VELSMAGENDE KYLLING SERVERET MED VARIATION

Chicken Caprese Brystfilet Thumbnail Image 285X234px

Brystfilet a la caprese med kartoffelspyd og grillede asparges

Chicken Caprese Brystfilet Banner Image 1200X488px
Udskriv

Brystfilet a la caprese med kartoffelspyd og grillede asparges

4 personer

Tomatsalat med frisk mozzarella og basilikum er ”fast inventar” til mange sommermiddage. Her serveres grillet kyllingebryst med en ”tomat-salat-topping” og det giver en skøn smag til kyllingen, når den toppes med tomat, mozzarella, basilikum og lidt balsamico. Selvom smagene er italiensk inspirerede, så passer de perfekt til de dejlige danske asparges og kartofler.

 

Ingredienser

Kylling
4 stk. brystfilet
1 spsk. olie
1 tsk. salt
Friskkværnet peber

Caprese – tomat salat topping
1 kugle frisk mozzarella (125 g)
200 g cherrytomater
1 lille rødløg
1-2 spsk. balsamico glaze
1 bdt. basilikum

Kartoffelspyd med rosmarin
6-8 mellemstore kartofler
4 store kviste frisk rosmarin
1 spsk. olie
1 tsk. salt
4 grillspyd

Grillet asparges
1 bdt. grønne asparges
1 tsk. olie

Salat
150 g blandet baby salat
Balsamico glaze

TILBEREDNING

Kylling
Pensl brystfileterne med olie og drys med lidt salt og friskkværnet peber. Steg dem på grillen 3-4 minutter på hver side. Læg dem på en foliebakke og sæt den på grillen ved indirekte varme.

Caprese – tomat salat topping
Skær mozzarella og cherrytomater i skiver, og hak basilikum groft. Skær rødløg i små tern.

Fordel mozzarella ovenpå kyllingestykkerne i foliebakken, og læg herpå tomat, basilikum og rødløg. Steg kyllingen på grillen 3-4 minutter. Tilberedningstiden kan variere meget og er afhængig af, hvor varm grillen er, så tjek altid at kyllingen er gennemstegt. Dryp med balsamico lige inden servering.

Kartoffelspyd med rosmarin
Kog kartoflerne ca. 10 minutter og lad dem afkøle lidt. Skær dem i mindre stykker og fordel dem på 4 lange grillspyd sammen med kviste af frisk rosmarin. Pensl med olie og drys med salt og grill kartoffelspyddene ca. 10 minutter

Grillede asparges
Knæk bunden af de grønne asparges og pensl med olie. Grill dem ca. 5 minutter.

Salat
Anret den blandet baby salat i en skål og dryp lidt balsamico glaze hen over.

Servering
Server kyllingen med grillede asparges og kartoffelspyd, samt en blandet salat med balsamico glaze.

Tip:
Balsamico glaze kan erstattes af en god pesto, som dryppes over kylling og tomat-salat-topping. Rør evt. pestoen med lidt olie og citronsaft/vand, så den bliver tyndere i konsistensen og lettere kan dryppes over.

Rosmarin kan erstattes af timian-kviste, eller en kombination af timian og rosmarin. Når kartoflerne er forkogte, så er de lettere at sætte på spyd og tilberedningstiden på grillen forkortes. Det gør også, at man kan variere ved at tilføje f.eks. cherrytomater, champignons eller peberfrugt i tern på spyddene sammen med kartoffelstykker.

