VELSMAGENDE KYLLING SERVERET MED VARIATION

Kyllingeinderfilet med sprød broccolisalat
kyllingeinderfilet med sprød broccolisalat 4 personer
Det lækre urtekrydderi giver en dejlig smag til de delikate inderfileter, som her serveres med smørdampede sprøde kål og asparges, og små knuste kartofler, som er lækkert sprøde udenpå og bløde indeni. De er meget smagfulde med cremefraiche og frisk purløg på toppen. Artiskokcremen er meget hurtig at lave, og den cremede konsistens giver et dejligt modspil til de sprøde grøntsager.
Ingredienser 12 inderfilet med mildt urte-krydderi 1 lille broccoli 1 rødt radicchio 10-12 asparges 10-12 rosenkål 2 spsk. smør ½ dl. vand eller hvidvin 1 tsk. salt friskkværnet peber
12 små kartofler 1 spsk. olie 1 tsk. salt 1 dl. cremefraiche 2 spsk. klippet purløg 1 glas grillede artiskokker 1 fed hvidløg 1 spsk. citronsaft 1 spsk. olivenolie Salt og peber |
Tilberedning Tilbered inderfileterne efter anvisning på emballagen på grillen eller en pande. Del broccoli og radicchio i mindre stykker. Knæk den nederste del af asparges og del rosenkål i blade. Smelt smørret i en gryde sammen med vand eller hvidvin og læg grøntsagerne herpå. Nederst broccoli, derpå radicchio og asparges, og øverst rosenkålsbladene. Drys salt og peber over og damp grøntsagerne ca. 5 min. til de er møre, men stadig har bid. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og lad dem afkøle let. Hæld dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir og giv hver kartoffel et tryk, så den knuses lidt. Pensl kartoflerne med olie og drys med salt og giv kartoflerne 10-15 min. i ovnen ved 225°C elle på grillen, til de er gyldne og sprøde. Server kartoflerne med en lille top af cremefraiche og lidt klippet purløg. Hæld olien fra artiskokkerne og blend dem sammen med hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Server inderfilet med smørdampede sprøde kål, knuste kartofler med cremefraiche og purløg samt artiskokcreme. Tip: Knuste kartofler kan også laves af en rest kogte kartoftler, som trykkes lidt flade, pensles med olie og drysses med salt. Det er en skøn måde at bruge en rest på og ren win-win, når reste-retten næsten bliver bedre end udgangspunktet. Knuste kartofler kan selvfølgelig laves af både store og små kartofler.
|
Del opskriften

Fyldt brystfilet med bladbeder, burrata ost og pancetta med romaine salat
Fyldt brystfilet med bladbeder, burrata ost og pancetta med romaine salat
4 personer
Ingredienser Kylling Romaine salat
|
TILBEREDNING Flæk brystfileterne på langs så de stadig hænger sammen i den ene side. Grill dem ved direkte varme på begge sider og læg dem i en foliebakke. Fordel fyldet på fileterne og kom dernæst burrata ost oven på. Læg fileterne sammen omkring fyldet som en sandwich og grill dem ved god varme i ca. 14 minutter. Halver romaine salaterne og grill dem på skærefladen. Riv sølvbeder i mindre stykker og kom linser oven på og dryp med lidt olivenolie, balsamico samt evt. rest af burrata osten. Server de fyldte brystfileter med salaten og evt. et lækkert brød til. Tip |
Del opskriften

Thai stir fry med nem filet, sprøde grøntsager og cashewnødder
Thai stir fry med nem filet, sprøde grøntsager og cashewnødder
2 PERSONER
Thai wok som alle vil elske, masser af grønt, cashewnødder og saftig krydret kylling.
Ingredienser Kylling: Grønt: Tilbehør:
|
TILBEREDNING Skær fileterne i små strimler. Vend kødet i en marinade af knust hvidløg, chilisauce, ingefær og sesamolie og lad det trække, mens grøntsagerne gøres klar. Skræl og skær gulerødderne i stave. Del aspargesbroccoli i mindre stykker. Skær snackpeber i strimler, snit forårsløget, halver ærterne på langs og skær østershatte i mindre stykker. Lynsteg kyllingestrimlerne i olie 2-3 min. og læg til side. Lynsteg grøntsagerne 2-3 min., så de stadig har bid. Kom kyllingekødet samt østerssauce, soja, fiskesauce, farin og cashewnødder ved og lynsteg endnu et kort øjeblik. Smag til og server straks med kogte ris eller nudler. Tip: Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.
|
Del opskriften

