VELSMAGENDE KYLLING SERVERET MED VARIATION
Citronbagt brystfilet med græskar-kartoffelmos, bacon og chili
citronbagt brystfilet med græskar kartoffelmos
4 PERSONER
Brystfilet bagt i krydret hønsefond med masser af citron og hvidløg, får både masser af smag og bliver meget saftig. En nem måde at servere brystfilet, som ikke bliver tør! Kyllingen passer sig selv i ovnen det meste af tiden, og skal bare lige dryppes med lidt af stegeskyen et par gange under stegningen. Her serveres citronbagt brystfilet med græskar-kartoffelmos, som er toppet med bacon og chili.
Ingredienser 4 stk. brystfilet 3 spsk. smør 1 dl hønsefond 1 tsk pizzakrydderi 1 spsk. honning 4 spsk. citronsaft 2 fed presset hvidløg Salt og peber 1 lille citron (usprøjtet) 3 stilke rosmarin 750 g kartofler ½ kg hokkaido græskar 50 g smør Salt og peber 1 dl revet parmesan 100 g bacon i tern 1 tsk. tørrede chiliflager 1 dl græskarkerner 1/2 tsk. salt Frisk bredbladet persille
|
TILBEREDNING Smelt smørret i en stor pande og brun brystfileterne 2-3 minutter på hver side. Læg brystfileterne i et fad. Bland hønsefond, pizzakrydderi, honning, citronsaft, hvidløg, salt og peber og hæld blandingen over brystfileterne. Skær citronen i skiver og læg skiverne i fadet sammen med rosmarinkviste. Bag i ovnen 20-30 minutter ved 200°C, øs lidt af væden over kyllingen med en ske 3-4 gange i løbet af stegetiden. Skræl kartofler og græskar, og skær begge dele i grove tern. Kom dem i en gryde med vand og bring gryden i kog. Kog ca. 20 minutter til kartofler og græskar er bløde. Hæld vandet fra, gem lidt af kogevandet. Tilsæt smør, salt og peber og mos det godt sammen, tilsæt evt. lidt af kogevandet hvis mosen virker for tør. Hæld mosen i et smurt ildfast fad eller i små portions skåle, drys med revet parmesan, bacontern og chiliflager og bag mosen i ovnen ca. 20 minutter ved 200°C Rist græskarkernerne på en tør pande med salt, og lad dem køle af. Server citronbagt kylling med græskar-kartoffelmos drysset med ristede græskarkerner og frisk persille. Suppler evt. med lidt frisk grøn salat. Tip: Retten er perfekt at forberede i forvejen, så den er klar til at komme i ovnen lige inden spisetid. Steg brystfileterne på panden og læg dem i et ildfast fad – dæk til og stil på køl. Gør fond klar med krydderier, samt citron skiver og rosmarin. Lav også kartoffel-græskarmosen færdig, kom den i fad og på køl. Lige inden spisetid hældes fond, citronskiver og rosmarin på kyllingen og mosen drysses med parmesan, chili og bacon – og så kan alt komme i ovnen 20 minutter ved 200°C – og så er der serveret!
|
Del opskriften
Hønsesalat med avocado, forårsløg og ramsløgsmayo med ristet rugbrød
Hønsesalat med avocado og ramsløgsmayo med ristet rugbrød
6 PERSONER
En skøn hønsesalat / kyllingesalat, som både kan anrettes i små glas eller direkte på brødet.
Tid: 30 min.
Ingredienser 3-4 skiver bacon eller parmaskinke
|
TILBEREDNING Steg baconskiver/parmaskinke sprøde og læg dem på et stykke fedtsugende papir. Kasser fedtet og steg brystfileterne ved lav varme ca. 5 min. på hver side og krydr med salt og peber. Blend halvdelen af mayonnaisen med ramsløg til en grøn creme. Vend det sammen med resten af mayonnaisen samt creme fraiche og smag til. Halver avocadoerne og fjern stenene og skrællen. Skær dem i fine tynde skiver og dryp med citron. Snit forårsløgene og rist rugbrødskiverne knasende sprøde på en brødrister. Pluk eller skær brystfileterne i mindre stykker. Kom lidt ramsløgsmayo i bunden af små serveringsglas og placer kylling, avocado og forårsløg oven på. Drys med letknust bacon/parmaskinke og placer brødet i glasset. Pynt evt. med lidt dild. Du kan også anret kylling på rugbrød sammen med avocado. Top med forårsløg samt ramsløgsmayo og læg den sprøde bacon/parmaskinke øverst.
|
Del opskriften
Filodej tarteletter med kylling, asparges, forårsløg og ærteskud
Filodej tarteletter med kylling, asparges, forårsløg og ærteskud
12 STK
Tarteletterne er knasende sprøde og lækre – og ikke mindst nemme at lave.
