VELSMAGENDE KYLLING SERVERET MED VARIATION

One pot kylling med pasta, grøntsager og cremet tomatsauce
One pot kylling med pasta og grøntsager 4 personer
Retten her giver god tid til at lave alt muligt andet – alle ingredienser skal nemlig i samme fad og så bare i ovnen i en times tid. Det giver samtidig masser af smag til retten at alt tilberedes sammen – kyllingestykkerne bliver meget saftige, mens pasta og grøntsager koges møre i den cremede tomatsauce – det er ren win win!
Ingredienser 1 pakke kyllingelårmix 1 fed hvidløg 1 tsk. salt Friskkværnet peber 400 g pasta penne 1 stort løg 2 fed hvidløg 1 porre 2 gulerødder 1 ½ dl ærter 100 g spinat 1 dl hakket frisk basilikum 5 dl tomatpassata 4 dl hønsefond (koncentreret fond + vand) 2 dl fløde 2 tsk. oregano 2 tsk. salt Evt. lidt friskrevet parmesan Frisk basilikum til pynt |
Tilberedning Gnid kyllingeskindet med overskåret hvidløg, drys med salt og peber, og læg kyllingestykkerne til side. Hæld pastaen i et ovnfast fad. Skær løg og hvidløg i små tern, og skær porre og gulerødder i skiver. Bland løg, hvidløg, porre, gulerødder, ærter, spinat og basilikum med pasta penne. Rør tomatpassata med kyllingefond, fløde, oregano og salt og hæld det over pasta og grøntsager. Fordel kyllingestykkerne ovenpå pasta og grøntsager og læg låg på fadet. Sæt fadet i ovnen 60 minutter ved 200°C. Fjern låget de sidste 10 minutter af stegetiden, og drys evt. med parmesan. Tip: One pot kylling med pasta i ovnen kræver et fad med et tætsluttende låg, f.eks. en stegeso. Fadet kan med fordel sættes direkte i kold ovn (øg tilberedningstiden med 5-10 minutter), for at udnytte varmen bedre og spare lidt på energien. På samme måde kan ovnen slukkes 10-15 minutter før fadet tages ud, så eftervarmen udnyttes. Der er rigtig meget varme i fadet, så det kan sagtens tilberedes færdig ved eftervarmen. |
Del opskriften

Grøn salat med sprødt stegt kyllingeskind
GRØN SALAT MED SPRØDT STEGT KYLLINGESKIND
Hvis du alligevel taget skindet af kyllingen, kan du med fordel nyde den dejlige sprøde smag af kyllingeskind. Det skal blot steges i ovnen, så har de herligste sprøde chips a la flæskesvær!
Ingredienser 4 stykker råt kyllingeskind 200 g blandede salater, for eksempel rucola, feldsalat m.m. 1 æble 50 g valnødder 3 spsk. olivenolie ½ tsk. sukker 1 spsk. rød balsamicoeddike
|
TILBEREDNING Sæt ovnen på 220°C varmluft. Drys kyllingeskindet med salt og læg det ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Steg det i ovnen i 10 minutter, eller til det er sprødt. Gør imens salaterne klar og skær æblerne i tynde både. Bland olivenolie, sukker og rød balsamicoeddike med salt til en dressing. Læg salaten i lag med de grønne salater nederst, kom æbler, nødder og dressing på og server med det ristede varme kyllingeskind på toppen.
Tip: Kyllingeskindet på kyllingerne fra De Danske Familiegårde kan være meget tykt, og det påvirker stegetiden. Hold derfor øje undervejs.
|
Del opskriften

