VELSMAGENDE KYLLING SERVERET MED VARIATION

UdbenetOverlaar_RoedPesto_285x234.jpg

Rullet udbenet kyllingeoverlår med rød pesto

UdbenetOverlaar_RoedPesto_1200x488.jpg
Udskriv

Rullet udbenet kyllingeoverlår med rød pesto og soltørret tomat 4 personer

Udbenet kyllingeoverlår er et super lækket og mørt stykke kød med den lækre smag og stuktur fra et kyllingelår – helt uden ben. Her er det udbenede kyllingeoverlår rullet i lufttørret skinke og tilsat lækkert fyld med masser af smag. Rullet kyllingeoverlår serveres med en lækker pastaret med sprøde grøntsager og to slags ost samt ærtecreme med avocado og hjemmelavede grissini med birkes og parmesan.

Ingredienser

8 udbenede kyllingeoverlår

150 g soltørret tomat i olie

1 spsk. olivenolie

50 g solsikkekerner

1-2 fed hvidløg

4 spsk. basilikum

3 spsk. revet parmesan

8 skiver lufttørret skinke

300 g pasta penne

1 lille broccoli

5-6 grønne asparges

50 g parmesan

50 g revet cheddar

 

2 modne avocado

2 dl. ærter (optøede fra frost)

1 spsk. citronsaft

1 spsk. hakket persille

1 tsk. salt

 

10 g gær

1 dl. lunkent vand

3 spsk. olivenolie

½ tsk. salt

50 g groft speltmel

125 g. hvedemel

½ spsk. olivenolie

1 spsk. birkes

2 spsk. fintrevet parmesan

saltflager til pynt

Tilberedning

 

Bred de udbenede kyllingeoverlår ud og fordel halvdelen af de soltørrede tomater på kyllingestykkerne. Blend resten af de soltørrede tomater med olivenolie, solsikkekerner, hvidløg, basilikum og revet parmesan. Fordel pestoen på de soltørrede tomater og læg hvert overlår på en skive skinke. Rul det hele sammen, så skinken dækker kyllingekødet. Læg rullerne i et ildfast fad og steg dem i ovnen ca. 35 min. ved 180°C, eller grill dem.

Kog pasta penne efter anvisning på emballagen og lad dem dryppe af i et dørslag. Skær broccoli og asparges i mundrette stykker og giv dem et hurtigt opkog i letsaltet vand. Vend grøntsagerne rundt i den varme pasta sammen med revet parmesan og drys med revet cheddar.

Blend avocado med optøede ærter, citronsaft, persille og salt.

Rør gær ud i lunkent vand og tilsæt olivenolie, salt og speltmel. Rør det hele godt sammen og tilsæt hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen kan æltes og ikke alt for klistret. Lad dejen hæve under et viskestykke ca. 45 min. Rul dejen ud på et stykke bagepapir. Kom gerne lidt olie på kagerullen, så dejen slipper lettere. Skær dejen i lange tynde strimler, sno hver strimmel let og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl hver strimmel med lidt olie, drys med birkes, parmesan og saltflager og bag dem i ovnen ved 225°C i ca. 8 min, til de er gyldne og sprøde.

Server de udbenede kyllingeoverlår med rød pesto med pasta med broccoli og asparges, ærtecreme og hjemmelavet grissini med birkes og parmesan.

TIP: Brug en færdiglavet rød pesto, hvis det skal går stærkt. De udbenede kyllingeoverlår kan også rulles med grøn pesto, lidt persille og ekstra parmesan – eller med friske, hakkede krydderurter og hakket løg. I stedet for lufttørret skinke kan bruges bacon til at rulle omkring kyllingekødet.

Thumbnail_285x234_GrønSalat.png

Grøn salat med sprødt stegt kyllingeskind

Desktop_1200x488_GrønSalat.png
Udskriv

GRØN SALAT MED SPRØDT STEGT KYLLINGESKIND

Hvis du alligevel taget skindet af kyllingen, kan du med fordel nyde den dejlige sprøde smag af kyllingeskind. Det skal blot steges i ovnen, så har de herligste sprøde chips a la flæskesvær!

