Opskrifter fra De Danske Familiegårde

VELSMAGENDE KYLLING SERVERET MED VARIATION

Bryststeg Bagte Grønsager Spidskål Bred Thumbnail Image

Bryststeg med rød pesto og ris panering med bagte grøntsager

Bryststeg Bagte Grønsager Spidskål Bred Banner Image
Udskriv

Bryststeg med rød pesto og ris panering med bagte grøntsager

2 PERSONER

En lækker lille brystfiletsteg i ovnklar bakke lige til at tilberedt i ovnen sammen med grøntsager mens du har tid til mange andre gøremål.

Ingredienser

1 bryststeg med pesto og ris panering
2 søde kartofler eller 400 g små alm. kartofler
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
2 rødløg
1 squash
1 fed hvidløg
Olivenolie
Salt og peber
150 g cherry tomatmix
Persille


 

 

TILBEREDNING

Tilbered bryststegen i den ovnklar bakke, som anvist på emballagen.

Skræl de søde kartofler og skær dem i grove tern, bruges almindelige små kartofler, bør de bare halveres.

Skær peberfrugt i grove tern, rødløg i både og squash i tykke halve skiver og vend dem i olivenolie tilsat knust hvidløg.

Læg grøntsagerne i et ovnfast fad og krydr med salt og peber.

Bag grøntsagerne i ovnen ved 180°C i ca. 20 min. Kom tomaterne ved og bag endnu 10 min.

Drys godt med hakket persille og server grøntsagerne til bryststegen.

Tip
Suppler evt. med salat eller kvarte små bagte spidskål drysset med revet parmesan.  


 

 

 

Thai Nemme Strimler Grønsgaer Bred Thumbnail Image

Thai stir fry med nem filet, sprøde grøntsager og cashewnødder

Thai Nemme Strimler Grønsgaer Bred Banner Image
Udskriv

Thai stir fry med nem filet, sprøde grøntsager og cashewnødder

2 PERSONER

Thai wok som alle vil elske, masser af grønt, cashewnødder og saftig krydret kylling.

Ingredienser

Kylling:
2 stk. nem filet
1 fed knust hvidløg
1-2 tsk. stærk chilisauce
2 tsk. friskrevet ingefær
1 spsk. sesamolie

Grønt:
2 gulerødder
100 g aspargesbroccoli (bimi)
1 stk. snack peber
3 forårsløg
150 g sugar snaps ærter
50 g østershatte
Olie til stegning fx kokosolie
1 spsk. østerssauce
1 spsk. soja
2 spsk. fiskesauce
1 spsk. farin
30 g cashewnødder

Tilbehør:
Ris eller nudler


 

 

TILBEREDNING

Skær fileterne i små strimler. Vend kødet i en marinade af knust hvidløg, chilisauce, ingefær og sesamolie og lad det trække, mens grøntsagerne gøres klar.

Skræl og skær gulerødderne i stave. Del aspargesbroccoli i mindre stykker. Skær snackpeber i strimler, snit forårsløget, halver ærterne på langs og skær østershatte i mindre stykker.

Lynsteg kyllingestrimlerne i olie 2-3 min. og læg til side. Lynsteg grøntsagerne 2-3 min., så de stadig har bid.

Kom kyllingekødet samt østerssauce, soja, fiskesauce, farin og cashewnødder ved og lynsteg endnu et kort øjeblik. Smag til og server straks med kogte ris eller nudler.


 

 

 

Bowl Nem Filet Nudler Grønsager Bred Thumbnail Image

Ponzu salatbowl med nem filet, nudler og sprøde grøntsager

Udskriv

Ponzu salatbowl med nem filet, nudler og sprøde grøntsager

2 PERSONER

En salatbowle er en fryd for øjet og så smager det helt forrygende. 

Ingredienser

Kylling:
2 stk. nem filet
1 spsk. Ponzu soja med citronsmag
1 tsk. wasabi
1 tsk. ristet sesamolie
1 tsk. sesamfrø

125 g nudler, Udon eller Ramen

Grøntsager:
100 g edamame bønner, uden bælg
1/4 snittet rødkål
1/4 snittet spidskål
2 gulerødder
1 stor rød peberfrugt
2 skoleagurker
2-3 forårsløg

Dressing:
1 spsk. limesaft
2 spsk. Ponzu soja med citronsmag
2 spsk. olie

Ærteskud, brøndkarse eller koriander


 

 

TILBEREDNING

Læg fileterne i en marinade af Ponzu soja, wasabi og sesamolie.

Kog nudlerne som anvist på emballagen og skyl godt i koldt vand.

