VELSMAGENDE KYLLING SERVERET MED VARIATION

Hel_kylling_buddabowl_412x314.jpg

Hel Kylling med buddhabowl

Hel_kylling_buddabowl_1200x488.jpg
Udskriv

kylling med buddhabowl og bagte tortillaskåle med krydret fyld og guacamole

En helstegt kylling er et sikkert hit på grillen. Her er kyllingen krydret med rosa peberkorn, tørret timian, groft salt og sesamfrø. Det giver både smag og et ekstra flot og sprødt kyllingeskind. Buddhabowl er betegnelsen for et stort fad med grøntsager – ikke som en blandet salat, men hvor de enkelte grøntsager ligger adskilt, og man kan fange præcis det, man hver især har lyst til.

Ingredienser

1 hel kylling

2 spsk. smeltet smør

1 spsk. knuste rosa peberkorn

1 spsk. tørret timian

1 spsk. salt

2 spsk. sesamfrø

200 g grønne asparges

3-4 mini bok choy

6 forårsløg

2 nektariner

150 g halloumi ost

4-5 mini snackpeber

10 radiser

2 lime

200 g sukkerærter

100 g ærteskud eller solsikkeskud

Friske krydderurter, f.eks. timian, basilikum, kørvel eller persille

2 mellemstore tortillapandekager

3 tomater

1 lille peberfrugt

200 g kogte kidneybønner evt. fra dåse

1 fed hvidløg

75 g revet cheddar

1 tsk. salt

2 avocado

1 dl creme fraiche 18%

1 spsk. citronsaft

1 fed hvidløg

½ tsk. tørrede chiliflager

1 tsk. salt

2 spsk. bredbladet persille

TILBEREDNING

Pensl kyllingen med smeltet smør og gnid den godt ind i en blanding af rosa peber, timian, salt og sesamfrø. Steg kyllingen på grillen til den er gennemstegt ca. 60 minutter.

Grill asparges, mini bok choy og forårsløg 4-5 minutter på hver side. Del nektarinerne i kvarte og skær halloumi i bjælker. Grill nektarin, halloumi, hele mini snackpeber og radiser. Skær lime i halve, grill dem på skærefladen og gem dem til servering.

Anret alle de grillede grøntsager, halloumi og nektariner på et fad sammen med sukkerærter og ærteskud samt krydderurter. Skær tortillapandekagerne i kvarte og læg stykkerne ned i hver sin smurte muffinform, så de former små skåle. Bag dem på grill eller i ovn ca. 10 minutter ved 200°C, til de er sprøde.

Skær tomater og peberfrugt i små tern. Mos kidneybønnerne let med en gaffel – det skal være en grov masse med struktur. Bland bønnerne med tomat og peberfrugt. Pres eller riv hvidløget fint og vend det godt rundt sammen med cheddar og salt. Fordel fyldet i de små tortilla-skåle og bag igen 10-12 minutter til fyldet er varmt og osten er smeltet.

Mos avocado med citronsaft, cremefraiche, revet hvidløg, chiliflager og salt. Kom en lille klat guacamole i hver færdigbagte tortillaskål og pynt med bredbladet persille. Server de grillede lime til at dryppe over tortilla-skålene og server resten af guacamolen ved siden af. Server grillet kylling med buddhabowl, tortilla-skåle og guacamole.

 

Tip: Buddhabowl kan laves af alverden grøntsager, både grillede og friske. Jo flere slags, jo mere festlig og spændende – og så er der noget for enhver smag. Tit kan den mest flotte og indbydende buddhabowl laves af det, vi i forvejen har i køleskabet – tag lidt af hvert, skær ud og grill som du har lyst til, og server med en lækker dip som f.eks. guacamolen her – det er en fantastisk måde at få tømt grøntsagsskuffen på…

Hakketkylling Koedboller Snackfad 285X234

Snackfad med kyllingekødboller på pind

Hakketkylling Koedboller Snackfad 1200X488
Udskriv

snackfad med kyllingkødboller på

pind og 2 slags humus

Et snack-fad fungerer godt både som en forret, et mellemmåltid eller en let frokost. Her er alt skåret ud og klar til at ”hapse”, og derfor en god og børnevenlig måde at servere både kylling og grønt på. Kødbollerne kan laves i forvejen og sættes på pinde, så de bare skal på grillen, når det bliver spisetid.

Ingredienser

1 pakke hakket kylling

2 tsk. pizza-krydderi

1 tsk. salt

Evt. 1 lille fed hvidløg

1 spsk. tomatpuré

1 tsk. olie

4 små gulerødder, gerne forskellige farver

1 bdt. asparges

200 g sugar snaps eller sukkerærter

1 bdt. radiser

6 mini peberfrugter

200 g cherrytomater

1 pakke grissini

150 g humus

3 spsk. tomatpesto

150 g humus

Saft af ½ citron

2 spsk. finthakket persille

1 spsk. finthakket basilikum

TILBEREDNING

Rør hakket kylling med pizza-krydderi og salt. Pres hvidløget eller riv det fint og rør det i sammen med tomatpuré. Lad farsen hvile 5-10 minutter i køleskabet. Tril små kødboller af farsen og sæt dem på pinde. Grill kødbolle-spyddene 5-8 minutter til de er gennemstegte.