 

Ingredienser

4 stykker råt kyllingeskind

200 g blandede salater, for eksempel rucola, feldsalat m.m.

1 æble

50 g valnødder

3 spsk. olivenolie

½ tsk. sukker

1 spsk. rød balsamicoeddike

 

 

TILBEREDNING

Sæt ovnen på 220°C varmluft.

Drys kyllingeskindet med salt og læg det ud på et stykke bagepapir på en bageplade.

Steg det i ovnen i 10 minutter, eller til det er sprødt.

Gør imens salaterne klar og skær æblerne i tynde både. Bland olivenolie, sukker og rød balsamicoeddike med salt til en dressing. Læg salaten i lag med de grønne salater nederst, kom æbler, nødder og dressing på og server med det ristede varme kyllingeskind på toppen.

 

Tip: Kyllingeskindet på kyllingerne fra De Danske Familiegårde kan være meget tykt, og det påvirker stegetiden. Hold derfor øje undervejs.

 

 

Thumbnail_285x234_Vietnamesisk.png

Vietnamesisk Pho nudelsuppe med kylling

Desktop_1200x488_Vietnamesisk.png
Udskriv

Vietnamesisk Pho nudelsuppe med kylling
4 PERSONER

Brug skroget fra den ovnstegte kylling til at lave en dejlig kyllingsuppe i vietnamesisk tradition. Kog gerne grundsuppen dagen før, så er den hurtig klar på dag 2.

Ingredienser

Grundsuppen

1 kyllingeskrog inkl. ben, rester af skind m.m.

1 porre med top og bund skåret fra

2 gulerødder

3 spsk. soja

1 tsk. fish sauce

1 frisk rød chili

1 tsk. salt

 

Fyld

200 gram tilberedt kylling skåret i tern, for eksempel fra dagen før

1 pakke risnudler

 

Toppings

1 bundt koriander

1 rød chili i fine skiver

50 g spirer

2 forårsløg i fine skiver

3 spsk. hakkede peanuts

 

 

TILBEREDNING

Kom alle ingredienserne til grundsuppen op i en stor gryde og fyld op med vand fra hanen, til kyllingen er dækket.
Kog op og lad simre ved svag varme i 3 timer under låg.

Tag af varmen og si ingredienserne fra, så du står med den rene fond.

Kom den tilbage i gryden og smag til - skal der måske mere soja eller fiskesauce i?

Kom risnudlerne og kyllingestykkerne op i suppen og lad dem koge med suppen.

Server suppen med toppings på et fad ved siden af, så man selv kan vælge.

 

 

Thumbnail_285x234_Fond.png

Asiatisk kylling fond

Desktop_1200x488_Fond.png
Udskriv

Asiatisk kyllingefond

Til kyllingesuppen, grøntsagsuppen eller som smagsgiver i wokretten eller kokosmælkssuppen med kylling

Ingredienser

1 kyllingeskrog inkl. ben, rester af skind m.m.

1 porre med top og bund skåret fra

2 gulerødder

3 spsk. soja

1 tsk. fish sauce

1 frisk rød chili

1 stang citrongræs

5 cm frisk ingefær

1 tsk. salt

Tilberedning

Slå på citrongræsset, for eksempel med en kødhammer, så aromaerne frigives.

Skræl ingefæren og skær den i skiver.

Kom alle ingredienserne op i en stor gryde og fyld op med vand fra hanen, til kyllingen er dækket.
Kog op og lad simre ved svag varme i 1,5 time under låg.

Tag af varmen og si ingredienserne fra. Hæld den afkølede fond i isterningebakker og frys ned. Kan holde sig i op til 3 måneder.