Tid: 60 min.
Ingredienser Tarteletter Fyld 1 bdt. grønne asparges
|
TILBEREDNING Skær hver filodej plade i 8 lige store firkanter. Læg 4 små plader som stjerne oven på hinanden og pensl med smeltet smør. Læg/tryk de fire små plader ned i en muffinsform. Bag dem ca. 6 min. ved 200˚C, til de er sprøde og gyldne. Afkøl på rist. Bræk den træede del af aspargesene og gem stykkerne til suppen. Rens forårsløgene og skær top og bund af. Gem også det til suppen. Læg kyllingefileterne i en gryde, hæld vandet over og bring det i kog. Skum godt og tilsæt persille, forårsløg, asparges, laurbær, peberkorn og salt. Lad kyllingen simre ca. 10 min., sluk for varmen og lad den stå 5 min. Si suppen og kog ind til det halve. Snit asparges og forårsløg i skrå mundrette stykker. Kog dem 1 min. i suppen og si dem fra. Pisk mel og creme fraiche sammen til en jævning. Kom det i suppen, mens der piskes og kog saucen godt igennem. Smag til med salt og peber. Pluk kyllingefileterne i mindre stykker. Vend asparges, forårsløg og kylling i saucen. Smag til og fordel stuvningen i de lune filodej tarteletter. Pynt med ærteskud og server straks. Tip
|
Del opskriften
Tandoori kyllingespyd med frisk mangosalsa
Tandoori kyllingespyd med frisk mangosalsa
8-10 STK.
Små saftige kyllingespyd krydret med karry og mangochutney og lækker mangosalat til. Nemt og forrygende.
Tid: 45 min.
Ingredienser Kyllingespyd Mangesalsa Tilbehør
|
TILBEREDNING Skær kyllingekødet i tern ca. 3x3 cm og bland med salt. Rør tandoori paste, mangochutney, limesaft og olie sammen og vend kyllingestykkerne heri. Lad dem trække lidt, inden de sættes på spyd. Skræl mangoen, skær kødet fri af stenen og skær det i mindre stykker. Snit chili samt forårsløg fint og bland med mango samt limesaft. Smag til med salt og peber og drys godt med koriander. Fordel kyllingekødet på træspyddene og grill/steg dem ca. 3-4 min. på hver side, så de er gennemstegte men stadig saftige. Anret spyddene med mangosalsa hen over. Server resten af mangosalsaen til f.eks. sammen med lune naanbrød eller ris.
|
Del opskriften
Relaterede opskrifter
Rotisserie kylling med sommersalat
Rotisserie kylling med sommersalat
2 PERSONER
Server brystfileterne fra en hel kylling til en skøn sommersalat med burrata og tomat.
Opskriften er udviklet af: Beksemad
Ingredienser 1 æble
Sommersalat |
TILBEREDNING Skær æble, appelsin, løg og hvidløg ud. Det behøver ikke være pænt. Rens kyllingen indvendigt. Rør salt, peber og paprika sammen. Krydr kyllingen indvendigt og fyld den med æble, appelsin, løg og hvidløg. Luk kyllingen ved at folde lårene henover hinanden og lav et lille hul i skindet. Kom kyllingen på rotisseri og bind evt. vingerne ind med kødsnor. Giv kyllingen 1,5 time ved ca. 230 grader (alt efter din grill). Hvis du laver den i ovnen, læg den på en rist med brystet op og følg anvisningen på emballagen. Skær salat og tomat i passende stykker og anret det i en skål. Rør burrata sammen til en cremet masse. Rør olivenolie, balsamico, salt og peber sammen og rør det sammen med burrata. Hæld det over salaten. Når kyllingen skæres ud, gemmes kyllingelårene, skroget og vinger (kan bruges til risotto med grønne asparges og kyllingelårkød). Server brystfilet med sommersalaten. TIP
|
Del opskriften
Snackkurv med crispy chicken og knuste kartofler med parmesan
Snackkurv med crispy chicken og knuste kartofler med parmesan
4 PERSONER
Snackkurv med smashed potatoes, crispy chicken sticks og chilimayo er perfekt som snack til hyggelige sammenkoster, som forret eller blot når sulten melder sig.