 

Crispychicken Brystfilet Medfritter Mummum 285X234

Crispy chicken med bagte søde kartofler og dressing

Crispychicken Brystfilet Medfritter Mummum 1200X488
Udskriv

Crispy chicken med bagte søde kartofler og dressing

2 PERSONER

Opskriften er udviklet af: mummum.dk

Ingredienser

Sødkartoffelfritter
600 g søde kartofler
3 spsk. olie
Salt og peber

Crispy chicken
2 dl olie
30 g pankorasp
1 æg
Salt og peber
280 g kyllingebryst

Dressing

1 fed hvidløg
0,5 bundt frisk persille
150 g creme fraiche
Salt og peber

Andet
0,5 stk. granatæble


 

 

TILBEREDNING

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl søde kartofler og skær dem i stave. Vend dem i olie og krydr med salt og peber. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i den forvarmede ovn i 30 minutter.

Rens kyllingebryst. Pisk æg og kom det i en skål. Kom rasp i en skål og bland det med salt og peber.

Vend kyllingebryst i æg og derefter rasp. Opvarm en pande med olie. Steg kyllingebrysterne i 4-5 minutter på hver side.

Lav i mellemtiden dressingen: Hak hvidløg og persille fint. Bland det med creme fraiche, og smag dressingen til med salt og peber.

Server sødkartoffelfritterne med kylling og dressing. Top med granatæblekerner.


 

Pastaret Brystfilet Soltørrede Tomater Mummum 285X234

Pastaret med kylling og soltørrede tomater

Pastaret Brystfilet Soltørrede Tomater Mummum 1200X488
Udskriv

Pastaret med kylling og soltørrede tomater

2 PERSONER

Opskriften er udviklet af: mummum.dk

Ingredienser

1 stk. løg
2 fed hvidløg
450 g kyllingebryst
3 tsk. paprika
Salt/peber
100 g soltørrede tomater
1 stk. rød peberfrugt
0,5 bundt frisk persille
50 g frisk spinat
1,5 dl vand
0,5 stk. hønsebouillonterning
1,5 dl madlavningsfløde
30 g parmesan
200 g fettuccine


 

 

TILBEREDNING

Hak løg og hvidløg fint. Skær rød peberfrugt i mindre stykker på ca. 3-4 cm. Skyl spinat. Hak soltørrede tomater i mindre stykker.

Rens kylling og skær i tern eller strimler. Sæt vand til pasta over. Varm en gryde eller pande op med olie eller smør. Tilsæt løg og hvidløg og lad det sautere til, at det bliver blødt.

Tilsæt kylling og lad det få farve over det hele. Tilsæt salt, peber og paprika.

Tilsæt soltørrede tomater og rød frugt. Vend det godt rundt.

Tilsæt vand og smuldret bouillonterning. Lad det simre ved middel varme et par minutter. Skru ned for blusset og tilsæt madlavningsfløde og revet parmesan. Kog pasta efter pakkens anvisning.

Hak frisk persille fint. Du skal bruge noget af det i selve retten og resten til pynt.

Når pasta er kogt, tages lidt af pastavandet fra i en kop (det kan man bruge til lige at gøre saucen ekstra cremet til sidst).

Tilsæt drænet pasta, frisk spinat og persille til saucen og vend det hele godt rundt. Tilsæt evt. lidt af det pastavand du tog fra og lad det hele simre et par minutter, så pastaen får lov til at absorbere noget af saucen. Smag til med salt og peber.

Anret i to skåle og top med frisk persille. Server med det samme.


 

Fajitas Tortilla Bred Thumbnail Image

Fajitas chicken med cremet guacamole

Fajitas Tortilla Bred Banner Image
Udskriv

fajitas chicken med cremet guacamole

3-4 PERSONER

Fajitas af saftige kyllingestrimler og farverige peberfrugter i lækre tortillas toppet med guacamole, rødløg, cherrytomater, lime og koriander. Denne mexicansk inspirerede ret er en nem og hurtig hverdags-servering med masser af smag og mange variationsmuligheder.

