mozzarella ovenpå kyllingestykkerne i foliebakken, og læg herpå tomat, basilikum og rødløg. Steg kyllingen på grillen 3-4 minutter. Tilberedningstiden kan variere meget og er afhængig af, hvor varm grillen er, så tjek altid at kyllingen er gennemstegt. Dryp med balsamico lige inden servering.

Kartoffelspyd med rosmarin
Kog kartoflerne ca. 10 minutter og lad dem afkøle lidt. Skær dem i mindre stykker og fordel dem på 4 lange grillspyd sammen med kviste af frisk rosmarin. Pensl med olie og drys med salt og grill kartoffelspyddene ca. 10 minutter

Grillede asparges
Knæk bunden af de grønne asparges og pensl med olie. Grill dem ca. 5 minutter.

Salat
Anret den blandet baby salat i en skål og dryp lidt balsamico glaze hen over.

Servering
Server kyllingen med grillede asparges og kartoffelspyd, samt en blandet salat med balsamico glaze.

Tip:
Balsamico glaze kan erstattes af en god pesto, som dryppes over kylling og tomat-salat-topping. Rør evt. pestoen med lidt olie og citronsaft/vand, så den bliver tyndere i konsistensen og lettere kan dryppes over.

Rosmarin kan erstattes af timian-kviste, eller en kombination af timian og rosmarin. Når kartoflerne er forkogte, så er de lettere at sætte på spyd og tilberedningstiden på grillen forkortes. Det gør også, at man kan variere ved at tilføje f.eks. cherrytomater, champignons eller peberfrugt i tern på spyddene sammen med kartoffelstykker.

 

Lårmix Majs Kartoffelpakker Thumbnail Image 285X234px

Kyllingelår med kartoffelpakker, grillet majs og sommersalat

Lårmix Majs Kartoffelpakker Banner Image 1200X488px
Udskriv

Kyllingelår med kartoffelpakker, grillet majs og sommersalat

Kyllingelårmix med tomat og paprika passer perfekt til grillen. Her kan du servere den saftige kylling med en sommersalat med jordbær, samt grillede majs og små kartoffelpakker med nye danske kartofler og kryddersmør. Det bliver ikke meget mere sommerligt end det!

 

Ingredienser

Kylling
1 bakke kyllingelårmix
2 spsk. tomatpure
3/4 dl olie
2 tsk. sød paprika
1 tsk. røget paprika
1/2 tsk. chipotle flager (kan erstattes af chiliflager eller udelades for en mildere tomatmarinade)
1 tsk. salt

Kartoffelpakker
600 g nye kartofler
1 tsk. salt
2 spsk. kryddersmør
4 skiver citron

4 stykker bagepapir ca. 30 x 30 cm
Snor til at binde med

Grillet majs
2 majskolber
Tørrede chiliflager
Groft salt

Salat
1 salathoved, f.eks. krølsalat
150 g jordbær
150 g blåbær
1 bdt. grønne asparges
50 g afskallede pistacienødder
Friske krydderurter f.eks. kørvel eller bredbladet persille

TILBEREDNING

Kylling
Læg kyllingelårmix i en bradepande, der kan komme på grillen. Rør tomatpure med olie, paprika, chipotle og salt og smør blandingen på kyllingestykkerne. Grill dem ca. 35-40 minutter. Tilberedningstiden kan variere meget og er afhængig af, hvor varm grillen er, så tjek altid at kyllingen er gennemstegt.

Kartoffelpakker
Skær kartoflerne i halve og fordel dem på de 4 stykker bagepapir. Drys med salt og fordel hvidløgssmør og citronskiver over kartoflerne. Luk bagepapiret og bind snor om i toppen. Grill kartoffelpakkerne ca. 25-30 minutter. 

Majs
Grill majskolberne ca. 20 minutter. Skær majskolberne i mindre stykker og drys med chiliflager og groft salt.

Salat
Pluk salathovedet i mindre stykker og anret i en skål sammen med jordbær og blåbær. Skær asparges i mindre stykker og drys over salaten. Drys med pistacienødder og pynt med friske krydderurter.

Servering
Server lårmix med kartoffelpakker, grillet majs og salat.


Tip:

Giv de grillede kyllingelår endnu mere smag og sommerstemning ved at drysse med finthakkede, friske krydderurter lige inden servering, det ser flot ud med et grønt drys og det smager af sommer.

Krydderurter der passer godt til paprika-tomat marinade kan f.eks. være persille, timian eller merian. Lidt fintrevet citronskal er også godt som drys sammen med krydderurterne.