Del gulerødderne på langs og anret dem sammen med asparges, sugar snaps, radiser og mini peberfrugter.

Sæt cherrytomater på små pinde og anret dem på fadet sammen med grissini.

Rør 150 g humus med tomatpesto.

Rør 150 g. humus med citronsaft, finthakket persille og finthakket basilikum.

Server de grillede kødboller sammen med grøntsager, grissini og de 2 slags humus.

Tip: Der findes utallige spændende krydderiblandinger, som er velegnet til hakket kylling, og som kan byttes ud med pizzakrydderiet. Tomatpuré giver en god, børnevenlig smag sammen med pizzakrydderiet, men kan udelades. Humus kan også nemt laves med en dåse færdigkogte kikærter. Blend med olie, salt, citronsaft, hvidløg, spidskommen og lidt tahin.

Salatwrap Brystfilet 285X234

Salatwraps med grillet brystfilet, lime-marineret rødløg og sprød salat

Salatwrap Brystfilet 1200X488
Udskriv

salatwraps med grillet brystfilet i hjertesalat

Sprøde salatblade fungerer godt som en wrap med fyld af grøntsager og kylling. Server fyldet separat, så hver især kan lave præcis den kombination af fyld, som er deres favorit og toppe med den ønskede dressing

Ingredienser

1 pakke brystfilet

2 spsk. hoisin sauce

1 spsk. limesaft

1 spsk. sesamolie

1 spsk. soyasauce

 

2 rødløg

1 tsk. fintrevet limeskal

Saften af 1 hel lime

2 tsk. honning

 

2 hjertesalat

¼ rød spidskål

½ agurk

100 g cherrytomater

2 store gulerødder

100 g bønnespirer

Frisk koriander

 

1 dl goma dressing

1 dl chili mayonnaise

TILBEREDNING

Læg brystfileterne i en frost pose. Rør hoisin sauce med limesaft, sesamolie og soyasauce og hæld marinaden i posen med brystfileterne. Luk posen til og vend godt rundt, så marinaden fordeles på kyllingekødet. Lad kødet marinere ½ -1 time.

Skær rødløg i ultratynde skiver. Rør revet limeskal med limesaft og honning og dryp marinaden over løgringene. Lad det trække ca. ½ time.

Del hjertesalat i både og anret dem på et fad. Skær spidskål i meget fine strimler, og skær agurk i strimler. Del cherrytomater i kvarte og riv gulerødderne groft. Anret alle grøntsagerne på fadet sammen med bønnespirer og koriander.

Tag brystfileterne op af marinaden og lad dem dryppe af. Grill dem ca. 10-15 minutter til kødet er gennemstegt. Skær brystfileterne i skiver.

Server brystfilet i hjertesalat-wraps med spidskål, agurk, cherrytomater, gulerødder og bønnespirer samt limemarineret rødløg, goma dressing og/eller chili mayonnaise.

Tip: Her er kyllingen serveret i hjertesalatblade, men også andre typer salatblade kan bruges f.eks. iceberg, romaine eller spidskål. Fyldet kan selvfølgelig også fint bruges i andre former for wraps, f.eks. fladbrød, madpandekager eller tortillas.

 

Inderfilet Groentsagsspyd Naanbroed 285X234

Grillede kyllingespyd med spinat, raita-dressing og naanbrød

Inderfilet Groentsagsspyd 1200X488
Udskriv

grillede kyllingespyd med spinat og naanbrød

Kyllingespyd serveret på lunt naanbrød – har masser af smag, med saftige kylling og frisk yoghurt på toppen. Både grøntsager og kylling er marineret i den samme marinade, og sættes på spyd – og når grillen er klar, tilberedes spyd og til sidst varmes naanbrød. Sammen med den kolde yoghurt-raita dressing, rød chilisauce og lidt sprød spinat, er der dømt lækker, indisk inspireret grill-aften.

Ingredienser

1 pakke inderfilet

1 dåse kokosmælk

150 g korma karrypasta

1 tsk. salt

Lidt friskkværnet peber

 

1 peberfrugt

1 mellemstort rødløg

200 g små champignoner

 

2 dl græsk yoghurt

1-2 spsk. raitakrydderi

 

4 naanbrød

 

100 g babyspinat

2 spsk. frisk mynte

Rød chilisauce

TILBEREDNING

Del hver inderfilet i 3 stykker, og læg inderfileterne i en frostpose. Rør kokosmælk med korma karrypasta, salt og friskkværnet peber. Hæld halvdelen af marinaden ned til kyllingen og vend det godt rundt. Lad det marinere ca. 1 time.

Skær peberfrugt og rødløg i tern, ca. 1½ cm x 1½ cm. Fjern stokken på champignonerne. Læg grøntsagerne i en frostpose og hæld resten af marinaden over. Lad det marinere ½ - 1 time.

Rør græsk yoghurt med raita krydderi.

Fordel marineret inderfilet og grøntsager på spyd og grill dem 10-15 minutter til kødet er gennemstegt.

Varm naanbrød på grillen. Drys babyspinat på brødet, og læg grillspyddene ovenpå. Dryp raita-dressingen over og pynt med frisk mynte og rød chilisauce.

