VELSMAGENDE KYLLING SERVERET MED VARIATION

Kyllingetapas
Kyllinge tapas
4 personer
Kyllinge-tapas er små retter, som nemt kan forberedes i forvejen og anrettes mens kyllingen grilles.
Her er brystfileterne marineret i en sommerlig hyldeblomst-limemarinade, og serveres med små salat-hapsere i forskellige, fingernemme serveringer. Her er f.eks. hjertesalat med ærtehumus og kørvel, kartoffelsalat på spyd og tomatsalsa på sprødt grillet brød.
Kyllinge-tapas er her beregnet som et helt måltid til 4 personer, men er også velegnet som snack, let frokost eller som forret til den helt store grillaften – i så fald rækker opskriften til 8-10 personer.
Ingredienser 4 stk. brystfilet 4 spsk. koncentreret hyldeblomst saft 1 lime (saft og skal), øko 1 spsk. flydende honning 1 tsk. fintrevet ingefær 2 spsk. smagsneutral olie 1 spsk. olie til pensling Hjertesalat med ærtehumus 1 dl friskbælgede ærter 1 dl kogte kikærter 1 spsk. citronsaft 1 tsk. salt 2 spsk. frisk kørvel 1 rødløg 2 dl klar eddike 2 spsk. sukker 1 tsk. salt 1 spsk. frisk timian 1 hjertesalat 50 g friske bær til pynt, f.eks. hindbær eller ribs Kørvel til pynt Bruschetta med cherrytomater 4 skiver brød 1 helt hvidløg 200 g cherrytomater, gerne i forskellige farver ½ tsk. salt ½ tsk. fintrevet citronskal 1 spsk. olivenolie 1 spsk. frisk basilikum 50 g frisk mozzarella Kartoffelsalat-spyd 300 g nye kartofler 2 spsk. frisk dild 1 tsk. salt Friskkværnet peber 2 dl cremefraiche 2 spsk. mayonnaise 1 tsk. citronsaft 1 tsk. sennep 1 dl fintklippet purløg 1 tsk. salt Friskkværnet peber 100 g sukkerærter Salatspyd med melon 200 g vandmelon 200 g cantaloup 200 g honningmelon 200 g cherrytomater, gerne i forskellige farver 125 g frisk mozzarella i små kugler Basilikum blade 3 spsk. olie 2 spsk. persille 2 spsk. basilikum 1 tsk. fintrevet citronskal |
TILBEREDNING Læg brystfileterne i en frysepose. Rør hyldeblomstsaft med limesaft og fintrevet limeskal, honning og ingefær samt olie. Hæld marinaden ned til brystfileterne, vend dem godt og lad dem marinere 2-3 timer i køleskabet. Lad marinaden dryppe godt af og pensl brystfileterne med olie. Steg dem på grillen 10-15 minutter til kødet er gennemstegt, og skær dem i tynde skiver. Hjertesalat med ærtehumus Giv ærterne et hurtigt opkog i letsaltet vand og lad dem afkøle. Mos kikærter og ærter groft med en gaffel. Tilsæt citronsaft, salt og finthakket kørvel. Skær rødløg i både og læg dem i et lille glas. Kog eddike med sukker, salt og timian og hæld lagen over rødløgene. Lad rødløgene trække i lagen, gerne en time inden servering (kan med fordel laves 1-2 dage i forvejen). Del hjertesalaten i blade og læg dem enkeltvis på et fad. Anret ærtehumus på salatbladene sammen med 1-2 skiver kyllingebryst og pynt med syltede rødløg, ribs og frisk kørvel.
Bruschetta med cherrytomater Grill brødskiverne til de er gyldne og sprøde. Pak hvidløg ind i stanniol og grill det ca. 30 minutter. Skær cherrytomater i kvarte og drys dem med salt. Lad dem trække 10 minutter, og hæld væden fra. Bland tomaterne med salt, citronskal, olivenolie og basilikum. Anret tomatblandingen på de grillede brød sammen med brystfilet i skiver og pynt med mozzarella plukket i mindre stykker og evt. lidt ekstra basilikum. Pres de grillede hvidløgsfed ud af skrællen og anret dem på brødene.
Kartoffelsalat-spyd Kog kartoflerne i letsaltet vand og lad dem afkøle. Skær dem i halve og sæt dem på træspyd. Drys med dild, salt og peber. Rør cremefraiche med mayonnaise, citronsaft, sennep, purløg, salt og peber. Anret kartoffelspyd med cremefraiche dressing og sukkerærter.
Salatspyd med melon Lav små kugler af vandmelon, cantaloup og honningmelon og sæt melonkuglerne på små spyd sammen med cherrytomater, mozzarella og basilikumblade. Blend olie med persille, basilikum og citronskal og dryp olien over spyddene ved servering eller server den ved siden af. Server grillet brystfilet i strimler med hjertesalat med ærte-humus, bruschetta, kartoffelsalat-spyd og salat spyd. Tip: Kyllinge-tapas er meget velegnet til at tage med på grill-picnic. Hvis alle retter er forberedt hjemmefra, så er det nemt at anrette sammen med grillet kylling lige inden servering. Lav følgende klar hjemmefra: ærte-humus, del og skyl hjertesalatbladene, mariner rødløg, skær brød i skiver, lav cherrytomatsalsa, lav kartoffelspyd og dressing samt salatspyd med melon. Når grillen er klar, så er det bare kyllingebryst og brød, som skal grilles og derefter anrettes det hele lige inden servering. |
Del opskriften

