Opskrifter fra De Danske Familiegårde

VELSMAGENDE KYLLING SERVERET MED VARIATION

Underlår Spyd RH Krydderolie Spaghetti Bred Thumbnail Image

Kyllingeunderlår på spyd med chili-hvidløgsspaghetti

Underlår Spyd RH Krydderolie Spaghetti Bred Banner Image
Udskriv

Kyllingeunderlår på spyd med chili-hvidløgsspaghetti

2 personer

Ingredienser

1 pk. kyllingeunderlår på spyd, ca. 4 stk.
200 g spaghetti
1-2 fed hvidløg
1 rød chili uden kerner
Olivenolie
Salt og peber
1 stor håndfuld hakket persille
Revet parmesan


 

 


 

TILBEREDNING

Tilbered kyllingespyddene som anvist på emballagen. Kog spaghettien al dente i letsaltet vand som anvist på emballagen.

Hak hvidløg og chili fint og sauter et kort øjeblik i olivenolie.

Bland straks med spaghetti og hakket persille og smag til med salt og peber.

Fordel spaghetti på tallerkner sammen med kyllingespyddene, riv parmesan hen over og server straks.


Tip:
Kom evt. halve cherrytomater ved, hvis du vil have lidt ekstra grønt i retten.


 

 

Hønsesalat Glas Bred Thumbnail

Hønsesalat med avocado, forårsløg og ramsløgsmayo med ristet rugbrød

Hønsesalat Glas Bred Webbanner
Udskriv

Hønsesalat med avocado og ramsløgsmayo med ristet rugbrød

6 PERSONER

En skøn hønsesalat / kyllingesalat, som både kan anrettes i små glas eller direkte på brødet.

Tid: 30 min.

Ingredienser

3-4 skiver bacon eller parmaskinke
280 g brystfilet
Salt og peber
Smør eller olie til stegning
100 g mayonnaise
1 håndfuld ramsløg
75 g creme fraiche 18%
2 spiseklare avocado
Citronsaft
2-3 forårsløg
6 meget tynde skiver rugbrød
Evt. lidt dild som pynt

 

 


 

 

TILBEREDNING

Steg baconskiver/parmaskinke sprøde og læg dem på et stykke fedtsugende papir. Kasser fedtet og steg brystfileterne ved lav varme ca. 5 min. på hver side og krydr med salt og peber.

Blend halvdelen af mayonnaisen med ramsløg til en grøn creme. Vend det sammen med resten af mayonnaisen samt creme fraiche og smag til.

Halver avocadoerne og fjern stenene og skrællen. Skær dem i fine tynde skiver og dryp med citron.

Snit forårsløgene og rist rugbrødskiverne knasende sprøde på en brødrister. Pluk eller skær brystfileterne i mindre stykker.

Kom lidt ramsløgsmayo i bunden af små serveringsglas og placer kylling, avocado og forårsløg oven på. Drys med letknust bacon/parmaskinke og placer brødet i glasset. Pynt evt. med lidt dild.

Du kan også anret kylling på rugbrød sammen med avocado. Top med forårsløg samt ramsløgsmayo og læg den sprøde bacon/parmaskinke øverst.


 

 

 

Filotarteletter Bred Thumbnail

Filodej tarteletter med kylling, asparges, forårsløg og ærteskud

Filotarteletter Bred Webbanner
Udskriv

Filodej tarteletter med kylling, asparges, forårsløg og ærteskud

12 STK

Tarteletterne er knasende sprøde og lækre – og ikke mindst nemme at lave.

Tid: 60 min.

Ingredienser

Tarteletter
6 plader filodej
50 g smeltet smør

Fyld
Asparges, den træede del
Forårsløg, top og bund
550 g brystfilet
1/2 liter vand
1 spsk. hønsebouillon pulver
1 persillekviste
1 laurbær
3 peberkorn
2 tsk. salt

1 bdt. grønne asparges
1 bdt. forårsløg
1/4 liter suppe
1/2 dl hvedemel
200 g creme fraiche 38%
Salt og peber
1 bdt. ærteskud

 

 


 

 

TILBEREDNING

Skær hver filodej plade i 8 lige store firkanter. Læg 4 små plader som stjerne oven på hinanden og pensl med smeltet smør. Læg/tryk de fire små plader ned i en muffinsform. Bag dem ca. 6 min. ved 200˚C, til de er sprøde og gyldne. Afkøl på rist.