Thumbnail_285x234_Dansk-sommerkylling-på-grill.png

Dansk sommerkylling på grill

Dansk sommerkylling på grill_dpi.jpg
Udskriv

Dansk sommerkylling på grill 4 personer

Groft, sprødt og bare helt vildt sommerligt: Kylling på grill er nemt at lave, og den passer sig selv, mens du hygger om salaten og gæsterne. Her har vi matchet den med en frisk, sommerlig og fyldig salat, som du selv kan variere med sæsonens grøntsager. Velbekomme! 

Ingredienser

1 hel kylling

3 æbler

2 dl. perlebyg

100 g. asparges

1 lille blomkålshoved

En håndfuld spirer, for eksempel radise, rødbede eller solsikke

50 g. blåbær

4 spsk. olivenolie

1 tsk. honning

1 spsk. rød balsamico

Salt og peber

Tilberedning

Skær 1 æble i mindre stykke.

Fjern evt. løst fedt fra enden af kyllingen og kom æblestykkerne ind i kyllingen. Gnid skindet med rigeligt salt og et drys peber.

Steg den på grillen i cirka 1,5 time, afhængig af kyllingens størrelse.

Kog imens perlebyg efter anvisning på pakken

Knæk asparges der, hvor de selv knækker, så langt nede på stilken som muligt.

Del blomkålshovedet i små mundrette bidder og skær 2 æbler i tynde både.
Rør olivenolie, honning og rød balsamico sammen med salt til en dressing. Kom perlebyg, grønt og frugt op på et fad og hæld dressingen over.

Tip: Du kan fint lave salaten på forhånd, vent da med at komme æbler, spirer og bær på salaten til umiddelbart inden servering.

 

Thumbnail_285x234_Hel-kylling-stegt-i-urter-på-grill-(2).png

Hel kylling stegt i urter på grill

Hel kylling stegt i urter på grill.jpg
Udskriv

hel kylling stegt i urter på grill 4 personer

Kylling med masser af friske urter på grillen! Findes der noget, der dufter mere af dansk sommer? Næppe, og denne udgave er super enkel, mættende og med det fineste tilbehør – velbekomme!

Ingredienser

1 hel kylling

1 bundt timian

1 bundt persille

1 bundt estragon

500 g blandende rodfrugter som f.eks. kartofler, majroer og gulerødder

Salt og peber

Sprød sommersalat:

1 stort romaine salathoved eller 2 små

50 g. friske blåbær

1 håndfuld mynte

½ orange galiamelon

100 g. feta i blok eller i tern

2 spsk. græskarkerner

2 spsk. olivenolie

Tilberedning

Skyl urter og gnub kyllingen med rigeligt salt og peber.

Skær rodfrugterne i stave og kom i bunden af gryden. Giv lidt vand til, og læg kyllingen ovenpå, fordel urterne ud over kyllingen og grøntsagerne.

Læg låg på og steg over grillen i cirka 1,5 time, afhængig af varmen på grillen.

Gør imens salaten klar:  Skyl salat, blåbær og mynte, skær galiamelon i mundrette bidder.

Vend salat og blåbær i olivenolie og et drys salt og bred det ud på et stort fad.

Smuldr fetaen henover og drys med mynteblade, græskarkerner og olivenolie.

Thumbnail_285x234_Helstegt-kylling-med-stuvet-spinat-og-grove-danske-grøntsager-(2).png

Helstegt kylling med grove danske grøntsager

Helstegt kylling med stuvet spinat og grove danske groentsager.jpg (1)
Udskriv

helstegt kylling med stuvet spinat og grove danske grøntsager
4 personer

Frisk spinat og nyopgravede kartofler fra haven. Meget mere skal der ikke til, når sommermenuen står på grillet kylling.

Ingredienser

1 hel kylling

300 g frisk grov spinat

200 g. små friske kartofler

200 g. friske ærter i bælg

En håndfuld rødbedespirer

4 spsk. sesamfrø

Olivenolie

2 dl. piskefløde

1 knivspids revet muskat

Salt og peber

Tilberedning

Gnid kyllingen med rigeligt salt og peber og tilbered den på grillen. Den skal have 1,5 time afhængig af varmen på grillen og kyllingens størrelse.