Ingredienser

Kylling
1 pakke Fajitas chicken med krydderimix
1 spsk. Olie
0,5 dl. vand
2 peberfrugter, gerne forskellige farver

Guacamole
2 modne avocadoer
1 spsk. citronsaft eller limesaft
1-2 fed finthakket hvidløg
1 tsk. salt
1/2 dl vand
Evt. lidt tørrede chiliflager

Tilbehør
8 tortilla pandekager, fx med spinat
1 rødløg
150 g cherrytomater
1-2 lime
1 håndfuld frisk koriander

 

 

TILBEREDNING

Kylling
Brun kyllingestrimlerne i en gryde med olie. Tilsæt 0,5 dl vand og Fajita chicken krydderimix. Skær peberfrugter i strimler og kom dem i. Bring retten i kog under omrøring, og lad den simre ved middel varme i ca. 15 min. til saucen har en cremet konsistens, og kyllingen er mør. Rør jævnligt i saucen imens den koger ind.

Guacamole
Blend eller mos avocadoer med citronsaft, hvidløg, salt og vand, og smag evt. til med chiliflager.

Tilbehør
Varm tortillapandekagerne efter anvisning på emballagen. Skær rødløg i tynde ringe og cherrytomater i både. Server sammen med limebåde og frisk koriander.

Servering
Server Fajitas chicken i lune tortillas med guacamole og resten af tilbehøret.


Tip:
Der kan serveres alverdens forskelligt tilbehør til denne ret – f.eks. cheddar, syltede jalapenos, salsa og creme fraiche. Og server gerne med ekstra grøntsager f.eks. agurk, majs, revet gulerod og iceberg salat i strimler.

Fajitas fyldet kan også serveres i sprøde salatblade, f.eks. romaine salat eller hjerte salat, eller prøv med spidskålsblade for en version med endnu mere bid.

 

 

Stegt brystfilet i stegepose_web285x234.jpg

Brystfilet med ovnbagt kartoffel-ratatouille

Stegt brystfilet i stegepose_web1200x488.jpg
Udskriv

Brystfilet med ovnbagt kartoffel-ratatouille
i cremet tomatsauce og bagte hvidløg 
4 personer

Ovnretter er nemme at gå til i en travl hverdag, og her er kyllingen klar til at komme i ovnen direkte fra fryseren. Tilbehøret er en ratatouille med kartofler, som også bages i ovnen, samt bløde, bagte hvidløg.

Ingredienser

500 g stegt brystfilet i stegepose

1 dåse hakkede tomater

2 spsk. hvidløgsost

1 tsk. salt

1 spsk. frisk timian

6-7 mellemstore kartofler

1 lille, slank squash

5 mellemstore tomater (f.eks. blommetomater)

3 skalotteløg

1 lille aubergine

1 tsk. salt

4 spsk. revet parmesan

2 hele hvidløg

1 dl bredbladet persille til pynt

100 g spinat

1 gul peberfrugt

2 gulerødder

1 forårsløg

1 spsk. olivenolie

1 tsk. sød sennep

1 spsk. citronsaft

Tilberedning

Tilbered kyllingen efter anvisning på emballagen.

Opvarm de hakkede tomater i en gryde og tilsæt hvidløgsost, salt og frisk hakket timian. Rør godt rundt og lad saucen simre til osten er opløst og tomatsaucen er cremet.

Skær kartofler, squash, tomater, skalotteløg og aubergine i 3-4 mm tynde skiver. Hæld tomatsaucen i bunden af et ildfast fad, og sæt så grøntsags skiverne skiftevis på højkant i fadet. Drys med salt og revet parmesan.

Bag ratatouille i ovnen ved 200°C i ca. 35 min.

Skær hvidløgene over på tværs (skal ikke deles i fed, men være hele), saml 2 halvdele ovenpå hinanden og pak ind i stanniol. Bag hvidløgspakkerne med i ovnen ved 200°C i ca. 35 min.

Skær spinat og peberfrugt i strimler, riv gulerødderne groft, skær forårsløg i tynde skiver og bland grøntsagerne sammen. Rør olivenolie med sød sennep og citronsaft, og hæld over salaten.