Opskriften er udviklet af: mummum.dk
Ingredienser 560 g kyllingebrystfilet 1 kg små kartofler med skræl 100 g chili mayonnaise
|
TILBEREDNING Vask kartoflerne godt og kog dem til de er møre. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir. Knus dem med bunden af et glas. Spray eller pensel med olie, drys med salt og peber. Riv parmesan over kartoflerne. Bages i 20-25 minutter. Mens kartofler bages laves crispy chicken. Skær kyllingebrystfilet i lange strimler. Slå æg ud i en skål og pisk det let med en gaffel. Bland rasp med salt og peber i en anden skål. Opvarm en pande med olie. Vend nu kyllingen i æg efterfuldt af raspblandingen. Steg det på panden til pankoraspen er gylden. Server de sprøde crispy chicken sticks i en kurv med de stegte knuste kartofler og chilimayo i en lille skål.
|
Del opskriften
Nachos med stegt kylling, guacamole, creme fraiche og tomatsalsa
Nachos med stegt kylling, guacamole, creme fraiche og tomatsalsa
2 PERSONER
Nachos med kylling er den perfekt snack til hyggelige sammenkomster, men kan også bruges som nem aftensmad.
Opskriften er udviklet af: mummum.dk
Ingredienser 280 g kyllingebrystfilet 40 g jalapenos
|
TILBEREDNING Opvarm ovnen til 180 grader almindelig ovn. Halver brystfileterne på langs, så de bliver halvt så tykke. Grill eller steg kyllingen og lad det hvile. Hæld tortillachips i et ildfast fad og drys ost ovenpå. Bag det i ovnen i 10-15 minutter indtil osten er smeltet. I mellemtiden mases avocado groft med en gaffel. Skær hvidløg i små stykker og vend i avocadoen sammen med salt, peber og en lille smule creme fraiche. Kom creme fraiche i en lille skål for sig. Hak tomater i små tern og vend det med salt, peber og friskhakket koriander. Skær kyllingebrystfileterne i skiver og læg dem ovenpå de færdige nachos. Skær forårsløg i små skiver og hæld dem ovenpå sammen med jalapenos. Server de varme nachos med kylling, guacamole, tomatsalsa og creme fraiche.
|
Del opskriften
Minipizza med pulled chicken, pesto, frisk mozzarella og soltørrede tomater
Minipizza med pulled chicken, pesto, frisk mozzarella og soltørrede tomater
6 STK.
Minipizza med pulled chicken af brystfilet, pesto, feta og soltørrede tomater. Lækre minipizzaer, som kan spises til aftensmad, frokost eller bruges i madpakken.
Opskriften kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde - dejen skal hæve i 15-18 timer, men kan sagtens holde sig på køl i 2-3 dage.
Forberedelsestid: 15 timer . Tilberedelsestid: 20 minutter
Opskriften er udviklet af: mummum.dk
Ingredienser Koldhævet pizzadej Pulled chicken Pesto Andet
|
TILBEREDNING Pizzadej og formning Start med at røre gæren ud i vandet. Tilsæt herefter 100 g hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer. Den kan sagtens stå i køleskabet 2-3 dage, så du kan lave den i god tid. Næste dag Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget din ovn kan trække. Sæt en bageplade ind i ovnen, så den også bliver varmet op. Nu skal du forme dine minipizzaer. Tag først en klump dej og tag godt med mel på bordet og på dejen. Brug dine hænder og fingre til at forme pizzadejen. Undgå at bruge en kagerulle. Læg pizzabundene på et stykke bagepapir – der kan ca. være 3-4 på hver. Fordel herefter tomatsauce samt ost på. Skru ovnen ned på 230 grader. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk minipizzaerne + bagepapir over på den varme bageplade. Bag herefter pizzaerne i ca. 8-10 min, alt efter hvor kraftig din ovn er. Når kanterne er gyldne, så er de færdige. Bag kun én plade ad gangen. Når pizzabundene er færdige, toppes de med pulled chicken, fetaost, soltørrede tomater og frisk basilikum. Pulled chicken Riv kyllingen fra hinanden med to gafler, så det bliver “pulled”. Pesto Kom alle ingredienserne til pestoen op i en minihakker, foodprocessor eller lignende (gem evt. lidt basilikumsblade til pynt). Blend og tilsæt så stille og roligt olie undervejs til du har den ønskede konsistens. Smag til med salt. Vend det pulled kylling i pestoen. Server de lækreste mini pizzaer med pulled chicken, fetaost, soltørrede tomater og frisk basilikum.
|
Del opskriften
Kylling i karry med brystfilet - lavet på kyllingefond
Kylling i karry med brystfilet - lavet på kyllingefond
2 PERSONER
Brug brystfileterne fra en hel kylling til en lækker omgang kylling i karry. Frys skindet fra brystfileterne ned og gem til en anden ret eller steg det sprød som topping.