Ponzu salatbowl med nem filet, nudler og sprøde grøntsager
Ponzu salatbowl med nem filet, nudler og sprøde grøntsager
2 PERSONER
En salatbowle er en fryd for øjet og så smager det helt forrygende.
Ingredienser Kylling: Grøntsager: Ærteskud, brøndkarse eller koriander
|
TILBEREDNING Læg fileterne i en marinade af Ponzu soja, wasabi og sesamolie. Kog nudlerne som anvist på emballagen og skyl godt i koldt vand. Blancher bønnerne, snit rødkål og spidskål fint og striml de skrællede gulerødder. Skær peberfrugt i fine tynde strimler. Skyl og skær agurkerne i stave på langs. Snit forårsløgene meget skråt og fint. Potionsanret nudler, edamame bønner, kål, gulerødder, peberfrugt, agurk og forårsløg i 2 dybe skåle. Pisk limesaft, Ponzu soja og olie sammen og smag til. Hæld dressingen hen over salaten. Steg fileterne på en meget varm pande ca. 2-3 min. på hver side og drys med sesam. Skær fileterne i skiver og placer dem på hver sin salatskål. Pynt med krydderurter og server straks. Tip: Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.
|
Del opskriften

Mexicansk nem filet på ostegratineret tortilla med avocadocreme og lækre grøntsager
Mexicansk nem filet på ostegratineret tortilla med avocadocreme og lækre grøntsager
2 PERSONER
Mexicansk inspiration der passer til travle hverdage, hvor maden hurtigt skal på bordet.
Ingredienser Kylling: Tortilla: Grøntsager: Avocadocreme:
|
TILBEREDNING Skær fileterne i strimler. Kom alle krydderierne i en pose sammen med kyllingestrimlerne, ryst godt så de fordeles og lad dem marinere. Drys tortillaerne med revet cheddar og gratiner dem i ovnen ved 180°C til osten er smeltet. Skyl kidneybønnerne, halver tomaterne, skær snackpeber i tynde strimler, agurkerne i kvarte på langs og snit forårsløgene meget skråt. Blancher majskolben og skær kernerne af. Bland majs, bønner og grøntsager og fordel dem på tortillaerne. Mos avocadokødet med limesaft og smag til med salt og peber. Lynsteg kyllingestrimlerne 3-4 min. lige inden servering. Anret kødet oven på grøntsagerne og top med avocadocreme samt cremefraiche. Drys godt med krydderurter og server straks. Tips: Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.
|
Del opskriften

Citron-salvie stegt nem filet med frisk pasta, spinat og soltørrede tomater
Citron-salvie stegt nem filet med frisk pasta, spinat og soltørrede tomater
2 PERSONER
Citron og salvie klæder hinanden og ikke mindst sammen med kylling, som her er en flad og ensartet nem filet, der er hurtig at tilberede.
Ingredienser Kylling: Citronsmør: Pasta:
|
TILBEREDNING Krydr fileterne med citronskal, salvieblade og revet parmesan og steg fileterne på en varm pande ca. 2-3 min. på hver side. Smelt smørret i en sauterpande og sauter hakket løg til de er klar. Kom citronsaft og fintrevet citronskal ved, varm det godt igennem og smag til med salt og peber. Kog pastaen ”al dente” og kom spinaten ved de sidste sekunder. Hæld vandet fra pastaen, dryp af og vend pasta, spinat samt soltørrede tomater i citronsmørret. Anret på tallerkener, drys med parmesan og læg nem fileten ovenpå. Server straks. Tips: Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.
|
Del opskriften