Server stegt brystfilet med ovnbagt kartoffel-ratatouille, bagte hvidløg og spinatsalat.

Tip: Det tager lidt tid at samle grøntsags ratatouillen, men det er umagen værd. Er der ikke tid til det, kan det selvfølgelig sagtens lade sig gøre at lave ratatouillen ved blot at lægge skiverne i fadet, stadig med tomatsaucen i bunden af fadet - og så blot bage retten som beskrevet i opskriften.

 

Regnbueskaale Med Inderfilet Thumbnail 285X234pxl

Regnbue tortillas med kylling

Regnbueskaale Med Inderfilet Banner1200x488pxl
Udskriv

regnbue tortillas med kylling

4 PERSONER

Regnbuer er magiske, og her er regnbuens farver repræsenteret i din aftensmad, sammen med saftige kyllingestykker med taco-krydderi! De fine tortilla skåle med kylling og grøntsager, er lavet af helt almindelige tortilla pandekager, og det er en nem måde at få aftensmaden gjort rigtig festlig

Ingredienser

400 g brystfilet

1-2 spsk. mild taco krydderi

1 tsk. salt

2 tsk. olie

8 fuldkorns tortillas (medium størrelse)

1 tsk. olie

3 tomater

1 persillerod

1 fed hvidløg

1 tsk. citronsaft

½ tsk. salt

2 spsk. persille

3 store gulerødder

1 stor avocado

¼ lilla spidskål

2 dl løse majs

100 g blåbær

2 dl creme fraiche 5%

½ tsk. fintrevet citronskal

1 fed presset hvidløg

½ tsk. salt

Friskkværnet peber

1 håndfuld ærteskud

1 lime

 

 

TILBEREDNING

Drys brystfilet med taco krydderi og salt på begge sider. Varm olien op på en pande og steg brystfileterne i ca. 10-15 minutter ved middel varme, til de er gennemstegte.

Pensl 8 muffinforme eller små ovnfaste skåle med lidt olie. Læg en tortilla ned i hver form, fold den lidt så den danner en skål og bunden er flad. Bag tortillaerne i ovnen ca. 5 minutter ved 200°C og lad dem afkøle.

Skær tomater i tern og persillerod i meget små tern. Riv eller pres hvidløget og bland tomat, persillerod og hvidløg godt sammen. Tilsæt citronsaft og salt. Hak persillen og kom den i. Sæt tomatsalsaen i køleskabet, mens de øvrige grøntsager forberedes.

Riv gulerødderne, skær avocado i tynde både og skær lilla spidskål i meget tynde strimler.

Rør creme fraiche med citronskal, hvidløg, salt og peber.

Skær de stegte brystfileter i strimler.

Anret gulerødder, avocado og spidskål samt majs og blåbær i hver tortilla skål, sammen med tomatsalsa og stegt kylling.
Pynt tortillaskålene med friske ærteskud eller krydderurter og server med lime-både og creme fraiche dressing.

 

Tip: Du kan sagtens vælge andre slags grøntsager til tortilla-skålene, bare husk at tænke på at få forskellige farver med, når du vælger grønt. Når du spiser alle regnbuens farver i form at grøntsager, så er du dækket godt ind med mange forskellige vitaminer og mineraler. De forskellige farver grøntsager indeholder nemlig forskellige næringsstoffer. Så udover at det ser flot ud, kan du altså også få en ernæringsmæssig fordel af at spise i regnbuens farver…

Måske har du mere lyst til guacamole end skiver af avocado? Mos i stedet 1-2 stk. avocado med 1 spsk. citronsaft, ½ tsk. salt og 1 fed revet hvidløg, og kom guacamole i tortilla-skålene sammen med de andre grøntsager.