Rist imens sesamfrø på en tør pande, til de tager farve. Stil til side.

Skyl spinat i rigeligt koldt vand og skær i grove bidder.  

Kog kartoflerne og bælg ærterne. Når kartoflerne er færdige, kommer du dem op i en skål sammen med ærterne og top med rødbedespirer.

Kom lidt olie i bunden af en pande og sauter spinaten heri, til den falder let sammen. Tilsæt revet muskat, salt og peber og rør rundt. Tilsæt herefter fløden, rør rundt og skru ned for varmen.

Lad det simre i 5 minutter og kom op i en skål.

Drys med de ristede sesamfrø.

Thumbnail_285x234_Krydret-kylling-med-frisk-salat-og-rosmarinbrød.png

Krydret kylling med frisk salat og rosmarinbrød

Krydret kylling med frisk salat og rosmarinbroed.jpg
Udskriv

krydret kylling med frisk salat og rosmarinbrød
4 personer

Kommer hele familien til middag i aften? Det er intet problem, for med kylling på grillen er der mad, alle kan li’. Her har vi serveret den med en dejlig grov salat og et smukt brød, der kan bages på grill eller i ovn.

Ingredienser

1 hel kylling

½ tsk. spidskommen

1 spsk. sød paprika

½ tsk. stærk paprika

½ tsk. muskat

½ tsk. kanel

1 tsk. chiliflager

1 hel økologisk lime

 1 tsk. salt

Rosmarinbrød

1 bundt rosmarin

20 g gær

2 dl. lunkent vand

0.5 dl olivenolie

1 tsk. salt

350 g. durummel

Grov salat med palmekål

1 dl. mandler

150 g. friske jordbær

1 bundt palmekål

1 klump frisk mozzarella

50 g. hindbær

Saften fra 1 citron

4 spsk. rapsolie

1 tsk. flydende honning

Salt og peber

Tilberedning

Rør dejen til rosmarinbrødet først: Rør gæren op i lunkent vand og tilsæt olivenolie, salt og mel. Kør dejen ved lav hastighed i fem minutter. Stil til hævning. Afhængig af temperaturen kan dejen være klar til bagning i løbet af to timer.

Smør en grillfast gryde med lidt olie og fordel dejen heri. Prik i dejen med en gaffel, drys med salt og fordel rosmarin henover. Pres det let ned i dejen.

Bag brødet på grillen under låg i cirka 30 minutter, afhængig af hvor varm grillen er. Brødet bages bedst i en kuglegrill.

 

Kom alle krydderierne til kyllingen op i en skål. Tilsæt saft og skal fra limefrugten samt 1 tsk. salt, og bland godt sammen. Gnid kyllingen med krydderiblandingen og steg den på grillen i cirka 1,5 time eller til kyllingen er klar.

 

Lav nu salaten: Vend mandlerne på en varm tør pande, til de har taget lidt farve. Stil dem til side. Nip jordbærrene og skær i mundrette bidder.

Skyl og rib kålen og fordel den på et stort fad. Fordel mandler, jordbær, mozzarella og hindbær over salaten. Pres saften af citronen, riv skallen og bland begge dele med rapsolie, honning, salt og pebre og fordel over salaten.

Tip: Palmekål minder meget om grønkål, men er mindre grov i strukturen. Du kan også bruge grønkål, spidskål eller savoykål i salaten frem for palmekål.

Laarmix med blomkaalsris stegt i karry_Web_412x314.jpg

Kylling med karrystegte blomkålsris

Laarmix med blomkaalsris stegt i karry_Webbanner_1200x488.jpg
Udskriv

Kylling med karrystegte blomkålsris og knasende dukkah
4 personer

Kylling og karry er altid godt sammen. – Her er karry en del af tilbehøret til kyllingen i form af karrystegte blomkålsris. Det er en nem og super velsmagende måde at spise ekstra mange grøntsager. Blomkålsrisene steges i kokosolie, gurkemeje og karry, og serveres med friske krydderurter og salte peanuts - det passer perfekt til et lækkert stykke kylling.