 

Tip: Korma karrypasta, som bruges i marinaden, kan erstattes af andre typer karrypasta, men vær opmærksom på mængden! En rød karrypasta er meget stærk, sammenlignet med korma karrypasta.

Raitakrydderiet er en færdig blanding, og kan erstattes af koriander, mynte, spidskommen, grøn chili og lime, som røres i yoghurten. Retten kan også fint serveres med en helt klassisk raita, som indeholder agurk og mynte.

Æggewrap Brystfilet 285X234

Æggewraps med kylling og wasabi-dip

Æggewrap Brystfilet 1200X488
Udskriv

Æggewraps med kylling og wasabi-dip

Æggewraps er super nemme pandekager, der er perfekte til grill-picnic. De er lavet af æg (og salt), og serveres med fyld af brystfilet og grøntsager med wasabi-dip. Alt forberedes i forvejen, så når der skal grilles, er det bare de færdigrullede æggewraps, der skal steges på grillen og serveres!

Ingredienser

1 pakke brystfilet

1 spsk. BBQ marinade

1 tsk. salt

Lidt friskkværnet peber

 

50 g frisk spinat

6-8 soltørrede tomater i olie

1 lille rødløg

1 avocado

1 peberfrugt

8 cherrytomater

1 dl frisk koriander

 

1 dl mayonnaise

1 spsk. Ponzu (eller alm. soya og lidt citronsaft)

1 tsk. wasabi

1 tsk. brun farin

 

8 æg

1 tsk. salt

1 tsk. olie

 

100 g blandet salat

100 g sukkerærter

100 g blandede bær

Friske krydderurter f.eks. kørvel eller persille

TILBEREDNING

Pensl brystfileterne med BBQ marinade og drys med salt og peber. Grill brystfileterne eller steg dem på en pande, 4-5 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt. Lad kødet afkøle lidt og skær i tynde strimler.

Snit spinat i strimler og skær soltørrede tomater, rødløg, avocado og peberfrugt i tern. Del cherrytomaterne i halve og pluk koriander i mindre stykker.

Rør mayonnaise med ponzu, wasabi og brun farin.

Pisk æggene godt sammen med salt. Opvarm en smule olie på en pande og hæld først ¼ af æggemassen på panden og steg et par minutter, indtil æggemassen stivner. Vend forsigtigt æggepandekagen og steg på den anden side. Lav i alt 4 æggewraps på denne måde.

Fordel på hver æggewrap kylling, spinat, soltørrede tomater, rødløg, avocado, peberfrugt, cherrytomater og koriander. Læg fyldet i en bred stribe midt på pandekagen og rul pandekagen stramt omkring fyldet. Rul pandekagen ind i stanniol, så stramt som muligt og læg på køl.

Lige inden servering grilles æggewraps 5-6 minutter ved høj varme.

Bland salat, sukkerærter og bær og pynt med friske krydderurter.

Server æggewraps med wasabi-dip og sommersalat.

Tip: For at de færdiglavede æggewraps nemt kan grilles inden servering, er det vigtigt, at de er rullet stramt og har ligget på køl og samlet sig. Ellers vil de nemt åbne sig og blive løse. Sæt evt. et par tandstikker i, hvis de virker løse, så de er nemmere at styre, når de grilles. Server evt. med lidt papir omkring den nederste del af wrappen, for at sikre fyldet ikke falder ud.

Laarmix Groentsagsspyd 285X234

Chili-lime marineret kyllingelår

Laarmix Groentsagsspyd 1200X488
Udskriv

chili-lime marineret kyllingelår med  mangochutney-mayo

Grøntsagsspyd kan varieres i det uendelige – jo flere forskellige farver, jo flottere spyd. Her får kyllingelårene og grøntsager selskab af en ultranem mangochutney-mayo, som er velegnet som dip til grøntsagerne

Ingredienser

1 pakke lårmix

1½ dl sød chilisauce

2 tsk. fintrevet limeskal

1 tsk. salt

1 rødløg

2 peberfrugter, gerne forskellige farver

1 slank squash

1 slank aubergine

200 g champignon

8 cherrytomater

1 fed hvidløg

1 spsk. olie

½ tsk. salt

1 dl mayonnaise

1 dl mangochutney

Groft brød

TILBEREDNING

Læg lårmix i en frostpose. Rør chilisauce med fintrevet limeskal og salt. Hæld marinaden i posen med kyllingelårene. Vend det godt rundt og lad kyllingen marinere ½ time på køl.

Skær rødløg og peberfrugter i tern på ca. 2x2 cm. Skær squash og aubergine i tynde skiver. Fjern stokken fra champignonerne. Fordel grøntsagerne på 8 lange grillspyd, start og slut med cherrytomater. Sæt grøntsagerne så tæt som muligt. Pres hvidløget eller riv det meget fint og rør det med olien. Pensl hvidløgsolien på grøntsagsspyddene og drys med lidt salt.

Tag kyllingelårene op af marinaden og grill kyllingestykkerne ved indirekte varme til kødet er helt gennemstegt, ca. 30-35 minutter.

Grill grøntsagsspyddene ca. 15 minutter.

Blend mayonnaise og mangochutney og smag evt. til med lidt salt.

Server kyllingelårene med grillspyd, mangochutney-mayo og brød.