Kyllingelasagne med nem filet, spinat, squash og tomater
Kyllingelasagne med nem filet, spinat, squash og tomater
4 PERSONER
Nem og lækker lasagne med saftige kyllingefileter, friske tomater, spinat og squash. Prøv nem filet i denne lasagne; en filet med ensartet tykkelse og store overflade, der giver lasagnen et lækkert tvist.
Ingredienser Kylling: Lasagnefyld:
|
TILBEREDNING Brun nem fileterne kort på panden på begge sider og krydr med oregano, salt og peber. Hvis du vil lave portionslasagne, deles de friske plader i 12 lige store stykker. Bring spinat og fløde i kog på panden, hvor kyllingefileterne er brunet og krydr med salt, peber og lidt revet muskatnød. Dæk bunden af et stort ovnfast fad med lasagneplader og kom 1/3 af spinatfløden hen over. Læg 1/3 af squashbåndene, tomatskiverne og mozzarella oven på. Læg kyllingefileterne oven på, endnu et lag lasagneplader, spinatfløden, grønt og mozzarella og fortsæt. Slut med mozzarella og riv godt med parmesan hen over. Lad lasagnen stå og sætte sig mindst 30 min. inden den bages. Bag lasagnen ved 150° ca. 45 min. og server med salat.
Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk. |
Del opskriften

Crispy Cæsar salat med Nem filet
Crispy Cæsar salat med Nem filet
2 PERSONER
Opskriften er udviklet af: tutti_mad
Ingredienser 1 pk. Nem filet Brødcroutoner: Dressing:
|
TILBEREDNING Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skær toastbrød i tern og kom dem i en skål. Fordel olivenolie og hvidløgssalt udover og vend det godt rundt. Kom brødtern på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i oven i 18-20 minutter. Husk at vende brødtern rundt undervejs. Slå æg ud i en skål og rør godt med en gaffel. Kom pankorasp på en tallerken. Vend først kyllingefileterne i ægget og derefter i pankorasp. Kom olivenolie på en pande og varm op. Steg kyllingefileterne i 3 minutter på hver side. Drys med groft salt undervejs. Lad dem køle lidt af. Skyl hjertesalat og pluk det i stykker. Bland ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål – husk at smage til. Vend dressingen i salaten og fordel det på en tallerken eller i en pæn skål. Skær den lune kyllingefilet i de ønskede skiver og fordel den i salaten. Drys med brødcroutoner og parmesanskiver.
|
Del opskriften

Crispy chicken med Nem filet og grøntsagssauce
Crispy chicken med Nem filet og grøntsagssauce
4 PERSONER
Nem opskrift på crispy chicken lavet med Nem filet med grøntsagssauce. Børnevenlig og hurtig aftensmad med masser af skjulte grøntsager i saucen.
Opskriften er udviklet af: mummum.dk
Ingredienser Paneret Nem Filet Grøntsagssauce Tilbehør
|
TILBEREDNING Start med at lave saucen: skræl og skær gulerødder og kartofler i små tern og skær løg i grove tern. Varm olie eller smør op i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg, kartofler og gulerødder. Vend det hele godt rundt og lad det stege 5 minutter. Tilsæt paprika, tomatpure og smuldret bouillonterning. Vend godt rundt. Herefter hældes der vand i gryden, indtil det lige nøjagtig dækker grøntsagerne. Bring det hele i kog. Skru herefter en smule ned og lad det småkoge til grøntsagerne er kogt møre. Det tager ca. 10-15 minutter. Kog ris efter pakkens anvisning. Pisk æg sammen. Lav en dyb tallerken med æg og en med pankorasp, som er blandet med salt og peber. Tag Nem fileterne og vend først fileten i æg og til sidst i rasp og paner på den måde alle fileterne. Varm en pande op med rigelig olie. Når olien er varm, lægges fileterne på panden. Steg dem i ca. 2-3 minutter på hver side eller til de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden og læg dem evt. over på en tallerken med køkkenrulle på, så suges det overskydende olie. Når grøntsagerne er møre, så tages gryden af komfuret. Tag noget af vandet fra. Det er nemmere at tilsætte og justere med vand efterfølgende. Det hele blendes sammen med en stavblender eller alm. Blender til en tyk grøntsagsmos. Herefter tilsættes kokosmælk og der smages til med salt og peber. Hvis mosen er meget tyk, så tilsætte noget af det vand, som du tog fra, inden det blev blendede. Server crispy chicken med grøntsagssauce, ris og finthakket persille ved siden af. Tip: Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.
|
Del opskriften