Ingredienser

1 hel kylling
1 spsk. salt
Friskkværnet peber
1 stort blomkål
1 mellemstort løg
1 spsk. kokosolie 

2-3 spsk. karry
1 spsk. fintrevet frisk gurkemeje
200 g broccoli
2 store gulerødder
2 persillerødder
2 dl. vand + grøntsagsbouillon
2 dl. ærter
1 dl. frisk koriander eller persille
1 dl. saltede peanuts
½ dl. frisk mynte
Dukkah:
1 dl. hasselnødder
½ tsk korianderfrø
½ dl. sesamfrø
1 tsk. hel spidskommen
1/2 tsk. chiliflager
1 1/2 tsk. sukker
1 tsk. salt
Friskkværnet sort peber

Tilberedning

Gnid kyllingen godt med salt og peber, og læg den i en lille bradepande. Steg den ved 200°C i ca. 1 time, indtil den er gennemstegt.

Hak eller riv blomkålen fint, så stykkerne har størrelse som riskorn. Hæld blomkålsrisene i en sigte, overhæld dem med kogende vand og lad dem dryppe godt af.
Skær løg i små tern. Varm kokosolien op i en dyb pande eller stor gryde, og steg løg, karry og fintrevet gurkemeje heri i et par minutter ved høj varme. Tilsæt blomkålsris og lad dem stege med 4-5 minutter.

Skær broccoli i meget små buketter, og skær gulerødder og persillerødder i små tern. Kog vand og grøntsagsbouillon op i en lille gryde og tilsæt broccoli, gulerødder og persillerødder. Lad det småkoge 2-3 minutter og hæld vandet fra.
Bland grøntsagerne i blomkålsrisene sammen med ærter og friskhakket koriander eller persille, og varm det hele godt igennem.
Hak peanuts groft og skær myntebladene i tynde strimler. Drys peanuts og mynte over blomkålsrisene lige inden servering.

Dukkah: Rist hasselnødderne i ovnen 3-5 minutter ved 200°C, og lad dem afkøle let. Gnid skallen af nødderne og hak dem groft. Rist korianderfrø, sesamfrø, spidskommen og chiliflager på en pande et par minutter ved middelvarme. Lad det hele afkøle lidt, og hak så frøene sammen med hasselnødder, sukker, salt og peber i en minihakker. Det må ikke blive for fint, der skal stadig være bid i.

Skær kyllingen ud og drys kyllingestykkerne med knasende dukkah.

Server kyllingen sammen med karrystegte blomkålsris.

Tip: Dukkah – du ka’ med fordel lave en stor portion og gemme, så har du en lækker og sprød smagsgiver til at drysse over f.eks. stegte grøntsager eller bruge som panering på et stykke kyllingebryst inden stegning.

 

Thumbnail_285x234_OvnstegtKylling.png

Ovnstegt kylling m. rodfrugtmos og sprødt grønt

Desktop_1200x488_OvnstegtKylling.png
Udskriv

Ovnstegt kylling med rodfrugtsmos og sprødt grønt
4-5 PERSONER

Med masser af citron kan du give en dejlig syrlighed til kyllingen, som smager skønt sammen med selleriknoldens sødme

Ingredienser

1 hel fersk kylling 

2 økologiske citroner

1 æble

1 tsk. salt

Friskkværnet peber

 

1 selleriknold

2 gulerødder

3 kviste timian

3 kviste rosmarin

3 laurbærblade

1 dl olivenolie

1 tsk. salt

1 bundt bredbladet persille

 

1 hoved romaine salat

1 rød peberfrugt

50 g ristede kikærter

 

 

TILBEREDNING

Sæt ovnen på 250°C ved almindelig varme.

Skær citronerne i skiver og æblet i grove både.