 

Tip: Da marinaden er lavet med sød chilisauce, kan den blive mørk under stegningen, grill derfor ved indirekte varme. Hold godt øje med, at grillen ikke er for varm. Hvis kyllingen alligevel begynder at blive mørk, så vend kyllingestykkerne ofte.

Tapas412x314.jpg

Kyllingetapas

Tapas1200x488.jpg
Udskriv

Kyllinge tapas

Kyllinge-tapas er små retter, som nemt kan forberedes i forvejen og anrettes mens kyllingen grilles.
Her er brystfileterne marineret i en sommerlig hyldeblomst-limemarinade, og serveres med små salat-hapsere i forskellige, fingernemme serveringer. Her er f.eks. hjertesalat med ærtehumus og kørvel, kartoffelsalat på spyd og tomatsalsa på sprødt grillet brød.
Kyllinge-tapas er her beregnet som et helt måltid til 4 personer, men er også velegnet som snack, let frokost eller som forret til den helt store grillaften – i så fald rækker opskriften til 8-10 personer.

Ingredienser

4 stk. brystfilet

4 spsk. koncentreret hyldeblomst saft

1 lime (saft og skal), øko

1 spsk. flydende honning

1 tsk. fintrevet ingefær

2 spsk. smagsneutral olie

1 spsk. olie til pensling

Hjertesalat med ærtehumus

1 dl friskbælgede ærter

1 dl kogte kikærter

1 spsk. citronsaft

1 tsk. salt

2 spsk. frisk kørvel

1 rødløg

2 dl klar eddike

2 spsk. sukker

1 tsk. salt

1 spsk. frisk timian

1 hjertesalat

50 g friske bær til pynt, f.eks. hindbær eller ribs

Kørvel til pynt

Bruschetta med cherrytomater

4 skiver brød

1 helt hvidløg

200 g cherrytomater, gerne i forskellige farver

½ tsk. salt

½ tsk. fintrevet citronskal

1 spsk. olivenolie

1 spsk. frisk basilikum

50 g frisk mozzarella

Kartoffelsalat-spyd

300 g nye kartofler

2 spsk. frisk dild

1 tsk. salt

Friskkværnet peber

2 dl cremefraiche

2 spsk. mayonnaise

1 tsk. citronsaft

1 tsk. sennep

1 dl fintklippet purløg

1 tsk. salt

Friskkværnet peber

100 g sukkerærter

Salatspyd med melon

200 g vandmelon

200 g cantaloup

200 g honningmelon

200 g cherrytomater, gerne i forskellige farver

125 g frisk mozzarella i små kugler

Basilikum blade

3 spsk. olie

2 spsk. persille

2 spsk. basilikum

1 tsk. fintrevet citronskal

TILBEREDNING

Læg brystfileterne i en frysepose. Rør hyldeblomstsaft med limesaft og fintrevet limeskal, honning og ingefær samt olie. Hæld marinaden ned til brystfileterne, vend dem godt og lad dem marinere 2-3 timer i køleskabet. Lad marinaden dryppe godt af og pensl brystfileterne med olie. Steg dem på grillen 10-15 minutter til kødet er gennemstegt, og skær dem i tynde skiver.

Hjertesalat med ærtehumus Giv ærterne et hurtigt opkog i letsaltet vand og lad dem afkøle. Mos kikærter og ærter groft med en gaffel. Tilsæt citronsaft, salt og finthakket kørvel. Skær rødløg i både og læg dem i et lille glas. Kog eddike med sukker, salt og timian og hæld lagen over rødløgene. Lad rødløgene trække i lagen, gerne en time inden servering (kan med fordel laves 1-2 dage i forvejen). Del hjertesalaten i blade og læg dem enkeltvis på et fad. Anret ærtehumus på salatbladene sammen med 1-2 skiver kyllingebryst og pynt med syltede rødløg, ribs og frisk kørvel.

 

Bruschetta med cherrytomater Grill brødskiverne til de er gyldne og sprøde. Pak hvidløg ind i stanniol og grill det ca. 30 minutter. Skær cherrytomater i kvarte og drys dem med salt. Lad dem trække 10 minutter, og hæld væden fra. Bland tomaterne med salt, citronskal, olivenolie og basilikum. Anret tomatblandingen på de grillede brød sammen med brystfilet i skiver og pynt med mozzarella plukket i mindre stykker og evt. lidt ekstra basilikum. Pres de grillede hvidløgsfed ud af skrællen og anret dem på brødene.

 

Kartoffelsalat-spyd Kog kartoflerne i letsaltet vand og lad dem afkøle. Skær dem i halve og sæt dem på træspyd. Drys med dild, salt og peber. Rør cremefraiche med mayonnaise, citronsaft, sennep, purløg, salt og peber. Anret kartoffelspyd med cremefraiche dressing og sukkerærter.

 

Salatspyd med melon Lav små kugler af vandmelon, cantaloup og honningmelon og sæt melonkuglerne på små spyd sammen med cherrytomater, mozzarella og basilikumblade. Blend olie med persille, basilikum og citronskal og dryp olien over spyddene ved servering eller server den ved siden af. Server grillet brystfilet i strimler med hjertesalat med ærte-humus, bruschetta, kartoffelsalat-spyd og salat spyd.