Bræk den træede del af aspargesene og gem stykkerne til suppen. Rens forårsløgene og skær top og bund af. Gem også det til suppen. Læg kyllingefileterne i en gryde, hæld vandet over og bring det i kog. Skum godt og tilsæt persille, forårsløg, asparges, laurbær, peberkorn og salt. Lad kyllingen simre ca. 10 min., sluk for varmen og lad den stå 5 min. Si suppen og kog ind til det halve.

Snit asparges og forårsløg i skrå mundrette stykker. Kog dem 1 min. i suppen og si dem fra. Pisk mel og creme fraiche sammen til en jævning. Kom det i suppen, mens der piskes og kog saucen godt igennem. Smag til med salt og peber.

Pluk kyllingefileterne i mindre stykker. Vend asparges, forårsløg og kylling i saucen. Smag til og fordel stuvningen i de lune filodej tarteletter. Pynt med ærteskud og server straks.

Tip
Varier grøntsagerne efter årstiden og hvad der måtte være i køleskabet.


 

 

 

Chutneyglaseret Kyllingespyd Bred Thumbnail

Tandoori kyllingespyd med frisk mangosalsa

Chutneyglaseret Kyllingespyd Bred Webbanner
Udskriv

Tandoori kyllingespyd med frisk mangosalsa

8-10 STK.

Små saftige kyllingespyd krydret med karry og mangochutney og lækker mangosalat til. Nemt og forrygende.

Tid: 45 min.

Ingredienser

Kyllingespyd
550 g brystfilet
1 tsk. salt
1/4 dl tandoori paste
1/2 dl mangochutney
1/4 dl limesaft
2 spsk. olie
Træspyd

Mangesalsa
1 moden mango
1 rød eller grøn chili uden kerner
2-3 forårsløg
1 spsk. limesaft
Salt og peber
1 stor håndfuld frisk koriander

Tilbehør
Naanbrød eller ris

 

 


 

 

TILBEREDNING

Skær kyllingekødet i tern ca. 3x3 cm og bland med salt. Rør tandoori paste, mangochutney, limesaft og olie sammen og vend kyllingestykkerne heri. Lad dem trække lidt, inden de sættes på spyd.

Skræl mangoen, skær kødet fri af stenen og skær det i mindre stykker. Snit chili samt forårsløg fint og bland med mango samt limesaft. Smag til med salt og peber og drys godt med koriander.

Fordel kyllingekødet på træspyddene og grill/steg dem ca. 3-4 min. på hver side, så de er gennemstegte men stadig saftige. Anret spyddene med mangosalsa hen over.

Server resten af mangosalsaen til f.eks. sammen med lune naanbrød eller ris.


 

 

 

Karry Pastasalat Med Brystfilet Mummum 285X234pxl

Karry pastasalat med kylling

Karry Pastasalat Med Brystfilet Mummum 1200X488pxl
Udskriv

Karry pastasalat med kylling

2 PERSONER

Nem og lækker opskrift på karry pastasalat med kylling og grøntsager vendt i en hjemmelavet karrydressing. Pastasalaten er serveret med stegt kyllingebryst på toppen. En smagfuld måltidssalat, som kan spises til aftensmad, til frokost eller som madpakke.

Forberedelsestid: 20 minutter . Tilberedelsestid: 10 minutter

Opskriften er udviklet af: mummum.dk

Ingredienser

Kylling
280 g brystfilet
2 spsk. raps- eller solsikkeolie
10 g smør
Salt og peber

Pastasalat
40 g majs på dåse
1/4 bundt forårsløg
1/2 rød peberfrugt
1/2 stk. rødløg
150 g pasta
150 g creme fraiche
2 spsk. mayonnaise
2 spsk. mælk
1 tsk. sød sennep
1/2 tsk. flormelis
1 1/2 tsk. karry
Salt og peber
1/4 bundt frisk persille


 

 

TILBEREDNING

Kog pasta efter pakkens anvisning. Bland creme fraiche, mayonnaise, mælk, sød sennep, flormelis, karry, salt og peber i en skål. Hak rød peberfrugt, forårsløg og rødløg fint. Dræn majs. Dræn pastaen og lad det køle af.