Fyldt brystfilet med bladbeder, burrata ost og pancetta med romaine salat
Fyldt brystfilet med bladbeder, burrata ost og pancetta med romaine salat
4 personer
Ingredienser Kylling Romaine salat
|
TILBEREDNING Flæk brystfileterne på langs så de stadig hænger sammen i den ene side. Grill dem ved direkte varme på begge sider og læg dem i en foliebakke. Fordel fyldet på fileterne og kom dernæst burrata ost oven på. Læg fileterne sammen omkring fyldet som en sandwich og grill dem ved god varme i ca. 14 minutter. Halver romaine salaterne og grill dem på skærefladen. Riv sølvbeder i mindre stykker og kom linser oven på og dryp med lidt olivenolie, balsamico samt evt. rest af burrata osten. Server de fyldte brystfileter med salaten og evt. et lækkert brød til. Tip |
Del opskriften

Thai stir fry med nem filet, sprøde grøntsager og cashewnødder
Thai stir fry med nem filet, sprøde grøntsager og cashewnødder
2 PERSONER
Thai wok som alle vil elske, masser af grønt, cashewnødder og saftig krydret kylling.
Ingredienser Kylling: Grønt: Tilbehør:
|
TILBEREDNING Skær fileterne i små strimler. Vend kødet i en marinade af knust hvidløg, chilisauce, ingefær og sesamolie og lad det trække, mens grøntsagerne gøres klar. Skræl og skær gulerødderne i stave. Del aspargesbroccoli i mindre stykker. Skær snackpeber i strimler, snit forårsløget, halver ærterne på langs og skær østershatte i mindre stykker. Lynsteg kyllingestrimlerne i olie 2-3 min. og læg til side. Lynsteg grøntsagerne 2-3 min., så de stadig har bid. Kom kyllingekødet samt østerssauce, soja, fiskesauce, farin og cashewnødder ved og lynsteg endnu et kort øjeblik. Smag til og server straks med kogte ris eller nudler. Tip: Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.
|
Del opskriften

Ponzu salatbowl med nem filet, nudler og sprøde grøntsager
Ponzu salatbowl med nem filet, nudler og sprøde grøntsager
2 PERSONER
En salatbowle er en fryd for øjet og så smager det helt forrygende.
Ingredienser Kylling: Grøntsager: Ærteskud, brøndkarse eller koriander
|
TILBEREDNING Læg fileterne i en marinade af Ponzu soja, wasabi og sesamolie. Kog nudlerne som anvist på emballagen og skyl godt i koldt vand. Blancher bønnerne, snit rødkål og spidskål fint og striml de skrællede gulerødder. Skær peberfrugt i fine tynde strimler. Skyl og skær agurkerne i stave på langs. Snit forårsløgene meget skråt og fint. Potionsanret nudler, edamame bønner, kål, gulerødder, peberfrugt, agurk og forårsløg i 2 dybe skåle. Pisk limesaft, Ponzu soja og olie sammen og smag til. Hæld dressingen hen over salaten. Steg fileterne på en meget varm pande ca. 2-3 min. på hver side og drys med sesam. Skær fileterne i skiver og placer dem på hver sin salatskål. Pynt med krydderurter og server straks. Tip: Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.
|
Del opskriften

Mexicansk nem filet på ostegratineret tortilla med avocadocreme og lækre grøntsager
Mexicansk nem filet på ostegratineret tortilla med avocadocreme og lækre grøntsager
2 PERSONER
Mexicansk inspiration der passer til travle hverdage, hvor maden hurtigt skal på bordet.
Ingredienser Kylling: Tortilla: Grøntsager: Avocadocreme:
|
TILBEREDNING Skær fileterne i strimler. Kom alle krydderierne i en pose sammen med kyllingestrimlerne, ryst godt så de fordeles og lad dem marinere. Drys tortillaerne med revet cheddar og gratiner dem i ovnen ved 180°C til osten er smeltet. Skyl kidneybønnerne, halver tomaterne, skær snackpeber i tynde strimler, agurkerne i kvarte på langs og snit forårsløgene meget skråt. Blancher majskolben og skær kernerne af. Bland majs, bønner og grøntsager og fordel dem på tortillaerne. Mos avocadokødet med limesaft og smag til med salt og peber. Lynsteg kyllingestrimlerne 3-4 min. lige inden servering. Anret kødet oven på grøntsagerne og top med avocadocreme samt cremefraiche. Drys godt med krydderurter og server straks. Tips: Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.
|
Del opskriften