 

Havregryn Mandel Nuggets Thumbnail 285X234pxl

Mandel-nuggets med farverige grøntsagsnudler

Havregryn Mandel Nuggets Banner1200x488pxl
Udskriv

mandel-nuggets med farverige grøntsagsnudler

4 PERSONER

Hjemmelavede nuggets med sprød overflade og lækker kylling indvendig, er en dejlig måde at få kylling på. Her kan du nemt lave din egen sunde version af kyllingenuggets, og servere dem med farverige nudler af grøntsager og en dejligt krydret, cremet tomatsauce. Masser af grøntsager på kontoen, og ikke mindst lækker og sprød kylling.

Ingredienser

4 stk. brystfilet

3 dl havregryn

150 g ristede hakkede mandler

4 fed hvidløg

½ tsk. chili

½ tsk. salt

½ tsk. peber

1½ dl æggehvider

8 træspyd

1 spsk. hakket bredbladet persille til pynt

4 store gulerødder

2 store rødbeder

2 squash (gem den midterste bløde del til saucen)

1 ds. hakket tomat

1 lille løg

2 fed hvidløg

Squash i små tern (det midterste fra ovenstående squash)

50 g friskost med urter eller pikant flødeost

1 tsk. pizzakrydderi eller oregano

1 tsk. salt

½ tsk. sort peber

 

 

TILBEREDNING

Skær hver brystfilet i 4 lige store stykker.

Blend havregryn og ristede mandler til en grov mel. Hak hvidløg fint og bland det med havregryn og mand­ler sammen med chili, salt og peber. Hæld blandingen i en skål og hæld æggehvider i en anden skål. Vend nu hvert kyllingestykke først i æggehvide og derefter i havregrynsblandingen og sæt kyllingestykkerne på træspyd.

Steg spyddene i ovnen i 10-15 minutter ved 200°C.

Skræl grøntsagerne på den lange led i bånd med en skrællekniv. Skræl et par bånd og drej så grøntsagen en smule, så du hele tiden skræller et nyt sted for at få båndende smalle, og fortsæt til du har brugt det hele. Den midterste bløde del af squashene kan ikke skæres til nudler, gem den i stedet til tomatsaucen.

Læg ”nudlerne” i et dørslag og overhæld med kogende vand lige inden servering.

Kom en dåse hakket tomat i en gryde og varm det op. Skær løg og hvidløg i tern og kom det i gryden sammen med tern af den midterste del af squashene. Kog saucen op, skru derefter ned og lad den simre 7-8 minutter. Blend saucen med ost, pizzakrydderi, salt og peber, til den er ensartet og uden klumper.

Drys de sprøde kyllingenuggets med persille og server med grøntsagsnudler og cremet tomatsauce.

 

Tip: Nuggets kan også laves uden pinde og blot lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Er der nuggets i overskud, kan de fint bruges i en madpakke, f.eks. sammen med lidt salat eller grøntsagsstave og et stykke groft brød.

 

Stribet Kylling Thumbnail 285X234pxl

Brystfilet i ovnbagt kartoffel-grøntsagsfad

Stribet Kylling Variant Banner1200x488pxl
Udskriv

brystfilet i ovnbagt kartoffel-grøntsagsfad

4 PERSONER

Her kan du lave et flot fad, som består af skiver af kylling, kartofler og grønstager – alt i ét fad. Hele retten skal laves i ovnen, så når den først er forberedt, er der god tid til andre aktiviteter, mens maden passer sig selv i ovnen, lige indtil spisetid.

Ingredienser

4 stk. brystfilet

6 stk. kartofler

1 gul squash

1 grøn squash

3 tomater

2 rødløg

1 tsk. olie

1 glas tomatsauce ca. 400 g

2 tsk. salt

Friskkværnet sort peber

2 spsk. olie

2 fed presset hvidløg

1 tsk. oregano

1 tsk. paprika

1 håndfuld friske timiankviste

Evt. 50 g revet parmesan

 

 

TILBEREDNING

Skær brystfilet i skiver på ca. ½ cm tykkelse. Skær kartofler, squash, tomater og rødløg i tynde skiver på ca. 3 mm. Smør et stort ildfast fad med olie og hæld tomatsaucen i bunden af fadet. Læg skiver af kylling, kartofler, squash, tomat og rødløg i fadet skiftevis, så de forskellige ingredienser bliver godt fordelt. Drys med salt og peber.