Opvarm en pande til middel varme. Tilsæt olie og smør. Læg brystfileterne på og lad dem stege, så de får en sprød stegeskorpe. Skru derefter ned og gennemsteg kødet. Drys med salt og peber. Vend pastaen sammen med dressingen og grøntsagerne. Server med kyllingen og drys med frisk persille på toppen.​






 


 

Bbq Brystfilet Med Fyld Soelvbedesalat Thumbnail Image

Fyldt brystfilet med bladbeder, burrata ost og pancetta med romaine salat

Udskriv

Fyldt brystfilet med bladbeder, burrata ost og pancetta med romaine salat

4 personer

Ingredienser

Kylling
4 BBQ brystfileter
2 fed hvidløg
200 g bladbeder/sølvbeder
Fintrevet citronskal, øko
4-8 skiver pancetta pålæg
3-4 tomater
1 tsk. balsamico
Salt og peber
1 kugle burrata ost, 150 g

Romaine salat
2 mini romaine salat
Sølvbeder
Linser
Olivenolie
Balsamico

 

TILBEREDNING

Flæk brystfileterne på langs så de stadig hænger sammen i den ene side. Grill dem ved direkte varme på begge sider og læg dem i en foliebakke.
Knus hvidløg og bland det med bladbeder/sølvbeder revet i mindre stykker, citronskal, pancetta skåret i mindre stykker og hakkede tomater. Dryp med balsamico og krydr med salt og peber.

Fordel fyldet på fileterne og kom dernæst burrata ost oven på. Læg fileterne sammen omkring fyldet som en sandwich og grill dem ved god varme i ca. 14 minutter.

Halver romaine salaterne og grill dem på skærefladen. Riv sølvbeder i mindre stykker og kom linser oven på og dryp med lidt olivenolie, balsamico samt evt. rest af burrata osten.

Server de fyldte brystfileter med salaten og evt. et lækkert brød til. 

Tip
Man kan også lave fyldet med spinat eller spæde grønkålsblade i stedet for bladbede ligesom salaten sagtens kan gøres mere fyldig med fx cherrytomater. Prøv også at pakke en skive pancetta omkring et halvt mini romaine inden det grilles.

 

Hønsesalat Af Brystfilet Med Bacon Mummum 285X234

Hønsesalat med bacon, asparges og champignon

Hønsesalat Af Brystfilet Med Bacon Mummum 1200X488
Udskriv

Hønsesalat med bacon, asparges og champignon

4 PERSONER

Nem opskrift på hjemmelavet hønsesalat lavet af brystfilet med bacon, asparges og champignon. Server med brød, croissanter eller flute til.

Forberedelsestid: 30 minutter . Tilberedelsestid: 30 minutter

Opskriften er udviklet af: mummum.dk

Ingredienser

Hønsesalat
1 pk. bacon i skiver
450 g brystfilet
1 stk. hønsebouillonterning
150 g asparges på dåse
200 g champignon
3 spsk. smør
1 tsk. tørret timian
1/2 bundt forårsløg 

Dressing
100 g mayonnaise
200 g creme fraiche
2 tsk. dijonsennep
Salt og peber


 

 

TILBEREDNING

Rens brystfilet og kog det i ca. 20-25 minutter i en gryde med vand og smuldret hønsebouillonterning. Herefter tages det op og sættes til afkøling.

I mellemtiden drænes asparges på dåse. Rens champignon og skær i skiver. Opvarm en pande uden fedtstof. Kom bacon på panden og steg til det er sprødt og gyldent. Tag det herefter fra på en tallerken.

Sæt panden tilbage på blusset. Kom smør på, når smørret er smeltet, så kommes champignon på. Lad det sautere til svampene får lidt farve. Krydr med salt, peber og tørret timian. Tag dem herefter fra og sæt til afkøling.

Bland mayonnaise, creme fraiche og dijonsennep sammen til en dressing. Smag til med salt og peber. Hak forårsløg fint og hak evt. også bacon groft.

Brug to gafler til at trække brystfilet fra hinanden. Kom kylling, forårsløg, stegte champignon, aspargessnitter og bacon op i dressingen (gem lidt af det hele til pynt). Vend det hele godt rundt. Anret i en skål og pynt evt. med noget af det, som du tog fra.

Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.





 


 

Thai Nemme Strimler Grønsgaer Bred Thumbnail Image

Thai stir fry med nem filet, sprøde grøntsager og cashewnødder

Thai Nemme Strimler Grønsgaer Bred Banner Image
Udskriv

Thai stir fry med nem filet, sprøde grøntsager og cashewnødder

2 PERSONER

Thai wok som alle vil elske, masser af grønt, cashewnødder og saftig krydret kylling.