Citron-salvie stegt nem filet med frisk pasta, spinat og soltørrede tomater
Citron-salvie stegt nem filet med frisk pasta, spinat og soltørrede tomater
2 PERSONER
Citron og salvie klæder hinanden og ikke mindst sammen med kylling, som her er en flad og ensartet nem filet, der er hurtig at tilberede.
Ingredienser Kylling: Citronsmør: Pasta:
|
TILBEREDNING Krydr fileterne med citronskal, salvieblade og revet parmesan og steg fileterne på en varm pande ca. 2-3 min. på hver side. Smelt smørret i en sauterpande og sauter hakket løg til de er klar. Kom citronsaft og fintrevet citronskal ved, varm det godt igennem og smag til med salt og peber. Kog pastaen ”al dente” og kom spinaten ved de sidste sekunder. Hæld vandet fra pastaen, dryp af og vend pasta, spinat samt soltørrede tomater i citronsmørret. Anret på tallerkener, drys med parmesan og læg nem fileten ovenpå. Server straks. Tips: Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.
|
Del opskriften

Kyllingelasagne med nem filet, spinat, squash og tomater
Kyllingelasagne med nem filet, spinat, squash og tomater
4 PERSONER
Nem og lækker lasagne med saftige kyllingefileter, friske tomater, spinat og squash. Prøv nem filet i denne lasagne; en filet med ensartet tykkelse og store overflade, der giver lasagnen et lækkert tvist.
Ingredienser Kylling: Lasagnefyld:
|
TILBEREDNING Brun nem fileterne kort på panden på begge sider og krydr med oregano, salt og peber. Hvis du vil lave portionslasagne, deles de friske plader i 12 lige store stykker. Bring spinat og fløde i kog på panden, hvor kyllingefileterne er brunet og krydr med salt, peber og lidt revet muskatnød. Dæk bunden af et stort ovnfast fad med lasagneplader og kom 1/3 af spinatfløden hen over. Læg 1/3 af squashbåndene, tomatskiverne og mozzarella oven på. Læg kyllingefileterne oven på, endnu et lag lasagneplader, spinatfløden, grønt og mozzarella og fortsæt. Slut med mozzarella og riv godt med parmesan hen over. Lad lasagnen stå og sætte sig mindst 30 min. inden den bages. Bag lasagnen ved 150° ca. 45 min. og server med salat.
Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk. |
Del opskriften

Crispy Cæsar salat med Nem filet
Crispy Cæsar salat med Nem filet
2 PERSONER
Opskriften er udviklet af: tutti_mad
Ingredienser 1 pk. Nem filet Brødcroutoner: Dressing:
|
TILBEREDNING Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skær toastbrød i tern og kom dem i en skål. Fordel olivenolie og hvidløgssalt udover og vend det godt rundt. Kom brødtern på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i oven i 18-20 minutter. Husk at vende brødtern rundt undervejs. Slå æg ud i en skål og rør godt med en gaffel. Kom pankorasp på en tallerken. Vend først kyllingefileterne i ægget og derefter i pankorasp. Kom olivenolie på en pande og varm op. Steg kyllingefileterne i 3 minutter på hver side. Drys med groft salt undervejs. Lad dem køle lidt af. Skyl hjertesalat og pluk det i stykker. Bland ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål – husk at smage til. Vend dressingen i salaten og fordel det på en tallerken eller i en pæn skål. Skær den lune kyllingefilet i de ønskede skiver og fordel den i salaten. Drys med brødcroutoner og parmesanskiver.
|
Del opskriften