Blancher bønnerne, snit rødkål og spidskål fint og striml de skrællede gulerødder. Skær peberfrugt i fine tynde strimler. Skyl og skær agurkerne i stave på langs. Snit forårsløgene meget skråt og fint.

Potionsanret nudler, edamame bønner, kål, gulerødder, peberfrugt, agurk og forårsløg i 2 dybe skåle.

Pisk limesaft, Ponzu soja og olie sammen og smag til. Hæld dressingen hen over salaten.

Steg fileterne på en meget varm pande ca. 2-3 min. på hver side og drys med sesam.

Skær fileterne i skiver og placer dem på hver sin salatskål. Pynt med krydderurter og server straks.


 

 

 

Mexicansk Tortilla Nemme Strimler Grønsager Bred Thumbnail Image

Mexicansk nem filet på ostegratineret tortilla med avocadocreme og lækre grøntsager

Udskriv

Mexicansk nem filet på ostegratineret tortilla med avocadocreme og lækre grøntsager

2 PERSONER

Mexicansk inspiration der passer til travle hverdage, hvor maden hurtigt skal på bordet.

Ingredienser

Kylling:
2 stk. nem filet
1 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. paprika
1/2 tsk. chili
1/2 tsk. oregano
Salt og peber
Lidt olie til stegning

Tortilla:
4 små majstortillas eller 2 store
75 g revet cheddar

Grøntsager:
1 lille dåse kidneybønner
1 stor håndfuld cherry tomater
1 rød og gul snackpeber
2 skoleagurker
2 forårsløg
1 majskolbe

Avocadocreme:
1 avocado
Limesaft
Salt og peber
2 spsk. cremefraiche
Koriander og mynte


 

 

TILBEREDNING

Skær fileterne i strimler. Kom alle krydderierne i en pose sammen med kyllingestrimlerne, ryst godt så de fordeles og lad dem marinere.

Drys tortillaerne med revet cheddar og gratiner dem i ovnen ved 180°C til osten er smeltet.

Skyl kidneybønnerne, halver tomaterne, skær snackpeber i tynde strimler, agurkerne i kvarte på langs og snit forårsløgene meget skråt.

Blancher majskolben og skær kernerne af. Bland majs, bønner og grøntsager og fordel dem på tortillaerne.

Mos avocadokødet med limesaft og smag til med salt og peber. Lynsteg kyllingestrimlerne 3-4 min. lige inden servering. Anret kødet oven på grøntsagerne og top med avocadocreme samt cremefraiche. Drys godt med krydderurter og server straks.


Tip:
Smag evt. avocadocremen til med chili, hvis du gerne vil have lidt ekstra smæk på.

 

 

Nem Filet Pasta Spinat Tomat Bred Thumbnail Image

Citron-salvie stegt nem filet med frisk pasta, spinat og soltørrede tomater

Nem Filet Pasta Spinat Tomat Bred Banner Image
Udskriv

Citron-salvie stegt nem filet med frisk pasta, spinat og soltørrede tomater

2 PERSONER

Citron og salvie klæder hinanden og ikke mindst sammen med kylling, som her er en flad og ensartet nem filet, der er hurtig at tilberede.

Ingredienser

Kylling:
2 stk. nem filet
1/2 revet citronskal, øko
Friske salvieblade
Revet parmesan

Citronsmør:
50 g smør
1 finthakket skalotteløg
1 citron, skal og saft, øko
Salt og peber

Pasta:
200 g tagliatelle eller anden båndpasta
125 g frisk spinat
50 g soltørrede tomater
Revet parmesan

 

 

TILBEREDNING

Krydr fileterne med citronskal, salvieblade og revet parmesan og steg fileterne på en varm pande ca. 2-3 min. på hver side.

Smelt smørret i en sauterpande og sauter hakket løg til de er klar. Kom citronsaft og fintrevet citronskal ved, varm det godt igennem og smag til med salt og peber.

Kog pastaen ”al dente” og kom spinaten ved de sidste sekunder. Hæld vandet fra pastaen, dryp af og vend pasta, spinat samt soltørrede tomater i citronsmørret.

Anret på tallerkener, drys med parmesan og læg nem fileten ovenpå. Server straks.


Tip:
Prøv også at lægge en skive lufttørret skinke oven på nem fileterne.


 

 

 

Lasagne Nem Filet Squash Spinat Bred 02 Thumbnail Image

Kyllingelasagne med nem filet, spinat, squash og tomater

Udskriv

Kyllingelasagne med nem filet, spinat, squash og tomater

4 PERSONER

Nem og lækker lasagne med saftige kyllingefileter, friske tomater, spinat og squash. Prøv nem filet i denne lasagne; en filet med ensartet tykkelse og store overflade, der giver lasagnen et lækkert tvist.