Ingredienser

Kylling:
2 stk. nem filet eller brystfilet
1 fed knust hvidløg
1-2 tsk. stærk chilisauce
2 tsk. friskrevet ingefær
1 spsk. sesamolie

Grønt:
2 gulerødder
100 g aspargesbroccoli (bimi)
1 stk. snack peber
3 forårsløg
150 g sugar snaps ærter
50 g østershatte
Olie til stegning fx kokosolie
1 spsk. østerssauce
1 spsk. soja
2 spsk. fiskesauce
1 spsk. farin
30 g cashewnødder

Tilbehør:
Ris eller nudler


 

 

TILBEREDNING

Skær fileterne i små strimler. Vend kødet i en marinade af knust hvidløg, chilisauce, ingefær og sesamolie og lad det trække, mens grøntsagerne gøres klar.

Skræl og skær gulerødderne i stave. Del aspargesbroccoli i mindre stykker. Skær snackpeber i strimler, snit forårsløget, halver ærterne på langs og skær østershatte i mindre stykker.

Lynsteg kyllingestrimlerne i olie 2-3 min. og læg til side. Lynsteg grøntsagerne 2-3 min., så de stadig har bid.

Kom kyllingekødet samt østerssauce, soja, fiskesauce, farin og cashewnødder ved og lynsteg endnu et kort øjeblik. Smag til og server straks med kogte ris eller nudler.

Tip: Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.


 

 

 

Bowl Nem Filet Nudler Grønsager Bred Thumbnail Image

Ponzu salatbowl med nem filet, nudler og sprøde grøntsager

Udskriv

Ponzu salatbowl med nem filet, nudler og sprøde grøntsager

2 PERSONER

En salatbowle er en fryd for øjet og så smager det helt forrygende. 

Ingredienser

Kylling:
2 stk. nem filet eller brystfilet
1 spsk. Ponzu soja med citronsmag
1 tsk. wasabi
1 tsk. ristet sesamolie
1 tsk. sesamfrø

125 g nudler, Udon eller Ramen

Grøntsager:
100 g edamame bønner, uden bælg
1/4 snittet rødkål
1/4 snittet spidskål
2 gulerødder
1 stor rød peberfrugt
2 skoleagurker
2-3 forårsløg

Dressing:
1 spsk. limesaft
2 spsk. Ponzu soja med citronsmag
2 spsk. olie

Ærteskud, brøndkarse eller koriander


 

 

TILBEREDNING

Læg fileterne i en marinade af Ponzu soja, wasabi og sesamolie.

Kog nudlerne som anvist på emballagen og skyl godt i koldt vand.

Blancher bønnerne, snit rødkål og spidskål fint og striml de skrællede gulerødder. Skær peberfrugt i fine tynde strimler. Skyl og skær agurkerne i stave på langs. Snit forårsløgene meget skråt og fint.

Potionsanret nudler, edamame bønner, kål, gulerødder, peberfrugt, agurk og forårsløg i 2 dybe skåle.

Pisk limesaft, Ponzu soja og olie sammen og smag til. Hæld dressingen hen over salaten.

Steg fileterne på en meget varm pande ca. 2-3 min. på hver side og drys med sesam.

Skær fileterne i skiver og placer dem på hver sin salatskål. Pynt med krydderurter og server straks.

Tip: Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.


 

 

 

Mexicansk Tortilla Nemme Strimler Grønsager Bred Thumbnail Image

Mexicansk nem filet på ostegratineret tortilla med avocadocreme og lækre grøntsager

Udskriv

Mexicansk nem filet på ostegratineret tortilla med avocadocreme og lækre grøntsager

2 PERSONER

Mexicansk inspiration der passer til travle hverdage, hvor maden hurtigt skal på bordet.

Ingredienser

Kylling:
2 stk. nem filet eller brystfilet
1 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. paprika
1/2 tsk. chili
1/2 tsk. oregano
Salt og peber
Lidt olie til stegning

Tortilla:
4 små majstortillas eller 2 store
75 g revet cheddar

Grøntsager:
1 lille dåse kidneybønner
1 stor håndfuld cherry tomater
1 rød og gul snackpeber
2 skoleagurker
2 forårsløg
1 majskolbe

Avocadocreme:
1 avocado
Limesaft
Salt og peber
2 spsk. cremefraiche
Koriander og mynte


 

 

TILBEREDNING

Skær fileterne i strimler. Kom alle krydderierne i en pose sammen med kyllingestrimlerne, ryst godt så de fordeles og lad dem marinere.

Drys tortillaerne med revet cheddar og gratiner dem i ovnen ved 180°C til osten er smeltet.

Skyl kidneybønnerne, halver tomaterne, skær snackpeber i tynde strimler, agurkerne i kvarte på langs og snit forårsløgene meget skråt.