 

Helkylling Kartofler Coleslaw Thumbnail Image 285X234px

Marineret helkylling og bagekartofler med cremet coleslaw og grillet hjertesalat

Helkylling Kartofler Coleslaw Banner Image 1200X488px
Udskriv

Marineret helkylling og bagekartofler med cremet coleslaw og grillet hjertesalat

Helkylling på grillen er rigtig sommermad. Her er kyllingen marineret med lime, citron og grov sennep og det giver både smag og saftighed til kyllingen. Tilbehøret er bagekartofler med coleslaw og grillet hjertesalat.

 

Ingredienser

Kylling med marinade
1 helkylling
2 tsk. salt

1 spsk. limesaft + 1 tsk. fintrevet skal
1 spsk. citronsaft + 1 tsk. fintrevet skal
3 spsk. grov sennep
2 spsk. brun farin
3 spsk. olie

Bagekartofler med coleslaw
4 store bagekartofler
2 tsk. salt
1/2 lilla spidskål
1/2 broccoli
100 g frosne ærter

2 1/2 dl yoghurt
1 spsk. mayonnaise
2 spsk. flydende honning
1 tsk. grov sennep
1/2 dl citronsaft
2 spsk. finthakket persille
1/2 tsk. salt
Friskkværnet sort peber

Grillet salat med rød pesto
2 hjertesalat
1 spsk. olivenolie
2 spsk. rød pesto
Groft salt

TILBEREDNING

Kylling med marinade
Gnid kyllingen indvendig og udvendig med salt.

Rør en marinade af limesaft og skal, citronsaft og skal, sennep, brun farin og olie, og smør kyllingen med marinaden både udvendig og indvendig. Læg kyllingen på grillen og steg ca. 1 time ved indirekte varme. Tilberedningstiden kan variere meget og er afhængig af, hvor varm grillen er, så tjek altid at kyllingen er gennemstegt.

Bagekartofler med coleslaw
Skær et kryds i bagekartoflerne, drys med salt og pak dem i enten stanniol eller bagepapir. Læg dem på grillen ca. 1 time.

Snit spidskål meget fint og skær broccolihovedet i små stykker. Riv broccoli-stokken groft på et rivejern. Bland spidskål og broccoli med ærter.

Rør yoghurt med mayonnaise, honning, sennep, citronsaft, persille, salt og peber. Bland dressingen med grøntsagerne og lad det trække i køleskabet, i mindst 30 minutter.

Hjertesalat med rød pesto
Del hver hjertesalat midt over og pensl med olie på skærefladen. Grill hjertesalater 5-10 minutter lige inden servering, og dryp med olivenolie og pesto, og drys med salt.


Servering
Åbn bagekartoflerne og læg lidt coleslaw i hver kartoffel. Server resten af coleslaw’en til.

Server grillet helkylling med bagekartofler, grillede hjertesalater og resten af coleslaw’en.


Tip:

I coleslaw’en bruges hele broccolistokken, og når man river den på rivejernet, så bliver den helt perfekt i konsistens. Det betyder mindre madspild og at man får de værdifulde egenskaber, som broccoli er kendt for. Skær evt. det allernederste af bunden af, og fjern evt. de små blade, du behøver ikke skrælle stokken eller fjerne det yderste lag, hvis blot det er vasket og uden pletter.

Du kan sagtens bruge en færdiglavet coleslaw, hvis det skal være ekstra nemt. Rør den evt. med lidt citronsaft og et par håndfulde ærter. Marinaden passer også godt til andre kyllingeudskæringer, f.eks. udbenet kyllingelår eller brystfilet. 

 

Inderfilet Teriyaki Grønt Wasabi Mayo Bred 02 Thumbnail Image 285X234px

Inderfilet med teriyaki, grillet grønt og wasabi-mayo

Inderfilet Teriyaki Grønt Wasabi Mayo Banner Image 1200X488px
Udskriv

Inderfilet med teriyaki, grillet grønt og wasabi-mayo

Masser af grøntsager hører til på sommerbordet, og her er der rig mulighed for at lege med former og farver, ved at vælge en masse forskellige slags. Med en cremet wasabi-mayo og grillet inderfilet med teriyaki er der lige så meget smag, som der er farve i denne lette grill-ret. Passer fint som et let sommermåltid, eller som forret eller snackfad.