Fyld kyllingen med æblet og den ene citron.

Gnub kyllingen i salt og peber, læg citronskiverne på kyllingen og læg den op i rømergryden.
Sæt den ind i ovnen på nederste rist, og lad den stege i 1,5 time, eller til den er gennemstegt.

Læg den hele peberfrugt ved siden af i ovnen og lad den stege, til skindet bliver sort. Vend den undervejs. Tag den ud af ovnen, og lad den køle af. Fjern skindet forsigtigt med fingrene og skær i strimler. 

Skær selleri og gulerødder i tern a 2x2 cm og kom dem op i en gryde sammen med timian, rosmarin og laurbærblade. Kog dem i rigeligt usaltet vand til de er møre, det tager cirka 10 minutter, fra det koger.  

Rens persillen.

Skyl romaine salaten og riv i grove stykker, stil til side. Kom peberfrugtstrimler og ristede kikærter på og stil til side.

Tag selleri og gulerødder op af gryden og kom dem i en skål sammen med persillen. Gem lidt af kogevandet. Tilsæt olivenolie og salt og ½ dl af kogevandet. Kør mosen med en stavblender, og juster med mere kogevand, til du har opnået den rette konsistens.

Server kyllingen med mos og romaine salat.

 

Tip: Husk at gemme skroget fra kyllingen og kog den til en dejlig fond, så du kan servere suppe dagen efter.

 

honningmarinerede kylling  med rodfrugter og birkes_Web_412x314.jpg

Marineret kylling med birkesbagte rodfrugter

honningmarinerede kylling  med rodfrugter og birkes_webbanner1200x488.jpg
Udskriv

honningmarineret kylling med birkesbagte rodfrugtstænger og friteret rosmarin,  peberrodscreme og fermenteret rødbede
4 PERSONER

Kyllingen passer sig selv i ovnen ved lav temperatur sammen med rodfrugterne, og peberrodscremen har godt af at trække i køleskabet i god tid inden den skal spises, så smagen rigtigt kan udvikle sig. Så når alt er forberedt og sat i ovnen, giver det god tid til andre gøremål indtil spisetid. 

De fermenterede rødbeder i denne ret er nemme at lave, men skal fermentere i mindst 5-7 dage inden de spises. Hvis tiden ikke rækker til det, så kan de fint erstattes med almindelige syltede rødbeder.

Ingredienser 

1 hel kylling
1 spsk. salt
3 spsk. flydende honning
1 spsk. finthakket, frisk rosmarin
2 spsk. finthakket, frisk timian
2 spsk. dijon sennep

4 store pastinakker
4 persillerødde
4 store gulerødder
1 lille knoldselleri
40 g smør
1 dl. blå birkes
Salt

1 dl. smagsneutral olie
timiankviste

2 dl. creme fraiche
1 dl. græsk yoghurt
4 spsk. fintrevet frisk peberrod
1/2 tsk. æblecidereddike
1 tsk. flydende honning
1/2 tsk. salt

Fermenterede rødbeder

500 g rødbeder
1 dl. smagsneutral olie
50 g rød spidskål + 2 hele blade
2 fed hvidløg

3 stilke frisk timian
2 stilke frisk rosmarin
20 g havsalt
5 dl. vand

Salat:
100 g blandet babysalat1 dl. smagsneutral olie1 dl. grønne Puy linser
2 dl. ærter
2 røde æbler

 

Tilberedning 

Gnid kyllingen med salt. Rør honning sammen med rosmarin, timian og dijonsennep og smør kyllingen med marinaden. Steg kyllingen ved 150°C i ca. 1½ time til den er gennemstegt.

Skær pastinakker, persillerødder, gulerødder og knoldselleri i lange stave. Smelt smørret og pensl rodfrugterne med smør, drys med blå birkes og salt. Bag rodfrugterne med i ovnen sammen med kyllingen i ca. 1 time.
Opvarm olien i en lille gryde og steg rosmarinkvistene et par minutter, til de har fået en lille smule farve.