Poke med Nem filet, blomkålsris, avocado, edemamebønner og spidskål
Poke med Nem filet, blomkålsris, avocado, edemamebønner og spidskål
2 PERSONER
Opskriften er udviklet af: beksemad
Ingredienser 1 dl soya 150 gram spidskål 150 g edemamebønner Teriyaki sauce |
TILBEREDNING Rør soya sammen med sirup/honning og tilsæt hakket hvidløg og chili samt revet ingefær. Tilsæt Nem filet og lad det marinere på køl mens grøntsagerne tilberedes. Skyl spidskål og forårsløg og hak det fint hver for sig. Skær avocadoen over, fjern sten og dernæst nænsomt skrællen. Skær avocadoen i tynde lameller 5 mm på den lange side, uden at skære helt igennem til spidsen, så man kan lave en fin lille vifte ved at trykke på avocadoen. Rist sesam på panden, så de bliver gyldne. Tø blomkålsris og edemamebønner op i mikrobølgeovnen. Rør hvidvinseddike og sukker sammen og rør det i blomkålsrisene. Steg Nem filet 2-3 minutter på hver side og lad den kort hvile mens grøntsagerne anrettes. Kom blomkålsris i bunden af en skål, kom dernæst spidskål, edemamebønner, avocado og anret så med Nem filet skåret i skiver. Top med Teriyaki sauce, ristet sesam, forårsløg og evt. chili. Tip:
|
Del opskriften

Kyllingelasagne med Nem filet, squash, spinat og rød peber
Kyllingelasagne med Nem filet, squash, spinat og rød peber
2 PERSONER
Opskriften er udviklet af: living.with.janni
Ingredienser 1 pk. Nem filet (260 g) 300 g squash i skiver |
TILBEREDNING Vend Nem fileterne på en pande (1 minut) og skære dem ud i strimler. Fileterne kan også puttes i hele. Hæld de hakkede tomater i et smurt fad, tilsæt krydderier og halvdelen af mornaysaucen. Læg skiver af squash ovenpå, derefter pastaskruer, spinatblade, rød peber, kyllingestrimler/fileter og madlavningsfløde. Derefter resten af mornaysaucen og drys med osten.Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 35 min. Lad den hvile 10-15 min.
|
Del opskriften

Luksussalat med Nem filet, grillede asparges, croutoner, æbler og parmesanflager
Luksussalat med Nem filet, grillede asparges, croutoner, æbler og parmesanflager
2 PERSONER
Opskriften er udviklet af: mad_med_m
Ingredienser Salaten Hvidløgs croutoner Dressing |
TILBEREDNING Steg Nem filet på panden ca. 3 min. på hver side. Grill asparges og skær æblet i tynde både. Skær purløg og avokado i tynde skiver. Lav dressingen: cremefraiche og ansjoser blendes, resten af ingredienserne vendes forsigtigt i dressingen. Smag til med salt og peber. Lave hvidløgscroutonerne: skær surdejsbaguetten i tynde skiver og pensl skiverne med en blanding af olie, knust hvidløg og en god flagesalt. Bag croutonerne i ovnen ved 200 grader indtil de er sprøde. Anret salaten og drys parmesanflager, croutoner og sesam over og anbring Nem filet på toppen af salaten. Server med den lækre dressing.
|
Del opskriften
Vi arbejder for det gode kyllingeliv
Vi er en række danske gårdfamilier, der deler en passion for at drive landbrug med dyrevelfærd i højsædet. For os er det nemlig vigtigt, at hver og en af vores kyllinger er opdrættet med omtanke.