Bland olie med hvidløg, oregano og paprika og dryp eller pensl olien over grøntsager og kylling. Læg til sidst timiankviste over og bag retten i ca. 50 minutter ved 180°C. Drys evt. ost over retten når der er 10-15 minutter tilbage af bagetiden.

 

Tip: Grøntsagerne kan varieres efter smag, når bare de skæres i nogenlunde lige tykke skiver, og skiverne også er ca. lige store. Det bliver et flot fad, når der er så mange forskelligt farvede grøntsager, som muligt. Bruger du et rundt fad, f.eks. et tærtefad, kan du anrette skiverne i cirkler. Start med den yderste cirkel op mod kanten hele vejen rundt og byg indad.

Retten smager godt med en hjemmelavet basilikumpesto og evt. salat eller groft brød.

 

Mexicansk Bowl Brystfilet Salat Thumbnail Image 285X234px

Mexicansk taco bowl med brystfilet og grillede grøntsager

Mexicansk Bowl Brystfilet Salat Banner Image 1200X488px
Udskriv

Mexicansk taco bowl med brystfilet og grillede grøntsager

4 personer

En stor fælles salat med grillede grøntsager og krydret, grillet kylling, alt sammen med et strejf af Mexico, er oplagt at servere på en grillaften. Server med tortillas, så grøntsager og kylling kan pakkes ind i pandekagen og spises.

 

Ingredienser

Kylling
1 pakke brystfilet
2 spsk. taco krydderi
1 spsk. olie

Taco bowl
1 stor majskolbe
4 friske chili
4 mini snackpeber (kan erstattes af peberfrugt skåret i kvarte)

2 modne avocado
200 g cherrytomater
1 krølsalat
2 store gulerødder
2 hele lime
1 bdt. frisk koriander
100 g rød cheddar i små tern
1 tsk. tørrede chiliflager
100 g nachos

Tilbehør
6-8 små tortillas
2 dl tomatsalsa
1 dl creme fraiche

TILBEREDNING

Kylling
Læg brystfileterne i en frysepose, og tilsæt taco krydderi og olie. Luk posen til og vend det hele godt rundt, indtil krydderi og olie er godt fordelt på kyllingen. Læg kyllingestykkerne på grillen og steg 5-6 minutter på hver side – tilberedningstiden afhænger meget af hvor varm grillen er, så tjek at kødet er gennemstegt.

Taco bowl
Læg majskolben på grillen og grill den ca. 25 minutter. Grill hele chili og snackpeber 3-4 minutter på hver side. Tilberedningstiden afhænger af, hvor varm grillen er.

Skær avocado i skiver og cherrytomater i halve. Pluk krølsalaten i mindre stykker. Skær gulerødderne i strimler eller lange spiraler.

Skær lime i både og hak koriander groft. Anret cheddar, avocado, salat, tomat, lime og koriander på et fad.

Skær majsen i flager og fordel dem på salaten. Skær kyllingebryst i skiver og læg dem midt på fadet. Drys med cheddar tern, chiliflager og nachos.

Servering
Server mexicansk taco bowl med tortillas, tomatsalsa og creme fraiche

Tip:
Salaten kan varieres med andre grøntsager og smager dejligt med sukkerærter, frisk spinat, peberfrugt eller grønne, lyndampede bønner.

I stedet for avocado skiver, kan salaten serveres med en super nem og grov guacamole af 2 avocadoer som moses med en gaffel sammen med 1-2 fed fintrevet hvidløg, 1 spsk. citronsaft og 1/2 tsk. salt.