Tip: Kyllinge-tapas er meget velegnet til at tage med på grill-picnic. Hvis alle retter er forberedt hjemmefra, så er det nemt at anrette sammen med grillet kylling lige inden servering.

Lav følgende klar hjemmefra: ærte-humus, del og skyl hjertesalatbladene, mariner rødløg, skær brød i skiver, lav cherrytomatsalsa, lav kartoffelspyd og dressing samt salatspyd med melon.

Når grillen er klar, så er det bare kyllingebryst og brød, som skal grilles og derefter anrettes det hele lige inden servering.

Chipotle_polse_gulerod-kinaradise_412x314.jpg

Sandwich-dog med kyllingepølse

Chipotle_polse_gulerod-kinaradise_1200x488.jpg
Udskriv

Sandwich-dog med kyllingepølse, marineret gulerod,kinaradise og hoisin-creme

Lækkert sprødt og luftigt sandwichbrød forklædt som hotdog, med marinerede gulerødder og kinaradise, som i den vietnamesiske sandwich Bahn Mi, her toppet med koriander, agurk, frisk jalapeno og hoisin-creme

Ingredienser

1 pakke spicy kyllingepølser

5 g gær

4 dl lunkent vand

1 dl yoghurt

1 tsk. sukker

1 tsk. salt

200 g durummel

100 g grahamsmel

250-300 g hvedemel

200 g kinaradise

200 g gulerødder

1 dl klar eddike

1 dl risvineddike

1 dl sukker

1 tsk. salt

3 spsk. hoisin sauce

½ tsk. fintrevet limeskal

1 dl mayonnaise

½ tsk. salt

Evt. tørrede chiliflager

½ agurk

1 dl frisk koriander

1 frisk jalapeno

2 spsk. peanuts

TILBEREDNING

Tilbered kyllingepølserne efter anvisning på emballagen.

Rør gær ud i vandet og tilsæt yoghurt, sukker og salt. Kom durummel og grahamsmel i og rør det sammen til en ensartet dej. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og rør dejen på røremaskine ca. 10 minutter.

Kom dejen i en skål, dæk godt til med plastfolie

og stil dejen på køl mindst 10 timer. Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå ved stuetemperatur 1 time. Vend forsigtigt dejen ud og skær den i 4 aflange stykker – dejen skal ikke æltes, men blot skæres ud i aflange baguettes og forsigtig lægges på en bageplade med papir. Lad dejen efterhæve ca. 15 minutter. Bag i 5 minutter ved 250°C og skru så ned på 200°C og bag brødene videre ca. 10 minutter, til brødene er sprøde og gyldne.

Skær kinaradise og gulerødder i tændstiktynde strimler. Kog eddike, risvineddike, sukker og salt op i en lille gryde. Kom grøntsagerne i et patentglas eller andet glas med låg, hæld eddikelagen på og luk låget godt til. Lad grøntsagerne stå i køleskabet mindst 1 time eller gerne til dagen efter.

Rør hoisin sauce med fintrevet limeskal, mayonnaise og salt og smag til med chili.

Skær agurk i strimler, hak koriander groft og skær jalapeños i tynde skiver. Hak peanuts groft.

Skær brødene ud i passende stykker og flæk dem halvt igennem, så de stadig hænger sammen i den ene side. Smør brødet indvendigt med hoisin-creme. Tag marineret gulerod og kinaradise op af lagen, lad det dryppe lidt af og læg 2–3 spsk. i hvert brød oven på hoisincremen. Læg herpå en pølse og top med agurk, koriander og jalapeños samt lidt hakkede peanuts.

Tip: Brødet behøver ikke være hjemmebagt, hvis der ikke er tid – køb evt. frisk, sprød baguette, det er helt perfekt til formålet. Det vigtigste er, at brødet er luftigt og har en sprød og lækker skorpe.

Kinaradise og gulerod i risvineddike er en vietnamesisk pickles, som også kan bruges i f.eks. vietnamesisk nudelsalat, så lav gerne en større portion ad gangen. Den holder sig fint på køl en uges tid i skoldet, tætlukket patentglas.

Filet_m_fyld_boennesalat_soede_kartofler_285x234.jpg

Kyllingebryst med lufttørret skinke og bønnesalat

Filet_m_fyld_boennesalat_soede_kartofler_1200x488.jpg
Udskriv

Kyllingebryst med lufttørret skinke, bønnesalat med avocado samt hindbærvinaigrette og grillede fritter af søde kartofler

Kyllingebryst marineret i balsamico, honning og citron, fyldt med basilikum og lufttørret skinke smager af sol og sommer, her serveret med en sommerlig salat med bønner, asparges og avocado samt friske hindbær, spiselige blomster og hindbær-appelsin vinaigrette – og så lige et par søde kartoffel-fritter, som er grillet og klar til at dyppe i yoghurt-paprika dip

Ingredienser

4 stk. brystfilet

2 spsk. cremet balsamico/balsamico glace

1 spsk. honning

1 spsk. citronsaft

2 spsk. frisk basilikum

4 skiver lufttørret skinke

1 tsk. salt

300 g asparges

300 g grønne bønner

1 avocado

50 g mandler

50 g hindbær

1 tsk. revet appelsinskal, øko

1 håndfuld brøndkarse

Lidt spiselige blomster til pynt (kan udelades)