 

Ingredienser

Kylling:
4 stk. nem filet
Olie til bruning
1-2 tsk. oregano
Salt og peber

Lasagnefyld:
1 pk. friske lasagneplader, 200 g
250 g frisk spinat
3 dl madlavningsfløde 18%
Revet muskatnød
1 squash
3-4 tomater
2 ps. frisk mozzarella
Revet parmesan


 

 

TILBEREDNING

Brun nem fileterne kort på panden på begge sider og krydr med oregano, salt og peber.

Hvis du vil lave portionslasagne, deles de friske plader i 12 lige store stykker. Bring spinat og fløde i kog på panden, hvor kyllingefileterne er brunet og krydr med salt, peber og lidt revet muskatnød.

Skær squash i lange tynde bånd og tomater samt mozzarella i skiver.

Dæk bunden af et stort ovnfast fad med lasagneplader og kom 1/3 af spinatfløden hen over. Læg 1/3 af squashbåndene, tomatskiverne og mozzarella oven på. Læg kyllingefileterne oven på, endnu et lag lasagneplader, spinatfløden, grønt og mozzarella og fortsæt. Slut med mozzarella og riv godt med parmesan hen over.

Lad lasagnen stå og sætte sig mindst 30 min. inden den bages. Bag lasagnen ved 150° ca. 45 min. og server med salat.


Tip:
Man kan med fordel lave lasagnen dagen før, så den bare skal bages. Lav den i en bradepande eller som portionslasagne på en bageplade.

Crispy Chicken Med Nem Filet Mummum 285X234

Crispy chicken med Nem filet og grøntsagssauce

Crispy Chicken Med Nem Filet Mummum 1200X488
Udskriv

Crispy chicken med Nem filet og grøntsagssauce

4 PERSONER

Nem opskrift på crispy chicken lavet med Nem filet med grøntsagssauce. Børnevenlig og hurtig aftensmad med masser af skjulte grøntsager i saucen.

Opskriften er udviklet af: mummum.dk

Ingredienser

Paneret Nem Filet
2 pk. Nem filet
2 stk. æg
50 g panko rasp
Salt og peber

Grøntsagssauce
2 stk. løg
3 fed hvidløg
300 g kartoffel
300 g gulerod
3 tsk. paprika
40 g tomatpure
1 stk. hønsebouillonterning
400 ml kokosmælk
Salt og peber

Tilbehør
320 g ris
1 bundt frisk persille


 

 

TILBEREDNING

Start med at lave saucen: skræl og skær gulerødder og kartofler i små tern og skær løg i grove tern.

Varm olie eller smør op i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg, kartofler og gulerødder. Vend det hele godt rundt og lad det stege 5 minutter. Tilsæt paprika, tomatpure og smuldret bouillonterning. Vend godt rundt.

Herefter hældes der vand i gryden, indtil det lige nøjagtig dækker grøntsagerne. Bring det hele i kog. Skru herefter en smule ned og lad det småkoge til grøntsagerne er kogt møre. Det tager ca. 10-15 minutter.

Kog ris efter pakkens anvisning.

Pisk æg sammen. Lav en dyb tallerken med æg og en med pankorasp, som er blandet med salt og peber.

Tag Nem fileterne og vend først fileten i æg og til sidst i rasp og paner på den måde alle fileterne.

Varm en pande op med rigelig olie. Når olien er varm, lægges fileterne på panden. Steg dem i ca. 2-3 minutter på hver side eller til de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden og læg dem evt. over på en tallerken med køkkenrulle på, så suges det overskydende olie.

Når grøntsagerne er møre, så tages gryden af komfuret. Tag noget af vandet fra. Det er nemmere at tilsætte og justere med vand efterfølgende. Det hele blendes sammen med en stavblender eller alm. Blender til en tyk grøntsagsmos. Herefter tilsættes kokosmælk og der smages til med salt og peber.

Hvis mosen er meget tyk, så tilsætte noget af det vand, som du tog fra, inden det blev blendede.

Server crispy chicken med grøntsagssauce, ris og finthakket persille ved siden af.