 

Omvendt Kyllingepizza Brystfilet 285X234 WEB

Meatza - kyllingepizza til hele familien

Udskriv

Meatza omvendt kyllingepizza til hele familien

4 PERSONER

Her er det kyllingebrystfilet, der danner bunden i den hjemmelavet pizza – og hele familien kan vælge deres egen favorit topping på pizzaen. Det er en nem og hurtig version af hjemmelavet pizza, og kræver ikke meget forberedelse.

Ingredienser

6 stk. kyllingebryst

¾ dl pizzasauce

150 g revet mozzarella

1 spsk. pizzakrydderi

Toppings:

1 lille kartoffel i meget tynde skiver

¼ rødløg i tynde både

Efter bagning;

Lidt frisk ruccola

1 skive serano skinke

1 spsk. parmesanflager

4 skiver bacon

2 skiver gul peberfrugt

3 små cherrytomater i skiver

Frisk mozzarella

Efter bagning:

basilikumblade

25 g skinke

1 spsk. ananas i tern

Chilisauce:

1 frisk chili

2 spsk. vand

1 spsk. tomat pure

1 lille nip salt

1 tsk. hvidvinseddike

3 spsk. olivenolie

Evt. chiliflager

 

 

TILBEREDNING

Flæk brystfileterne midt igennem, det er nemmest at holde fast på hele brystfileten med flad hånd og skære forsigtigt igennem ind fra siden.

Bank hvert stykke kød lidt ud, så det bliver ensartet fladt. Det er lettest at gøre ved at lægge et stykke ad gangen på et skærebræt, lægge en frostpose over og banke forsigtigt ud med en kødhammer eller kagerulle.

Læg stykkerne med skærefladen opad og spidsen ind mod midten i et rundt fad.

Smør kyllingestykkerne med pizzasauce og drys med revet mozzarella og pizzakrydderi.

Toppings: Fordel kartofler i tynde skiver og rødløg i både på ¼ af pizzaen (tilføj ruccola, parmaskinke og parmesan efter bagning).

Læg gul peberfrugt i strimler på næste ¼ og herover bacon i skiver (smør med hjemmelavet chilisauce efter bagning).

Fordel skiver af cherrytomater og pluk frisk mozzarella over ¼ af pizzaen (efter bagning drys med frisk basilikum).

Drys ananastern over den sidste ¼ af pizzaen, og tilføj først skinken de sidste minutter af bagningen for at undgå den bliver for tør.

Bag pizzaen i ovnen 225°C ca. 20 minutter.

Chilisauce: Blend ingredienserne til chilisaucen og smag evt. til med ekstra chiliflager, og smør den på pizzaen efter bagning eller server som tilbehør.

Når pizzaen er klar til servering, tilsættes ruccola, parmaskinke og parmesan, samt chiliolie og et drys friske basilikumblade.

Tip: Server evt. pizzaen med salat af f.eks. spinatblade, ærter, agurk i tern, og gulerødder i strimler eller måske grøntsagsstave til de yngste spisende.

På kyllingepizzaen kan tilføjes andre typer fyld, alt efter familiens favoritter – f.eks. squash i tynde skiver, peperoni, løg, hvidløg, gorgonzola, artiskok, syltet chili – kun fantasien sætter grænser!

 

 

Thumbnail_285x234_Rugbroedssandwich.png

Rugbrødssandwich

Desktop_1200x488_Rugbroedssandwich.png
Udskriv

Rugbrødssandwich

Har du købt en hel kylling til aftensmaden, er der ofte lidt tilovers til næste dag, som du kan forvandle til en dejlig sandwich i et snuptag

Ingredienser

80 g tilberedt kylling fra dagen før skåret i skiver

2 skiver rugbrød

2 stk. grillede artiskokhjerter

20 g rucola

20 g salatost

 

 

TILBEREDNING

Blend 10 g rucola med salatosten i en minihakker og smør på begge skiver rugbrød.