Rør creme fraiche med græsk yoghurt, peberrod, æblecidereddike, honning og salt og lad den trække mindst 15 minutter.

Fermenteret rødbede – laves en uges tid i forvejen

Skræl rødbederne og skær dem i meget tynde skiver. Hak 50 g. spidskål meget fint, og hak hvidløg, timian og rosmarin fint. Kog 1 dl. af vandet op, og opløs saltet heri. Tag gryden af varmen og tilsæt resten af vandet. Fordel hvidløg, timian og rosmarin samt hakket spidskål og rødbeder i et patentglas, og hæld saltlagen over. Pres de to hele blade den øverst, så de sikrer at saltlagen dækker alle rødbederne helt. Luk patentglasset og stil det ved stuetemperatur 5-7 dage. Husk at åbne låget dagligt og ”lufte ud”. Opbevar herefter rødbederne i køleskabet.

Anret babysalaterne på et fad. Kog linserne efter anvisning på pakken og lad dem køle af. Tø ærterne op, og skær æbler i små tern. Anret linser, ærter og æbler på salaten.

Server kyllingen med birkesbagte rodfrugter, peberrodscreme, fermenteret rødbede og salat.

Tip: Nem mad i morgen? Pluk det sidste kød af kyllingeskroget, skær det i små tern og gem det. Kog så kyllingeskroget et par timer i vand tilsat 2 gulerødder, 2 pastinakker, 1 løg og en håndfuld timian. Si suppen og tilsæt 1 glas (500 ml) mosede tomater og 1 dl. madfløde. Smag til med salt og peber, evt. lidt citronsaft, og tilsæt til sidst kyllingekødet. Server rygende varm med brød og lidt hakkede krydderurter på toppen, f.eks. timian eller basilikum.

 

Thumbnail_285x234_Kyllingepanden.png

Kylling i fløde-kaperssauce

Desktop_1200x488_Kyllingepanden.png
Udskriv

Kylling i fløde-kaperssauce
4 PERSONER

En rigtig luksus kyllingeret til søndagsfrokosten med familien. Den smager herligt og har masser af sødme og syrlighed

Ingredienser

1 hel kylling

1/4 l piskefløde

1 bundt bredbladet persille

1 bundt forårsløg

1 spsk. æblecidereddike

2 spsk. kapers

 

400 g pastinakker

4 spsk. olivenolie

80 g valnødder

1 bakke feldsalat

4 spsk. syltede rødløg.

 

 

TILBEREDNING

Tænd ovnen på 200°C.

Kom valnødderne i en minihakker og kør til de bliver til groft mel a la kokosmel.

Skær pastinakkerne i pomfritlignende skiver. Kom på bagepapir og vend i olie og valnødder.

Parter kyllingen.  

Varm en stor pande op og kom lidt olie på panden.

Steg kyllingen på alle sider i panden, til porerne lukker sig.
Giv 2 dl vand til panden og lad kyllingen simre. Imens hakker du persille og forårsløg groft.

Tilsæt begge dele til panden sammen med æblecidereddike og kapers og lad simre videre i cirka 20 minutter. Smag til med salt, men husk at kapers er meget salte i smagen.

Sæt nu pastinakkerne i ovnen, de skal have cirka 15 minutter.

Når kyllingen er 10 minutter fra at være færdig, tilsætter du fløden. Skru ned, så den lige akkurat simrer.

Rens imens feldsalaten og arranger sammen med syltede rødløg og pastinakker.

Server kyllingen sammen med pastinaksalaten.

 

 

ALLE KYLLINGERNE
OPDRÆTTES PÅ DANSKE
FAMILIEGÅRDE

MØD OS HER

Vi arbejder for det gode kyllingeliv

Vi er en række danske gårdfamilier, der deler en passion for at drive landbrug med dyrevelfærd i højsædet. For os er det nemlig vigtigt, at hver og en af vores kyllinger er opdrættet med omhu.