Vietnamesisk Pho nudelsuppe med kylling
Vietnamesisk Pho nudelsuppe med kylling
4 PERSONER
Brug skroget fra den ovnstegte kylling til at lave en dejlig kyllingsuppe i vietnamesisk tradition. Kog gerne grundsuppen dagen før, så er den hurtig klar på dag 2.
Ingredienser Grundsuppen 1 kyllingeskrog inkl. ben, rester af skind m.m. 1 porre med top og bund skåret fra 2 gulerødder 3 spsk. soja 1 tsk. fish sauce 1 frisk rød chili 1 tsk. salt
Fyld 200 gram tilberedt kylling skåret i tern, for eksempel fra dagen før 1 pakke risnudler
Toppings 1 bundt koriander 1 rød chili i fine skiver 50 g spirer 2 forårsløg i fine skiver 3 spsk. hakkede peanuts
|
TILBEREDNING Kom alle ingredienserne til grundsuppen op i en stor gryde og fyld op med vand fra hanen, til kyllingen er dækket. Tag af varmen og si ingredienserne fra, så du står med den rene fond. Kom den tilbage i gryden og smag til - skal der måske mere soja eller fiskesauce i? Kom risnudlerne og kyllingestykkerne op i suppen og lad dem koge med suppen. Server suppen med toppings på et fad ved siden af, så man selv kan vælge.
|
Del opskriften

Asiatisk kylling fond
Asiatisk kyllingefond
Til kyllingesuppen, grøntsagsuppen eller som smagsgiver i wokretten eller kokosmælkssuppen med kylling
Ingredienser 1 kyllingeskrog inkl. ben, rester af skind m.m. 1 porre med top og bund skåret fra 2 gulerødder 3 spsk. soja 1 tsk. fish sauce 1 frisk rød chili 1 stang citrongræs 5 cm frisk ingefær 1 tsk. salt |
Tilberedning Slå på citrongræsset, for eksempel med en kødhammer, så aromaerne frigives. Skræl ingefæren og skær den i skiver. Kom alle ingredienserne op i en stor gryde og fyld op med vand fra hanen, til kyllingen er dækket. Tag af varmen og si ingredienserne fra. Hæld den afkølede fond i isterningebakker og frys ned. Kan holde sig i op til 3 måneder. |
Del opskriften

Minikøller med blomkålstabouleh
Minikøller med blomkålstabouleh
!
Ingredienser 20 stk. minikøller 600 g blomkål 2 store tomater 1 stor grøn peberfrugt 1 lille salatløg
1 spsk. olivenolie 1 spsk. limesaft 2 spsk. hakket mynte 2 spsk. hakket persille Salt, peber 200 g krølsalat
|
TILBEREDNING Tilbered minikøller efter anvisning på pakken. Hak blomkål meget fint, skær tomater, peberfrugt og salatløg i små tern og bland det hele godt. Bland olivenolie med limesaft, hakket mynte og persille, og smag til med salt og peber. Hæld marinaden over de finthakkede grøntsager, og lad det hele trække mindst 10 minutter. Server minikøller med blomkålstabouleh og krølsalat
|
Del opskriften