 

Crispy Cæsar Salat Nem Filet Tutti Mad 285X234

Crispy Cæsar salat med Nem filet

Crispy Cæsar Salat Nem Filet Tutti Mad 1200X488
Udskriv

Crispy Cæsar salat med Nem filet

2 PERSONER

Opskriften er udviklet af: tutti_mad

Ingredienser

1 pk. Nem filet
1 æg
4 spsk. olivenolie
Ca. 50 g pankorasp
2 stk. hjertesalat
30 g revet parmesanost i tynde skiver
Lidt groft salt

Brødcroutoner:
5 skiver toastbrød
3 spsk. olivenolie
1 tsk. hvidløgssalt

Dressing:
50 g crème fraiche 18%
20 g mayonnaise
1 1/2 spsk. fint revet parmesanost
Et lille nip dijonsennep
Et par dråber citronsaft
Et lille presset hvidløgsfed (evt. et halv hvidløgsfed)
Salt og peber


 

 

TILBEREDNING

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skær toastbrød i tern og kom dem i en skål. Fordel olivenolie og hvidløgssalt udover og vend det godt rundt. Kom brødtern på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i oven i 18-20 minutter. Husk at vende brødtern rundt undervejs.

Slå æg ud i en skål og rør godt med en gaffel. Kom pankorasp på en tallerken. Vend først kyllingefileterne i ægget og derefter i pankorasp. Kom olivenolie på en pande og varm op. Steg kyllingefileterne i 3 minutter på hver side. Drys med groft salt undervejs. Lad dem køle lidt af.

Skyl hjertesalat og pluk det i stykker. Bland ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål – husk at smage til. Vend dressingen i salaten og fordel det på en tallerken eller i en pæn skål. Skær den lune kyllingefilet i de ønskede skiver og fordel den i salaten. Drys med brødcroutoner og parmesanskiver.


 

Brystfilet I Paprikasauce Med Ris Mummum 285X234

Kylling i paprikasauce med ris

Brystfilet I Paprikasauce Med Ris Mummum 1200X488
Udskriv

Kylling i paprikasauce med ris

4 PERSONER

Nem, børnevenlig og lækker opskrift på kyllingebryst i paprikasauce med ris og gulerødder.
Opskriften er udviklet af: mummum.dk

Ingredienser

560 g kyllingebryst
4 fed hvidløg
2 stk. løg
8 stk. gulerod
4 tsk. tomatpure
6 tsk. paprika
4 dl vand
2 stk. hønsebouillonterning
2 dl madlavningsfløde
400 g ris
1/2 bundt frisk persille


 

 

TILBEREDNING

Kog ris efter pakkens anvisning. Skær kyllingebryst i strimler.

Hak hvidløg fint og skær løg i tern. Skræl gulerødder og skær dem i tynde skiver.

Opvarm en pande med olie. Steg hvidløg og løg indtil de er bløde. Tilsæt kylling og steg det. Tilsæt paprika og tomatpure lad det stege med. Tilsæt gulerødder og svits dem. Tilsæt nu smuldret bouillonterning og vand. Lad det simre ved middel varme i ca. 5 minutter.

Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt/peber. Lad det simre ved lav varme til risene er klar. Hak persille fint.

Server kylling i paprikasauce med ris og hakket persille på toppen.


 

Crispychicken Brystfilet Medfritter Mummum 285X234

Crispy chicken med bagte søde kartofler og dressing

Crispychicken Brystfilet Medfritter Mummum 1200X488
Udskriv

Crispy chicken med bagte søde kartofler og dressing

2 PERSONER

Opskriften er udviklet af: mummum.dk

Ingredienser

Sødkartoffelfritter
600 g søde kartofler
3 spsk. olie
Salt og peber

Crispy chicken
2 dl olie
30 g pankorasp
1 æg
Salt og peber
280 g kyllingebryst

Dressing

1 fed hvidløg
0,5 bundt frisk persille
150 g creme fraiche
Salt og peber

Andet
0,5 stk. granatæble


 

 

TILBEREDNING

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl søde kartofler og skær dem i stave. Vend dem i olie og krydr med salt og peber. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i den forvarmede ovn i 30 minutter.

Rens kyllingebryst. Pisk æg og kom det i en skål. Kom rasp i en skål og bland det med salt og peber.

Vend kyllingebryst i æg og derefter rasp. Opvarm en pande med olie. Steg kyllingebrysterne i 4-5 minutter på hver side.

Lav i mellemtiden dressingen: Hak hvidløg og persille fint. Bland det med creme fraiche, og smag dressingen til med salt og peber.

Server sødkartoffelfritterne med kylling og dressing. Top med granatæblekerner.


 

Fajitas Tortilla Bred Thumbnail Image

Fajitas chicken med cremet guacamole

Fajitas Tortilla Bred Banner Image
Udskriv

fajitas chicken med cremet guacamole

3-4 PERSONER

Fajitas af saftige kyllingestrimler og farverige peberfrugter i lækre tortillas toppet med guacamole, rødløg, cherrytomater, lime og koriander. Denne mexicansk inspirerede ret er en nem og hurtig hverdags-servering med masser af smag og mange variationsmuligheder.