50 g hindbær

2 spsk. hvid balsamico eller hindbæreddike

2 spsk. vindruekerneolie

1 spsk. appelsinsaft

1 spsk. akaciehonning

1½ dl. græsk yoghurt

1 tsk. røget paprika

½ tsk. sød paprika

2 tsk. limesaft

1 fed presset hvidløg

1 tsk. akaciehonning

½ tsk. salt

2 store søde kartofler

2 spsk. sesamolie

1-2 fed hvidløg

½ spsk. salt

Friskkværnet peber

2 spsk. sesamfrø

4 spsk. frisk koriander

TILBEREDNING

Skær en lomme i hver brystfilet, og rør balsamico med honning og citronsaft. Kom marinaden sammen med brystfilet i en frysepose, luk godt til og fordel marinaden på kyllingen ved at vende posen godt rundt. Læg kyllingen i køleskabet ca. ½ time.

Lad kyllingen dryppe af, og fordel basilikum og skinke i lommen på hver brystfilet. Grill brystfileterne ca. 10-15 minutter, til kødet er helt gennemstegt. Tilberedningstiden afhænger meget af hvor varm grillen er, så det er vigtigt at tjekke, at kyllingen er helt gennemstegt. Tag kyllingebryst af grillen og drys med salt.

Læg asparges og bønner i et dørslag og overhæld med kogende vand. Lad dem afkøle og skær dem i mindre stykker. Skær avocado i tern og hak mandlerne groft. Anret de afkølede asparges og bønner sammen med avocado og mandler, og pynt med hindbær, lidt revet appelsinskal og brøndkarse samt evt. lidt spiselige blomster.

Blend hindbær med enten hvid balsamico eller hindbæreddike samt vindruekerneolie, appelsinsaft og akaciehonning.

Rør græsk yoghurt med røget paprika, sød paprika, limesaft, hvidløg, akaciehonning og salt, og lad dippen trække i køleskabet mindst 15 minutter inden servering.

Skær de søde kartofler ud i bjælker og pensl dem med sesamolie. Pres hvidløget og fordel det på kartoffelstavene sammen med salt og peber. Steg de søde kartofler på grillen ca. 10 minutter, vend dem undervejs.

Rist sesamfrøene let på en tør pande. Anret de søde kartoffel-fritter og drys med ristet sesam og frisk koriander.

Server de fyldte kyllingebrystfileter med bønnesalat og hindbærvinaigrette samt grillede søde kartofler med yoghurtpaprika dip.

Tip: Fyldet i kyllingebryst kan varieres i det uendelige. Prøv også finthakket soltørret tomat sammen med persille og lidt revet ost, timian med parmesan og lidt citronskal eller måske spinat, finthakket hvidløg og lidt flødeost. Det er vigtigt at skære lommen forsigtigt i kyllingefileten, så der ikke går hul andre steder i kødet, så fyldet kan løbe ud. Åbningen kan evt. lukkes med en kødnål. Du kan også vikle et stykke bacon omkring kyllingebrystet inden stegning.

 

 

Hele_laar_grillet aubergine_guleroedder_fladbroed_412x314.jpg

Krydrede kyllingelår med tahindip

Hele_laar_grillet aubergine_guleroedder_fladbroed_1200x488.jpg
Udskriv

krydret kyllingelår med grillet aubergine og gulerødder med tahindip

Krydrede kyllingelår med en smag af sharwarma-krydderier serveret med grillet aubergine med yoghurt-topping og friske ribs, samt hele grillede gulerødder med tahindip og mynte. Og så lige nogle små fine grillede gurkemeje-fladbrød, som prikken over i’et…

Ingredienser

1 pakke kyllingelår

1 citron

¾ dl olivenolie

2 fed hvidløg

2 tsk. paprika

1 tsk. salt

1 tsk. stødt gurkemeje

½ tsk. sort peber

½ tsk. spidskommen

½ tsk. stødt koriander

¼ tsk. cayennepeber (kan udelades)

10 g gær

2 dl lunkent vand

1 tsk. sukker

1 tsk. salt

1 tsk. stødt gurkemeje

Ca. 300 g hvedemel

1-2 spsk. olie til pensling

400 g gulerødder, gerne med lidt top

1 spsk. olivenolie

½ tsk. salt

1 dl tahin (sesampasta)

1 fed presset hvidløg

1 spsk. citronsaft

½ dl hakket frisk mynte

½ spsk. flydende honning

½ -1 dl vand

50 g hasselnøddeflager

½ dl hakket frisk mynte            

1 aubergine

2 spsk. olivenolie

Salt og friskkværnet peber

1½ dl græsk yoghurt

½ fed presset hvidløg

1 tsk. stødt spidskommen

½ spsk. fintrevet citronskal, øko

Salt og friskkværnet peber

4 spsk. ribs (alternativt kan granatæblekerner bruges)

2 spsk. frisk mynte

2 spsk. frisk koriander

Evt. 1 tsk. fintrevet citronskal til pynt, øko

TILBEREDNING

Læg kyllingelårene i en frysepose. Pres saften af citronen i en lille skål og rør den med olivenolie. Pres hvidløget og rør det i sammen med paprika, salt, gurkemeje, sort peber, spidskommen, koriander og cayennepeber. Rør marinaden godt sammen og hæld den i posen med kyllingelår, luk godt til og vend posen rundt et par gange, så marinaden fordeles. Læg kyllingen i køleskabet mindst 1 time, gerne længere. Grill kyllingelårene ca. 30 minutter til de er helt gennemstegte, det afhænger meget af grillens temperatur, hvor hurtigt det går.