Sous vide kylling med pistacie-koriander pesto, knuste kartofler og bønnesalsa
seau vide kylling med pistacie-koriander pesto, knuste kartofler og bønnesalsa 4 personer
Sous vide kylling er tilberedt kylling klar til opvarmning og servering. Sous vide metoden sikrer, at kødet altid er super saftigt - nemmere bliver det ikke at servere kylling i en hurtig vending. Her serveres kyllingen med en smagfuld pistacie-pesto med lime og koriander, knuste kartofler og en hurtig bønnesalsa med sorte bønner.
Ingredienser 2 halve sous vide kyllinger 2 dl frisk koriander 75 g pistacienødder uden skal 1 lime 4 spsk. smagsneutral olie, f.eks. vindruekerneolie 1 spsk. ristet sesamolie 1 tsk. salt 600 g kogte kartofler med skræl 1 spsk. olie 1 tsk. salt 200 g tomater 1 grøn peberfrugt 2 dl majs 200 g kogte sorte bønner 1 lille rødløg 1 fed hvidløg ½ tsk. fintrevet citronskal 1 spsk. finthakket frisk persille 1 spsk. citronsaft 1 spsk. olie |
Tilberedning: Tilbered kyllingen efter anvisning på emballagen. Blend koriander med pistacienødder, limesaft, olie, sesamolie og salt. Læg de kogte kartofler på en bageplade beklædt med bagepapir og giv hver kartoffel et godt tryk, så den knuses, det er lettest med en kraftig ske eller med håndryggen. Kartoflerne skal stadig hænge sammen. Pensl kartoflerne med olie og drys med salt. Bag dem i ovnen til de er sprøde og gyldne, ca. 25 minutter ved 200°C Skær tomater og peberfrugt i tern, og bland med majs og kogte sorte bønner. Skær rødløg i små tern, riv eller pres hvidløget og rør begge dele med fintrevet citronskal. Vend blandingen godt sammen med grøntsagerne. Tilsæt citronsaft og olie, rør godt rundt og lad salsaen trække 10-15 minutter inden servering. Server de halve kyllinger med knuste kartofler dryppet med pistacie-koriander pesto og bønnesalsa. Tip: Kartoflerne kan koges dagen i forvejen og ”knuses”, og så skal de blot pensles med olie og drysses med salt lige inden de skal i ovnen. Kartoflerne bliver super sprøde og smager også godt med andre typer pesto. De knuste kartofler kan også erstatte f.eks. hele bagte kartofler som hovedret, og blot toppes med forskelligt fyld f.eks. en rest kylling i strimler, forårsløg i skiver, lidt creme fraiche og sprøde spinatblade. Eller måske lidt stegt bacon, champignon, peberfrugt og kylling i tern – kartoflerne er ideelle som ”bund” til at få brugt en masse forskellige rester! |
Del opskriften

Dansk sommerkylling på grill
Dansk sommerkylling på grill 4 personer
Groft, sprødt og bare helt vildt sommerligt: Kylling på grill er nemt at lave, og den passer sig selv, mens du hygger om salaten og gæsterne. Her har vi matchet den med en frisk, sommerlig og fyldig salat, som du selv kan variere med sæsonens grøntsager. Velbekomme!
Ingredienser 1 hel kylling 3 æbler 2 dl. perlebyg 100 g. asparges 1 lille blomkålshoved En håndfuld spirer, for eksempel radise, rødbede eller solsikke 50 g. blåbær 4 spsk. olivenolie 1 tsk. honning 1 spsk. rød balsamico Salt og peber |
Tilberedning Skær 1 æble i mindre stykke. Fjern evt. løst fedt fra enden af kyllingen og kom æblestykkerne ind i kyllingen. Gnid skindet med rigeligt salt og et drys peber. Steg den på grillen i cirka 1,5 time, afhængig af kyllingens størrelse. Kog imens perlebyg efter anvisning på pakken Knæk asparges der, hvor de selv knækker, så langt nede på stilken som muligt. Del blomkålshovedet i små mundrette bidder og skær 2 æbler i tynde både. Tip: Du kan fint lave salaten på forhånd, vent da med at komme æbler, spirer og bær på salaten til umiddelbart inden servering.
|
Del opskriften

Hel kylling stegt i urter på grill
hel kylling stegt i urter på grill 4 personer
Kylling med masser af friske urter på grillen! Findes der noget, der dufter mere af dansk sommer? Næppe, og denne udgave er super enkel, mættende og med det fineste tilbehør – velbekomme!
Ingredienser 1 hel kylling 1 bundt timian 1 bundt persille 1 bundt estragon 500 g blandende rodfrugter som f.eks. kartofler, majroer og gulerødder Salt og peber Sprød sommersalat: 1 stort romaine salathoved eller 2 små 50 g. friske blåbær 1 håndfuld mynte ½ orange galiamelon 100 g. feta i blok eller i tern 2 spsk. græskarkerner 2 spsk. olivenolie |
Tilberedning Skyl urter og gnub kyllingen med rigeligt salt og peber. Skær rodfrugterne i stave og kom i bunden af gryden. Giv lidt vand til, og læg kyllingen ovenpå, fordel urterne ud over kyllingen og grøntsagerne. Læg låg på og steg over grillen i cirka 1,5 time, afhængig af varmen på grillen. Gør imens salaten klar: Skyl salat, blåbær og mynte, skær galiamelon i mundrette bidder. Vend salat og blåbær i olivenolie og et drys salt og bred det ud på et stort fad. Smuldr fetaen henover og drys med mynteblade, græskarkerner og olivenolie. |
Del opskriften