Ingredienser

Kylling
1 pakke Fajitas chicken med krydderimix
1 spsk. Olie
0,5 dl. vand
2 peberfrugter, gerne forskellige farver

Guacamole
2 modne avocadoer
1 spsk. citronsaft eller limesaft
1-2 fed finthakket hvidløg
1 tsk. salt
1/2 dl vand
Evt. lidt tørrede chiliflager

Tilbehør
8 tortilla pandekager, fx med spinat
1 rødløg
150 g cherrytomater
1-2 lime
1 håndfuld frisk koriander

 

 

TILBEREDNING

Kylling
Brun kyllingestrimlerne i en gryde med olie. Tilsæt 0,5 dl vand og Fajita chicken krydderimix. Skær peberfrugter i strimler og kom dem i. Bring retten i kog under omrøring, og lad den simre ved middel varme i ca. 15 min. til saucen har en cremet konsistens, og kyllingen er mør. Rør jævnligt i saucen imens den koger ind.

Guacamole
Blend eller mos avocadoer med citronsaft, hvidløg, salt og vand, og smag evt. til med chiliflager.

Tilbehør
Varm tortillapandekagerne efter anvisning på emballagen. Skær rødløg i tynde ringe og cherrytomater i både. Server sammen med limebåde og frisk koriander.

Servering
Server Fajitas chicken i lune tortillas med guacamole og resten af tilbehøret.


Tip:
Der kan serveres alverdens forskelligt tilbehør til denne ret – f.eks. cheddar, syltede jalapenos, salsa og creme fraiche. Og server gerne med ekstra grøntsager f.eks. agurk, majs, revet gulerod og iceberg salat i strimler.

Fajitas fyldet kan også serveres i sprøde salatblade, f.eks. romaine salat eller hjerte salat, eller prøv med spidskålsblade for en version med endnu mere bid.

 

 

Pastaret Brystfilet Soltørrede Tomater Mummum 285X234

Pastaret med kylling og soltørrede tomater

Pastaret Brystfilet Soltørrede Tomater Mummum 1200X488
Udskriv

Pastaret med kylling og soltørrede tomater

2 PERSONER

Opskriften er udviklet af: mummum.dk

Ingredienser

1 stk. løg
2 fed hvidløg
450 g kyllingebryst
3 tsk. paprika
Salt/peber
100 g soltørrede tomater
1 stk. rød peberfrugt
0,5 bundt frisk persille
50 g frisk spinat
1,5 dl vand
0,5 stk. hønsebouillonterning
1,5 dl madlavningsfløde
30 g parmesan
200 g fettuccine


 

 

TILBEREDNING

Hak løg og hvidløg fint. Skær rød peberfrugt i mindre stykker på ca. 3-4 cm. Skyl spinat. Hak soltørrede tomater i mindre stykker.

Rens kylling og skær i tern eller strimler. Sæt vand til pasta over. Varm en gryde eller pande op med olie eller smør. Tilsæt løg og hvidløg og lad det sautere til, at det bliver blødt.

Tilsæt kylling og lad det få farve over det hele. Tilsæt salt, peber og paprika.

Tilsæt soltørrede tomater og rød frugt. Vend det godt rundt.

Tilsæt vand og smuldret bouillonterning. Lad det simre ved middel varme et par minutter. Skru ned for blusset og tilsæt madlavningsfløde og revet parmesan. Kog pasta efter pakkens anvisning.

Hak frisk persille fint. Du skal bruge noget af det i selve retten og resten til pynt.

Når pasta er kogt, tages lidt af pastavandet fra i en kop (det kan man bruge til lige at gøre saucen ekstra cremet til sidst).

Tilsæt drænet pasta, frisk spinat og persille til saucen og vend det hele godt rundt. Tilsæt evt. lidt af det pastavand du tog fra og lad det hele simre et par minutter, så pastaen får lov til at absorbere noget af saucen. Smag til med salt og peber.

Anret i to skåle og top med frisk persille. Server med det samme.


 

ALLE KYLLINGERNE
OPDRÆTTES PÅ DANSKE
FAMILIEGÅRDE

MØD OS HER

Vi arbejder for det gode kyllingeliv

Vi er en række danske gårdfamilier, der deler en passion for at drive landbrug med dyrevelfærd i højsædet. For os er det nemlig vigtigt, at hver og en af vores kyllinger er opdrættet med omhu.