Blancher majskolben og skær kernerne af. Bland majs, bønner og grøntsager og fordel dem på tortillaerne.

Mos avocadokødet med limesaft og smag til med salt og peber. Lynsteg kyllingestrimlerne 3-4 min. lige inden servering. Anret kødet oven på grøntsagerne og top med avocadocreme samt cremefraiche. Drys godt med krydderurter og server straks.


Tips:
Smag evt. avocadocremen til med chili, hvis du gerne vil have lidt ekstra smæk på.

Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.

 

 

Nem Filet Pasta Spinat Tomat Bred Thumbnail Image

Citron-salvie stegt nem filet med frisk pasta, spinat og soltørrede tomater

Nem Filet Pasta Spinat Tomat Bred Banner Image
Udskriv

Citron-salvie stegt nem filet med frisk pasta, spinat og soltørrede tomater

2 PERSONER

Citron og salvie klæder hinanden og ikke mindst sammen med kylling, som her er en flad og ensartet nem filet, der er hurtig at tilberede.

Ingredienser

Kylling:
2 stk. nem filet eller brystfilet
1/2 revet citronskal, øko
Friske salvieblade
Revet parmesan

Citronsmør:
50 g smør
1 finthakket skalotteløg
1 citron, skal og saft, øko
Salt og peber

Pasta:
200 g tagliatelle eller anden båndpasta
125 g frisk spinat
50 g soltørrede tomater
Revet parmesan

 

 

TILBEREDNING

Krydr fileterne med citronskal, salvieblade og revet parmesan og steg fileterne på en varm pande ca. 2-3 min. på hver side.

Smelt smørret i en sauterpande og sauter hakket løg til de er klar. Kom citronsaft og fintrevet citronskal ved, varm det godt igennem og smag til med salt og peber.

Kog pastaen ”al dente” og kom spinaten ved de sidste sekunder. Hæld vandet fra pastaen, dryp af og vend pasta, spinat samt soltørrede tomater i citronsmørret.

Anret på tallerkener, drys med parmesan og læg nem fileten ovenpå. Server straks.


Tips:
Prøv også at lægge en skive lufttørret skinke oven på nem fileterne.

Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.


 

 

 

Lasagne Nem Filet Squash Spinat Bred 02 Thumbnail Image

Kyllingelasagne med nem filet, spinat, squash og tomater

Udskriv

Kyllingelasagne med nem filet, spinat, squash og tomater

4 PERSONER

Nem og lækker lasagne med saftige kyllingefileter, friske tomater, spinat og squash. Prøv nem filet i denne lasagne; en filet med ensartet tykkelse og store overflade, der giver lasagnen et lækkert tvist.

 

Ingredienser

Kylling:
4 stk. nem filet eller brystfilet
Olie til bruning
1-2 tsk. oregano
Salt og peber

Lasagnefyld:
1 pk. friske lasagneplader, 200 g
250 g frisk spinat
3 dl madlavningsfløde 18%
Revet muskatnød
1 squash
3-4 tomater
2 ps. frisk mozzarella
Revet parmesan


 

 

TILBEREDNING

Brun nem fileterne kort på panden på begge sider og krydr med oregano, salt og peber.

Hvis du vil lave portionslasagne, deles de friske plader i 12 lige store stykker. Bring spinat og fløde i kog på panden, hvor kyllingefileterne er brunet og krydr med salt, peber og lidt revet muskatnød.

Skær squash i lange tynde bånd og tomater samt mozzarella i skiver.

Dæk bunden af et stort ovnfast fad med lasagneplader og kom 1/3 af spinatfløden hen over. Læg 1/3 af squashbåndene, tomatskiverne og mozzarella oven på. Læg kyllingefileterne oven på, endnu et lag lasagneplader, spinatfløden, grønt og mozzarella og fortsæt. Slut med mozzarella og riv godt med parmesan hen over.

Lad lasagnen stå og sætte sig mindst 30 min. inden den bages. Bag lasagnen ved 150° ca. 45 min. og server med salat.


Tips:
Man kan med fordel lave lasagnen dagen før, så den bare skal bages. Lav den i en bradepande eller som portionslasagne på en bageplade.

Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.

Vi arbejder for det gode kyllingeliv

Vi er en række danske gårdfamilier, der deler en passion for at drive landbrug med dyrevelfærd i højsædet. For os er det nemlig vigtigt, at hver og en af vores kyllinger er opdrættet med omtanke.