Rør gær ud i vandet og tilsæt sukker, salt og gurkemeje. Rør melet i lidt ad gangen, indtil dejen ikke klistrer og ælt den godt igennem. Lad dejen hæve ca. 40 minutter. Del dejen i 8 stykker og rul dem ud til små fladbrød ca. 1 cm tykke. Pensl dem med olie og grill dem til de er gyldne og sprøde.

Pensl gulerødderne med olivenolie og drys med salt. Grill dem 5-10 minutter og læg dem på et fad. Bland tahin med hvidløg, citronsaft, mynte, honning og vand (mængden af vand afhænger af, hvor fast eller flydende din tahin er, så tilføj lidt vand ad gangen). Hæld tahindip over gulerødderne og drys med hasselnødder og mynte.

Skær auberginen i skiver ca. ½ cm tykke. Pensl med olie på begge sider af skiverne og drys med salt og peber. Grill skiverne 2-4 minutter på hver side.

Rør græsk yoghurt med hvidløg, spidskommen, citronskal, salt og peber. Top de grillede aubergineskiver med yoghurttopping og pynt med ribs, mynte og koriander samt evt. lidt citronskal.

Server krydrede kyllingelår med gurkemeje-fladbrød, grillet aubergine med yoghurt og grillede gulerødder med tahin og mynte samt koriander.

Tip: I opskriften bruges en masse forskellige krydderier til kyllingelårene – men du kan også bruge krydderiblandinger i færdige versioner f.eks. sharwarma krydderi eller kebab krydderi, og tilføje citron, olivenolie og hvidløg. Det vigtigste er, at kyllingelårene får lov at marinere mindst 1 time inden de grilles, og gerne op til 5-6 timer. 

Kyllingebryst m grillet sommerkaal_412x314.jpg

Grillet kyllingebryst med timian marinade, grillet sommerkål og purløgscreme

Kyllingebryst m grillet sommerkaal _1200x488.jpg
Udskriv

Grillet Kyllingebryst med timian marinade og grillet sommerkål 4 personer

Lav nemt og hurtigt din egen velsmagende marinade til kyllingebryst med frisk timian og æblecidereddike, og server med sprød, grillet sommerkål med ristede solsikkekerner samt cherrytomater bagt i den skønneste, sommerlige hyldeblomstsaft. Server f.eks. med grillbagt focaccia med 3 slags løg.

Ingredienser

4 kyllingebryster

4 spsk. æblecidereddike
2 spsk. Dijon sennep
2 dl frisk timian

2 spsk. rørsukker
½ dl olie
Salt og peber

1 lille rødt spidskål

1 bdt. asparges-broccoli

1 spsk. olie

4 spsk. solsikkekerner

½ tsk. salt

En håndfuld friske ærteskud eller blandede krydderurter

Evt. spiselige blomster til pynt

200 g friskost

1 spsk. sennep

2 spsk. klippet purløg

50 g peberfrugt

Salt og peber

250 g cherrytomater

1 dl koncentreret hyldeblomstsaft

1 tsk. flagesalt
25 g gær

2,5 dl lunkent vand

2 tsk. sukker

1 tsk. salt

½ dl olivenolie

150 g durummel

350 g hvedemel

1 spsk. olie

1 rødløg

2 forårsløg

4 fed hvidløg

1 spsk. rosmarin

1 spsk. flagesalt

Tilberedning

Læg kyllingebrysterne i en frostpose.

Rør æblecidereddike godt sammen med Dijon sennep. Hak timian fint og tilsæt det sammen med rørsukker, olie, salt og peber. Kom marinaden i frostposen, pres luften ud af posen og luk den godt til. Sørg for at marinaden er godt fordelt på kyllingestykkerne, og lad dem marinere i køleskabet mindst 1 time og gerne 2-3 timer, inden de grilles.


Del spidskålen, fjern stokken og skær hver halvdel i 4 både. Pensl spidskål og aspargesbroccoli med lidt olie og grill grøntsagerne 5-10 minutter, til de har taget lidt farve men stadig har bid. Rist solsikkekerner på en tør pande og drys med salt. Drys solsikkekernerne over grøntsagerne lige inden servering og pynt med ærteskud eller krydderurter samt et par spiselige blomster.

Rør friskost med sennep og purløg. Hak peberfrugt fint og rør det i sammen med salt og peber.

Læg cherrytomaterne i en foliebakke og hæld hyldeblomstsaft over. Drys med flagesalt og grill dem ca. 25 minutter  i foliebakken.

Rør gær ud i vand og tilsæt sukker, salt, olie og mel. Ælt dejen godt sammen, gerne på røremaskine 3-4 minutter. Lad dejen hæve ca. 45 minutter, dæk skålen med et stykke film. Læg dejen i en smurt foliebakke og tryk den lidt flad. Tryk med fingrene eller enden af en ske en masse huller i overfladen og dryp olivenolie over. Skær rødløg i både og skær forårsløg og hvidløgsfed i skiver. Fordel de tre slags løg på overfladen, drys med rosmarin og saltflager, og bag brødet på grillen i ca. 30 minutter til brødet er gyldent og sprødt.