 

Ingredienser

Inderfilet med teriyaki
500 g inderfilet
1 dl teriyaki BBQ sauce
Træspyd

Grillet grønt
200 g edamame bønner (hele, i skal)
1 bdt. aspargesbroccoli
4 små snackpeber
2 lime skåret i halve

Rå grøntsager
2 store gulerødder
2 bolsjebeder
1/2 romanesco blomkål (eller alm. blomkål)
100 g enoki svampe
50 g spirer
150 g flower sprouts (eller krølslat)

Wasabi-mayo
1 dl mayonnaise
1-2 tsk. wasabi pasta
1 tsk. soyasauce (eller lidt salt)
1 tsk. rørsukker
2 spsk. teriyaki BBQ sauce

TILBEREDNING

Inderfilet med teriyaki
Sæt inderfilet på små træspyd og pensl med teriyaki BBQ sauce. Steg dem på grillen 5-8 minutter til kødet er gennemstegt, det afhænger meget af grillens temperatur, så tjek at kødet er gennemstegt inden servering.

Grillet grønt
Grill edamane bønner, aspargesbroccoli, snackpeber og halve lime på grillen 5-10 minutter, til grøntsagerne får lidt farve.

Rå grøntsager
Skær gulerødderne i strimler på langs og bolsjebederne i tynde skiver. Del romanesco blomkål i små buketter. Anret gulerødder, bolsjebeder og romanesco blomkål på et fad sammen med enoki svampe, spirer og flower sprouts eller krølsalat.

Wasabi-mayo
Rør mayonnaise med wasabipasta, soyasauce, rørsukker og teriyaki BBQ sauce.

Servering
Server grøntsagsfadet med de grillede inderfilet på spyd og wasabi-mayo til at dyppe i.


Tip:

Dette er den ideelle måde at servere mange forskellige grøntsager på. Selv små rester kan finde anvendelse – for hele idéen er at kombinere en masse forskelligt på fadet. Det giver en god variation at nogle grøntsager grilles, mens andre serveres rå.

Server evt. wasabi-mayo i små portionsskåle, til at dyppe kyllingespyd og grøntsager i.

 

Udbenet Kyllingelår Marineret Salat Thumbnail Image 285X234px

Udbenet kyllingelår med marineret bønnesalat og grillede kartofler

Udbenet Kyllingelår Marineret Salat Banner Image 1200X488px
Udskriv

Udbenet kyllingelår med marineret bønnesalat og grillede kartofler

Udbenet kyllingelår er saftigt og mørt på grillen, og det sprøde skind er her krydret med taco krydderi. Bønnesalaten leder tankerne til Mexico og kyllingen serveres med dejlige danske kartofler, der har været en tur på grillen.

 

Ingredienser

Kylling
4 stk. udbenet kyllingelår med skind
1 spsk. olie
2 spsk. taco krydderi
1 tsk. salt

Salat
1 rødløg
1 peberfrugt
2 tomater
1 stor moden avocado, eller 2 mindre
1 dl løse majs
1 dl sorte bønner (udblødt og kogt efter anvisning på emballagen)

Marinade
1 lime
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk. tørrede chiliflager
1 tsk. salt
2 spsk. frisk mynte

1 bdt. frisk koriander

Kartofler
4 store bagekartofler
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt

TILBEREDNING

Kylling
Gnid udbenet kyllingelår med olie, og drys derefter med tacokrydderi og salt. Steg kyllingen på grillen ca. 20 minutter til kødet er helt gennemstegt.

Salat
Skær rødløg, peberfrugt, tomater og avocado i små tern og bland med majs og bønner.

Marinade
Rør en marinade af saften fra lime og olivenolie. Pres hvidløget eller riv det fint og rør det i sammen med chiliflager og salt. Hak mynten groft og rør det i. Hæld marinaden over salaten, rør godt rundt og pynt med frisk koriander.

Kartofler
Skær kartoflerne i skiver og pensl dem med olie. Grill skiverne til de er møre, ca. 10 minutter på hver side og drys med salt.

Servering
Server de grillede kyllingelår med marineret bønnesalat og grillede kartofler.


Tip:

Udbenet kyllingelår kan krydres med rub, pensles med BBQ sauce eller marineres i en marinade. En anden nem version er at bruge en færdiglavet krydderpasta. Tilføj evt. lidt olie til krydderpastaen, så den får konsistens som en marinade, pensl på kødet under stegningen og server!

 

Hakketkylling Koedboller Snackfad 285X234

Snackfad med kyllingekødboller på pind

Hakketkylling Koedboller Snackfad 1200X488
Udskriv

snackfad med kyllingkødboller på

pind og 2 slags humus

Et snack-fad fungerer godt både som en forret, et mellemmåltid eller en let frokost. Her er alt skåret ud og klar til at ”hapse”, og derfor en god og børnevenlig måde at servere både kylling og grønt på. Kødbollerne kan laves i forvejen og sættes på pinde, så de bare skal på grillen, når det bliver spisetid.