Helstegt kylling med grove danske grøntsager
helstegt kylling med stuvet spinat og grove danske grøntsager
4 personer
Frisk spinat og nyopgravede kartofler fra haven. Meget mere skal der ikke til, når sommermenuen står på grillet kylling.
Ingredienser 1 hel kylling 300 g frisk grov spinat 200 g. små friske kartofler 200 g. friske ærter i bælg En håndfuld rødbedespirer 4 spsk. sesamfrø Olivenolie 2 dl. piskefløde 1 knivspids revet muskat Salt og peber |
Tilberedning Gnid kyllingen med rigeligt salt og peber og tilbered den på grillen. Den skal have 1,5 time afhængig af varmen på grillen og kyllingens størrelse. Rist imens sesamfrø på en tør pande, til de tager farve. Stil til side. Skyl spinat i rigeligt koldt vand og skær i grove bidder. Kog kartoflerne og bælg ærterne. Når kartoflerne er færdige, kommer du dem op i en skål sammen med ærterne og top med rødbedespirer. Kom lidt olie i bunden af en pande og sauter spinaten heri, til den falder let sammen. Tilsæt revet muskat, salt og peber og rør rundt. Tilsæt herefter fløden, rør rundt og skru ned for varmen. Lad det simre i 5 minutter og kom op i en skål. Drys med de ristede sesamfrø. |
Del opskriften

Krydret kylling med frisk salat og rosmarinbrød
krydret kylling med frisk salat og rosmarinbrød
4 personer
Kommer hele familien til middag i aften? Det er intet problem, for med kylling på grillen er der mad, alle kan li’. Her har vi serveret den med en dejlig grov salat og et smukt brød, der kan bages på grill eller i ovn.
Ingredienser 1 hel kylling ½ tsk. spidskommen 1 spsk. sød paprika ½ tsk. stærk paprika ½ tsk. muskat ½ tsk. kanel 1 tsk. chiliflager 1 hel økologisk lime 1 tsk. salt Rosmarinbrød 1 bundt rosmarin 20 g gær 2 dl. lunkent vand 0.5 dl olivenolie 1 tsk. salt 350 g. durummel Grov salat med palmekål 1 dl. mandler 150 g. friske jordbær 1 bundt palmekål 1 klump frisk mozzarella 50 g. hindbær Saften fra 1 citron 4 spsk. rapsolie 1 tsk. flydende honning Salt og peber |
Tilberedning Rør dejen til rosmarinbrødet først: Rør gæren op i lunkent vand og tilsæt olivenolie, salt og mel. Kør dejen ved lav hastighed i fem minutter. Stil til hævning. Afhængig af temperaturen kan dejen være klar til bagning i løbet af to timer. Smør en grillfast gryde med lidt olie og fordel dejen heri. Prik i dejen med en gaffel, drys med salt og fordel rosmarin henover. Pres det let ned i dejen. Bag brødet på grillen under låg i cirka 30 minutter, afhængig af hvor varm grillen er. Brødet bages bedst i en kuglegrill.
Kom alle krydderierne til kyllingen op i en skål. Tilsæt saft og skal fra limefrugten samt 1 tsk. salt, og bland godt sammen. Gnid kyllingen med krydderiblandingen og steg den på grillen i cirka 1,5 time eller til kyllingen er klar.
Lav nu salaten: Vend mandlerne på en varm tør pande, til de har taget lidt farve. Stil dem til side. Nip jordbærrene og skær i mundrette bidder. Skyl og rib kålen og fordel den på et stort fad. Fordel mandler, jordbær, mozzarella og hindbær over salaten. Pres saften af citronen, riv skallen og bland begge dele med rapsolie, honning, salt og pebre og fordel over salaten. Tip: Palmekål minder meget om grønkål, men er mindre grov i strukturen. Du kan også bruge grønkål, spidskål eller savoykål i salaten frem for palmekål. |
Del opskriften