Kom den resterende rucola på den nederste skive rugbrød sammen med kylling og artiskokhjerter og server eller tag med i madpakken.

 

Tip: Smårester af kylling kan også blive til en dejlig kyllingesalat: Skær stykkerne i mundrette bidder, og rør en creme på græsk yoghurt, cornichoner, salt, æblecidereddike og finthakket persille. Rør kyllingen op heri - det smager også skønt på madpakken næste dag.

 

 

Æggewrap Brystfilet 285X234

Æggewraps med kylling og wasabi-dip

Æggewrap Brystfilet 1200X488
Udskriv

Æggewraps med kylling og wasabi-dip

4 personer

Æggewraps er super nemme pandekager, der er perfekte til grill-picnic. De er lavet af æg (og salt), og serveres med fyld af brystfilet og grøntsager med wasabi-dip. Alt forberedes i forvejen, så når der skal grilles, er det bare de færdigrullede æggewraps, der skal steges på grillen og serveres!

Ingredienser

1 pakke brystfilet

1 spsk. BBQ marinade

1 tsk. salt

Lidt friskkværnet peber

 

50 g frisk spinat

6-8 soltørrede tomater i olie

1 lille rødløg

1 avocado

1 peberfrugt

8 cherrytomater

1 dl frisk koriander

 

1 dl mayonnaise

1 spsk. Ponzu (eller alm. soya og lidt citronsaft)

1 tsk. wasabi

1 tsk. brun farin

 

8 æg

1 tsk. salt

1 tsk. olie

 

100 g blandet salat

100 g sukkerærter

100 g blandede bær

Friske krydderurter f.eks. kørvel eller persille

TILBEREDNING

Pensl brystfileterne med BBQ marinade og drys med salt og peber. Grill brystfileterne eller steg dem på en pande, 4-5 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt. Lad kødet afkøle lidt og skær i tynde strimler.

Snit spinat i strimler og skær soltørrede tomater, rødløg, avocado og peberfrugt i tern. Del cherrytomaterne i halve og pluk koriander i mindre stykker.

Rør mayonnaise med ponzu, wasabi og brun farin.

Pisk æggene godt sammen med salt. Opvarm en smule olie på en pande og hæld først ¼ af æggemassen på panden og steg et par minutter, indtil æggemassen stivner. Vend forsigtigt æggepandekagen og steg på den anden side. Lav i alt 4 æggewraps på denne måde.

Fordel på hver æggewrap kylling, spinat, soltørrede tomater, rødløg, avocado, peberfrugt, cherrytomater og koriander. Læg fyldet i en bred stribe midt på pandekagen og rul pandekagen stramt omkring fyldet. Rul pandekagen ind i stanniol, så stramt som muligt og læg på køl.

Lige inden servering grilles æggewraps 5-6 minutter ved høj varme.

Bland salat, sukkerærter og bær og pynt med friske krydderurter.

Server æggewraps med wasabi-dip og sommersalat.

Tip: For at de færdiglavede æggewraps nemt kan grilles inden servering, er det vigtigt, at de er rullet stramt og har ligget på køl og samlet sig. Ellers vil de nemt åbne sig og blive løse. Sæt evt. et par tandstikker i, hvis de virker løse, så de er nemmere at styre, når de grilles. Server evt. med lidt papir omkring den nederste del af wrappen, for at sikre fyldet ikke falder ud.

ALLE KYLLINGERNE
OPDRÆTTES PÅ DANSKE
FAMILIEGÅRDE

MØD OS HER

Vi arbejder for det gode kyllingeliv

Vi er en række danske gårdfamilier, der deler en passion for at drive landbrug med dyrevelfærd i højsædet. For os er det nemlig vigtigt, at hver og en af vores kyllinger er opdrættet med omhu.