Ingredienser

1 pakke hakket kylling

2 tsk. pizza-krydderi

1 tsk. salt

Evt. 1 lille fed hvidløg

1 spsk. tomatpuré

1 tsk. olie

4 små gulerødder, gerne forskellige farver

1 bdt. asparges

200 g sugar snaps eller sukkerærter

1 bdt. radiser

6 mini peberfrugter

200 g cherrytomater

1 pakke grissini

150 g humus

3 spsk. tomatpesto

150 g humus

Saft af ½ citron

2 spsk. finthakket persille

1 spsk. finthakket basilikum

TILBEREDNING

Rør hakket kylling med pizza-krydderi og salt. Pres hvidløget eller riv det fint og rør det i sammen med tomatpuré. Lad farsen hvile 5-10 minutter i køleskabet. Tril små kødboller af farsen og sæt dem på pinde. Grill kødbolle-spyddene 5-8 minutter til de er gennemstegte.

Del gulerødderne på langs og anret dem sammen med asparges, sugar snaps, radiser og mini peberfrugter.

Sæt cherrytomater på små pinde og anret dem på fadet sammen med grissini.

Rør 150 g humus med tomatpesto.

Rør 150 g. humus med citronsaft, finthakket persille og finthakket basilikum.

Server de grillede kødboller sammen med grøntsager, grissini og de 2 slags humus.

Tip: Der findes utallige spændende krydderiblandinger, som er velegnet til hakket kylling, og som kan byttes ud med pizzakrydderiet. Tomatpuré giver en god, børnevenlig smag sammen med pizzakrydderiet, men kan udelades. Humus kan også nemt laves med en dåse færdigkogte kikærter. Blend med olie, salt, citronsaft, hvidløg, spidskommen og lidt tahin.

Salatwrap Brystfilet 285X234

Salatwraps med grillet brystfilet, lime-marineret rødløg og sprød salat

Salatwrap Brystfilet 1200X488
Udskriv

salatwraps med grillet brystfilet i hjertesalat

Sprøde salatblade fungerer godt som en wrap med fyld af grøntsager og kylling. Server fyldet separat, så hver især kan lave præcis den kombination af fyld, som er deres favorit og toppe med den ønskede dressing

Ingredienser

1 pakke brystfilet

2 spsk. hoisin sauce

1 spsk. limesaft

1 spsk. sesamolie

1 spsk. soyasauce

 

2 rødløg

1 tsk. fintrevet limeskal

Saften af 1 hel lime

2 tsk. honning

 

2 hjertesalat

¼ rød spidskål

½ agurk

100 g cherrytomater

2 store gulerødder

100 g bønnespirer

Frisk koriander

 

1 dl goma dressing

1 dl chili mayonnaise

TILBEREDNING

Læg brystfileterne i en frost pose. Rør hoisin sauce med limesaft, sesamolie og soyasauce og hæld marinaden i posen med brystfileterne. Luk posen til og vend godt rundt, så marinaden fordeles på kyllingekødet. Lad kødet marinere ½ -1 time.

Skær rødløg i ultratynde skiver. Rør revet limeskal med limesaft og honning og dryp marinaden over løgringene. Lad det trække ca. ½ time.

Del hjertesalat i både og anret dem på et fad. Skær spidskål i meget fine strimler, og skær agurk i strimler. Del cherrytomater i kvarte og riv gulerødderne groft. Anret alle grøntsagerne på fadet sammen med bønnespirer og koriander.

Tag brystfileterne op af marinaden og lad dem dryppe af. Grill dem ca. 10-15 minutter til kødet er gennemstegt. Skær brystfileterne i skiver.

Server brystfilet i hjertesalat-wraps med spidskål, agurk, cherrytomater, gulerødder og bønnespirer samt limemarineret rødløg, goma dressing og/eller chili mayonnaise.

Tip: Her er kyllingen serveret i hjertesalatblade, men også andre typer salatblade kan bruges f.eks. iceberg, romaine eller spidskål. Fyldet kan selvfølgelig også fint bruges i andre former for wraps, f.eks. fladbrød, madpandekager eller tortillas.

 

ALLE KYLLINGERNE
OPDRÆTTES PÅ DANSKE
FAMILIEGÅRDE

MØD OS HER

Vi arbejder for det gode kyllingeliv

Vi er en række danske gårdfamilier, der deler en passion for at drive landbrug med dyrevelfærd i højsædet. For os er det nemlig vigtigt, at hver og en af vores kyllinger er opdrættet med omhu.