Kylling med karrystegte blomkålsris
Kylling med karrystegte blomkålsris og knasende dukkah
4 personer
Kylling og karry er altid godt sammen. – Her er karry en del af tilbehøret til kyllingen i form af karrystegte blomkålsris. Det er en nem og super velsmagende måde at spise ekstra mange grøntsager. Blomkålsrisene steges i kokosolie, gurkemeje og karry, og serveres med friske krydderurter og salte peanuts - det passer perfekt til et lækkert stykke kylling.
Ingredienser 1 hel kylling 2-3 spsk. karry |
Tilberedning Gnid kyllingen godt med salt og peber, og læg den i en lille bradepande. Steg den ved 200°C i ca. 1 time, indtil den er gennemstegt. Hak eller riv blomkålen fint, så stykkerne har størrelse som riskorn. Hæld blomkålsrisene i en sigte, overhæld dem med kogende vand og lad dem dryppe godt af. Skær kyllingen ud og drys kyllingestykkerne med knasende dukkah. Server kyllingen sammen med karrystegte blomkålsris. Tip: Dukkah – du ka’ med fordel lave en stor portion og gemme, så har du en lækker og sprød smagsgiver til at drysse over f.eks. stegte grøntsager eller bruge som panering på et stykke kyllingebryst inden stegning.
|
Del opskriften

Ovnstegt kylling m. rodfrugtmos og sprødt grønt
Ovnstegt kylling med rodfrugtsmos og sprødt grønt
4-5 PERSONER
Med masser af citron kan du give en dejlig syrlighed til kyllingen, som smager skønt sammen med selleriknoldens sødme
Ingredienser 1 hel fersk kylling 1 æble 1 tsk. salt Friskkværnet peber
1 selleriknold 2 gulerødder 3 kviste timian 3 kviste rosmarin 3 laurbærblade 1 dl olivenolie 1 tsk. salt 1 bundt bredbladet persille
1 hoved romaine salat 1 rød peberfrugt 50 g ristede kikærter
|
TILBEREDNING Sæt ovnen på 250°C ved almindelig varme. Skær citronerne i skiver og æblet i grove både. Fyld kyllingen med æblet og den ene citron. Gnub kyllingen i salt og peber, læg citronskiverne på kyllingen og læg den op i rømergryden. Læg den hele peberfrugt ved siden af i ovnen og lad den stege, til skindet bliver sort. Vend den undervejs. Tag den ud af ovnen, og lad den køle af. Fjern skindet forsigtigt med fingrene og skær i strimler. Skær selleri og gulerødder i tern a 2x2 cm og kom dem op i en gryde sammen med timian, rosmarin og laurbærblade. Kog dem i rigeligt usaltet vand til de er møre, det tager cirka 10 minutter, fra det koger. Rens persillen. Skyl romaine salaten og riv i grove stykker, stil til side. Kom peberfrugtstrimler og ristede kikærter på og stil til side. Tag selleri og gulerødder op af gryden og kom dem i en skål sammen med persillen. Gem lidt af kogevandet. Tilsæt olivenolie og salt og ½ dl af kogevandet. Kør mosen med en stavblender, og juster med mere kogevand, til du har opnået den rette konsistens. Server kyllingen med mos og romaine salat.
Tip: Husk at gemme skroget fra kyllingen og kog den til en dejlig fond, så du kan servere suppe dagen efter.
|
Del opskriften
ALLE KYLLINGERNE
OPDRÆTTES PÅ DANSKE
FAMILIEGÅRDE
Vi arbejder for det gode kyllingeliv
Vi er en række danske gårdfamilier, der deler en passion for at drive landbrug med dyrevelfærd i højsædet. For os er det nemlig vigtigt, at hver og en af vores kyllinger er opdrættet med omhu.