Opskriften er udviklet af: Amalie Fernande
Ingredienser 2 kyllingebrystfileter fra en hele kylling (ca. 400 g) Tilbehør Suppe/bouillon |
TILBEREDNING Kylling i karry Når du har din bouillon færdigkogt fra skroget, er du klar til at lave din kylling i karry. Skær kyllingen i mindre stykker, svits den kort i lidt olivenolie og tag den op. I samme gryde smeltes smør. Tilsæt karry og svits kort. Dernæst hvidløg og løg, som steger til løgene er gennemsigtige. Tilføj nu mel, og rør mælk og bouillon fra kyllingeskroget i. Lad det simre kort og tilføj din kylling. Server med ris og eventuelle toppings fx æble, peanuts og rosiner. Sådan koges suppe/bouillon på kyllingeskroget Fjern det resterende kød fra skroget, når det har kogt. Det kan du bruge til andre retter. Gem ligeledes den bouillon du ikke bruger til din kylling i karry til andre opskrifter. Det kan fryses ned i poser eller som isterninger.
|
Del opskriften
Karry pastasalat med kylling
Karry pastasalat med kylling
2 PERSONER
Nem og lækker opskrift på karry pastasalat med kylling og grøntsager vendt i en hjemmelavet karrydressing. Pastasalaten er serveret med stegt kyllingebryst på toppen. En smagfuld måltidssalat, som kan spises til aftensmad, til frokost eller som madpakke.
Forberedelsestid: 20 minutter . Tilberedelsestid: 10 minutter
Opskriften er udviklet af: mummum.dk
Ingredienser Kylling Pastasalat
|
TILBEREDNING Kog pasta efter pakkens anvisning. Bland creme fraiche, mayonnaise, mælk, sød sennep, flormelis, karry, salt og peber i en skål. Hak rød peberfrugt, forårsløg og rødløg fint. Dræn majs. Dræn pastaen og lad det køle af. Opvarm en pande til middel varme. Tilsæt olie og smør. Læg brystfileterne på og lad dem stege, så de får en sprød stegeskorpe. Skru derefter ned og gennemsteg kødet. Drys med salt og peber. Vend pastaen sammen med dressingen og grøntsagerne. Server med kyllingen og drys med frisk persille på toppen.
|
Del opskriften
Fyldt brystfilet med bladbeder, burrata ost og pancetta med romaine salat
Fyldt brystfilet med bladbeder, burrata ost og pancetta med romaine salat
4 personer
Ingredienser Kylling Romaine salat
|
TILBEREDNING Flæk brystfileterne på langs så de stadig hænger sammen i den ene side. Grill dem ved direkte varme på begge sider og læg dem i en foliebakke. Fordel fyldet på fileterne og kom dernæst burrata ost oven på. Læg fileterne sammen omkring fyldet som en sandwich og grill dem ved god varme i ca. 14 minutter. Halver romaine salaterne og grill dem på skærefladen. Riv sølvbeder i mindre stykker og kom linser oven på og dryp med lidt olivenolie, balsamico samt evt. rest af burrata osten. Server de fyldte brystfileter med salaten og evt. et lækkert brød til. Tip |
Del opskriften
Hønsesalat med bacon, asparges og champignon
Hønsesalat med bacon, asparges og champignon
4 PERSONER
Nem opskrift på hjemmelavet hønsesalat lavet af brystfilet med bacon, asparges og champignon. Server med brød, croissanter eller flute til.
Forberedelsestid: 30 minutter . Tilberedelsestid: 30 minutter
Opskriften er udviklet af: mummum.dk
Ingredienser Hønsesalat Dressing
|
TILBEREDNING Rens brystfilet og kog det i ca. 20-25 minutter i en gryde med vand og smuldret hønsebouillonterning. Herefter tages det op og sættes til afkøling. I mellemtiden drænes asparges på dåse. Rens champignon og skær i skiver. Opvarm en pande uden fedtstof. Kom bacon på panden og steg til det er sprødt og gyldent. Tag det herefter fra på en tallerken. Sæt panden tilbage på blusset. Kom smør på, når smørret er smeltet, så kommes champignon på. Lad det sautere til svampene får lidt farve. Krydr med salt, peber og tørret timian. Tag dem herefter fra og sæt til afkøling. Bland mayonnaise, creme fraiche og dijonsennep sammen til en dressing. Smag til med salt og peber. Hak forårsløg fint og hak evt. også bacon groft. Brug to gafler til at trække brystfilet fra hinanden. Kom kylling, forårsløg, stegte champignon, aspargessnitter og bacon op i dressingen (gem lidt af det hele til pynt). Vend det hele godt rundt. Anret i en skål og pynt evt. med noget af det, som du tog fra. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
|
Del opskriften
Vi arbejder for det gode kyllingeliv
Vi er en række danske gårdfamilier, der deler en passion for at drive landbrug med dyrevelfærd i højsædet. For os er det nemlig vigtigt, at hver og en af vores kyllinger er opdrættet med omtanke.