Server kyllingebryst med grillet sommerkål, purløgscreme og hyldeblomstbagte tomater og et stykke brød, f.eks. focaccia med tre slags løg.

 

Tip: I stedet for aspargesbroccoli kan du også bruge almindelige broccoli, som deles på langs i buketter, gerne med stokken siddende på. Andre grøntsager som kan anvendes i retten er asparges, julesalat eller blomkål i buketter.

 

 

Burger_412x314.jpg

Kyllingeburger i grov pita

Burger_1200x488.jpg
Udskriv

Kyllinge burger i grov  pita med sommerkål-salat BBQ-sauce, wasabimayo og ferskenchutney

Hakket kylling æltet med krydderier og fintrevet squash formes til burgerbøffer og grilles – resultatet er saftige bøffer, da squash tilfører ekstra saftighed. Her serveres kyllingeburger-bøfferne i lynhurtige pitabrød sammen med en grøn sommerkål-salat, hjemmelavet BBQ-sauce, krydret mayo og fersken chutney.

Ingredienser

400 g hakket kylling

1 tsk. salt

100 g squash

1 fed hvidløg

1 lille løg

1 tsk. røget paprika
2 spsk. mel eller havregryn

1 spsk. persille

1 spsk. olie

20 g gær

2 ½ dl lunkent vand

1 spsk. flydende honning

1 tsk. salt

60 g havregryn

100 g grahamsmel

175-200 g hvedemel

200 g savoykål

200 g asparges

1 æble

8-10 radiser

1 dl friskbælgede ærter

2 spsk. dild

1 spsk. olie

1 spsk. æblecidereddike

1 spsk. flydende honning

1 tsk. salt

1 dl ketchup

½ dl brun farin

2 spsk. æblecidereddike

1 spsk. soyasauce

1 tsk. røget paprika

½ tsk. salt

1 dl mayonnaise

1-2 tsk. wasabi (alternativt frisk revet peberrod)

500 g ferskner, nektariner eller blommer,

1 rød peberfrugt

75 g brun farin

1-2 tsk. fintrevet frisk ingefær

1 spsk. hakket, syltet jalapenos

2 spsk. rosiner

1 fed presset hvidløg

1 tsk. salt

Evt. 1 spsk. citronsaft

TILBEREDNING

Rør hakket kylling med salt. Riv squash, hvidløg og løg fint og rør det i kødet sammen med paprika og mel. Hak persillen fint og rør det i. Form 4 flade burgerbøffer og pensl dem med olie. Grill bøfferne til de er gennemstegte, 5-7 minutter på hver side.

Rør gær ud i lunkent vand og tilsæt honning, salt, havregryn og grahamsmel. Rør det hele godt sammen og tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt (gerne på røremaskine) og tilsæt hvedemel indtil dejen er blød og smidig og ikke klistrer. Del straks dejen i 8 stykker, tril stykkerne til boller og rul hver bolle flad, ca. 1/2 cm tyk. Bag straks pitabrødene ved 225°C ca. 8 minutter.

Snit savoykål i fine strimler og skær asparges i strimler eller kvarte. Skær æble i små tern og radiser i skiver. Bland kål, asparges, æble og radiser med ærter. Hak dild fint og rør det sammen med olie, honning og æblecidereddike. Tilsæt salt og hæld marinaden over kål-salaten og vend det hele godt rundt.

Rør ketchup med brun farin, æblecidereddike, soyasauce, røget paprika og salt.

Rør mayonnaise med wasabi.

Fjern stenene i ferskner, nektariner eller blommer og fjern kerner i den røde peberfrugt. Skær begge dele i små tern og kom dem i en gryde sammen med brun farin, ingefær, jalapeños, rosiner og hvidløg. Lad det simre ved svag varme 20-30 minutter, og smag til med lidt salt og evt. citronsaft.

Flæk pitabrødene og smør bund og top med wasabi-mayo. Læg marineret kålsalat i bunden, herpå en bøf og top den med BBQ sauce og ferskenchutney samt evt. lidt ekstra kål-salat.

Server pitabrødene med ekstra salat, BBQ sauce og ferskenchutney.

Tip: Pitabrødene i opskriften er meget hurtige at lave, da dejen blot skal æltes, rulles ud og bages med det samme - ingen hævning nødvendig. Der bliver 8 stk. i. opskriften, så der også er lidt til madpakken.

Der kan selvfølgelig også bruges færdigkøbte pitabrød eller helt almindelige burgerboller til kyllinge-burgerbøfferne. Salaten kan ændres til en lidt mere coleslaw-agtig variant ved at røre den med lidt creme fraiche og mayonnaise samt evt. sennep.

ALLE KYLLINGERNE
OPDRÆTTES PÅ DANSKE
FAMILIEGÅRDE

MØD OS HER

Vi arbejder for det gode kyllingeliv

Vi er en række danske gårdfamilier, der deler en passion for at drive landbrug med dyrevelfærd i højsædet. For os er det nemlig vigtigt, at hver og en af vores kyllinger er opdrættet med omhu.