Crispy chicken med Nem filet og grøntsagssauce
Crispy chicken med Nem filet og grøntsagssauce
4 PERSONER
Nem opskrift på crispy chicken lavet med Nem filet med grøntsagssauce. Børnevenlig og hurtig aftensmad med masser af skjulte grøntsager i saucen.
Opskriften er udviklet af: mummum.dk
Ingredienser Paneret Nem Filet Grøntsagssauce Tilbehør
|
TILBEREDNING Start med at lave saucen: skræl og skær gulerødder og kartofler i små tern og skær løg i grove tern. Varm olie eller smør op i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg, kartofler og gulerødder. Vend det hele godt rundt og lad det stege 5 minutter. Tilsæt paprika, tomatpure og smuldret bouillonterning. Vend godt rundt. Herefter hældes der vand i gryden, indtil det lige nøjagtig dækker grøntsagerne. Bring det hele i kog. Skru herefter en smule ned og lad det småkoge til grøntsagerne er kogt møre. Det tager ca. 10-15 minutter. Kog ris efter pakkens anvisning. Pisk æg sammen. Lav en dyb tallerken med æg og en med pankorasp, som er blandet med salt og peber. Tag Nem fileterne og vend først fileten i æg og til sidst i rasp og paner på den måde alle fileterne. Varm en pande op med rigelig olie. Når olien er varm, lægges fileterne på panden. Steg dem i ca. 2-3 minutter på hver side eller til de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden og læg dem evt. over på en tallerken med køkkenrulle på, så suges det overskydende olie. Når grøntsagerne er møre, så tages gryden af komfuret. Tag noget af vandet fra. Det er nemmere at tilsætte og justere med vand efterfølgende. Det hele blendes sammen med en stavblender eller alm. Blender til en tyk grøntsagsmos. Herefter tilsættes kokosmælk og der smages til med salt og peber. Hvis mosen er meget tyk, så tilsætte noget af det vand, som du tog fra, inden det blev blendede. Server crispy chicken med grøntsagssauce, ris og finthakket persille ved siden af. Tip: Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.
|
Del opskriften

Poke med Nem filet, blomkålsris, avocado, edemamebønner og spidskål
Poke med Nem filet, blomkålsris, avocado, edemamebønner og spidskål
2 PERSONER
Opskriften er udviklet af: beksemad
Ingredienser 1 dl soya 150 gram spidskål 150 g edemamebønner Teriyaki sauce |
TILBEREDNING Rør soya sammen med sirup/honning og tilsæt hakket hvidløg og chili samt revet ingefær. Tilsæt Nem filet og lad det marinere på køl mens grøntsagerne tilberedes. Skyl spidskål og forårsløg og hak det fint hver for sig. Skær avocadoen over, fjern sten og dernæst nænsomt skrællen. Skær avocadoen i tynde lameller 5 mm på den lange side, uden at skære helt igennem til spidsen, så man kan lave en fin lille vifte ved at trykke på avocadoen. Rist sesam på panden, så de bliver gyldne. Tø blomkålsris og edemamebønner op i mikrobølgeovnen. Rør hvidvinseddike og sukker sammen og rør det i blomkålsrisene. Steg Nem filet 2-3 minutter på hver side og lad den kort hvile mens grøntsagerne anrettes. Kom blomkålsris i bunden af en skål, kom dernæst spidskål, edemamebønner, avocado og anret så med Nem filet skåret i skiver. Top med Teriyaki sauce, ristet sesam, forårsløg og evt. chili. Tip:
|
Del opskriften

Kyllingelasagne med Nem filet, squash, spinat og rød peber
Kyllingelasagne med Nem filet, squash, spinat og rød peber
2 PERSONER
Opskriften er udviklet af: living.with.janni
Ingredienser 1 pk. Nem filet (260 g) 300 g squash i skiver |
TILBEREDNING Vend Nem fileterne på en pande (1 minut) og skære dem ud i strimler. Fileterne kan også puttes i hele. Hæld de hakkede tomater i et smurt fad, tilsæt krydderier og halvdelen af mornaysaucen. Læg skiver af squash ovenpå, derefter pastaskruer, spinatblade, rød peber, kyllingestrimler/fileter og madlavningsfløde. Derefter resten af mornaysaucen og drys med osten.Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 35 min. Lad den hvile 10-15 min.
|
Del opskriften

Luksussalat med Nem filet, grillede asparges, croutoner, æbler og parmesanflager
Luksussalat med Nem filet, grillede asparges, croutoner, æbler og parmesanflager
2 PERSONER
Opskriften er udviklet af: mad_med_m
Ingredienser Salaten Hvidløgs croutoner Dressing |
TILBEREDNING Steg Nem filet på panden ca. 3 min. på hver side. Grill asparges og skær æblet i tynde både. Skær purløg og avokado i tynde skiver. Lav dressingen: cremefraiche og ansjoser blendes, resten af ingredienserne vendes forsigtigt i dressingen. Smag til med salt og peber. Lave hvidløgscroutonerne: skær surdejsbaguetten i tynde skiver og pensl skiverne med en blanding af olie, knust hvidløg og en god flagesalt. Bag croutonerne i ovnen ved 200 grader indtil de er sprøde. Anret salaten og drys parmesanflager, croutoner og sesam over og anbring Nem filet på toppen af salaten. Server med den lækre dressing.
|
Del opskriften
Vi arbejder for det gode kyllingeliv
Vi er en række danske gårdfamilier, der deler en passion for at drive landbrug med dyrevelfærd i højsædet. For os er det nemlig vigtigt, at hver og en af vores kyllinger er opdrættet med omtanke.