Opskrifter fra De Danske Familiegårde

VELSMAGENDE KYLLING SERVERET MED VARIATION

Minipizza Pulled Chicken Bred Thumbnail

Pulled chicken pizza med tomat og basilikumolie

Minipizza Pulled Chicken Bred Webbanner
Udskriv

Pulled chicken pizza med tomat og basilikumolie

10 små pizzaer eller 4-6 almindelige

Små lækre pizzaer med friske tomater og saftigt kyllingelårkød

Tilberedningtid pizzafyld: 1 time + 3 timer i ovn til pulled chicken

Tilberedningtid pizzadej: 2 døgn: hviletid 18+1+6 timer

Ingredienser

Dej
4 dl vand
400 g hvedemel, gerne manitoba
8 g gær
15 g salt
200 g hvedemel
2-3 spsk. vand

Pizzafyld:
600 g kyllingelårmix
1 fed hvidløg
1/4 tsk. chiliflager
2 tsk. oregano
Salt og peber

300 g cherry tomater
2 spsk. pesto
Salt og peber
1 stor håndfuld basilikum
1/2 dl olivenolie
300 g mozzarella til pizza
Lidt revet parmesan

 


 

 


 

TILBEREDNING

Dejen:
Rør vand, mel og gær sammen i en skål, dæk med plastfolie og lad det stå i køleskabet til næste dag, mindst 18 timer.

Kom dejen i en røremaskine og ælt den godt igennem i ca. 4 min. Tilsæt salt, hvedemel og lidt ekstra vand, 2-3 spsk. Ælt dejen ved høj hastighed i yderligere 5 min., til den er elastisk og slipper skålen. Hæld dejen ud på bordet, spænd den op og kom den i en olieret beholder med låg.

Lad den stå på bordet i ca. 1-2 timer. Del dejen i 10, form til boller og lad dem hæve i en lukket beholder til dobbelt størrelse i køleskabet, ca. 6 timer., så er de klar.

Når fyldet er klar og ovnen varm starter man med pizzadejen.

Træk pizzadejen ud og drej med håndfladen til en rund pizza. Hvis du ruller dejen, trykker du luften ud af dejen.

Pizzafyldet:
Vend kyllingeoverlår og -underlår i knust hvidløg, chili, oregano, salt og peber. Læg kyllingekødet i et ovnfast fad, dæk med folie og steg dem 3 timer ved 125°C. Vend gerne kyllingekødet nogle gange undervejs.

Afkøl, pil skindet af og pil derefter kødet af benene. Træk det fra hinanden med en gaffel og bland med lidt af stegeskyen.

Halver cherry tomaterne og vend dem i pesto, salt og peber. Findel basilikum og olie i en multihakker. Drys pizzaerne med mozzarella revet i mindre stykker.

Fordel halve cherry tomater oven på og bag pizzaerne, 3-4 stk. ad gangen nederst i ovnen ved traditionel over-undervarme ved 275°C gerne på en pizzabagesten i ca. 4 min. Kom lidt kylling oven på, og bag endnu 1-2 min. Dryp med basilikumolie, riv parmesan hen over og server.

 

Tip:
Bag alle pizzaerne først med cherry tomater og derefter med kylling, så er de næsten alle færdige samtidig.

Tip til dejen:
Hvis du ikke lige har tid til at dejen hviler og hæver over længere tid, så brug ekstra gær, 50 g til denne portion, men en kold dej er nemmere at arbejde med, og får dejen til at boble i kanten.

Hævetid: 1 time + 2 timer på køl efter formning til kugler.


 

 

Hønsesalat Glas Bred Thumbnail

Hønsesalat med avocado, forårsløg og ramsløgsmayo med ristet rugbrød

Hønsesalat Glas Bred Webbanner
Udskriv

Hønsesalat med avocado og ramsløgsmayo med ristet rugbrød

6 PERSONER

En skøn hønsesalat / kyllingesalat, som både kan anrettes i små glas eller direkte på brødet.

Tid: 30 min.

Ingredienser

3-4 skiver bacon eller parmaskinke
280 g brystfilet
Salt og peber
Smør eller olie til stegning
100 g mayonnaise
1 håndfuld ramsløg
75 g creme fraiche 18%
2 spiseklare avocado
Citronsaft
2-3 forårsløg
6 meget tynde skiver rugbrød
Evt. lidt dild som pynt

 

 


 

 

TILBEREDNING

Steg baconskiver/parmaskinke sprøde og læg dem på et stykke fedtsugende papir. Kasser fedtet og steg brystfileterne ved lav varme ca. 5 min. på hver side og krydr med salt og peber.

Blend halvdelen af mayonnaisen med ramsløg til en grøn creme. Vend det sammen med resten af mayonnaisen samt creme fraiche og smag til.

Halver avocadoerne og fjern stenene og skrællen. Skær dem i fine tynde skiver og dryp med citron.

Snit forårsløgene og rist rugbrødskiverne knasende sprøde på en brødrister. Pluk eller skær brystfileterne i mindre stykker.

Kom lidt ramsløgsmayo i bunden af små serveringsglas og placer kylling, avocado og forårsløg oven på. Drys med letknust bacon/parmaskinke og placer brødet i glasset. Pynt evt. med lidt dild.

Du kan også anret kylling på rugbrød sammen med avocado. Top med forårsløg samt ramsløgsmayo og læg den sprøde bacon/parmaskinke øverst.


 

 

 

Filotarteletter Bred Thumbnail

Filodej tarteletter med kylling, asparges, forårsløg og ærteskud

Filotarteletter Bred Webbanner
Udskriv

Filodej tarteletter med kylling, asparges, forårsløg og ærteskud

12 STK

Tarteletterne er knasende sprøde og lækre – og ikke mindst nemme at lave.

Tid: 60 min.

Ingredienser

Tarteletter
6 plader filodej
50 g smeltet smør

Fyld
Asparges, den træede del
Forårsløg, top og bund
550 g brystfilet
1/2 liter vand
1 spsk. hønsebouillon pulver
1 persillekviste
1 laurbær
3 peberkorn
2 tsk. salt

1 bdt. grønne asparges
1 bdt. forårsløg
1/4 liter suppe
1/2 dl hvedemel
200 g creme fraiche 38%
Salt og peber
1 bdt. ærteskud

 

 


 

 

TILBEREDNING

Skær hver filodej plade i 8 lige store firkanter. Læg 4 små plader som stjerne oven på hinanden og pensl med smeltet smør. Læg/tryk de fire små plader ned i en muffinsform. Bag dem ca. 6 min. ved 200˚C, til de er sprøde og gyldne. Afkøl på rist.

Bræk den træede del af aspargesene og gem stykkerne til suppen. Rens forårsløgene og skær top og bund af. Gem også det til suppen. Læg kyllingefileterne i en gryde, hæld vandet over og bring det i kog. Skum godt og tilsæt persille, forårsløg, asparges, laurbær, peberkorn og salt. Lad kyllingen simre ca. 10 min., sluk for varmen og lad den stå 5 min. Si suppen og kog ind til det halve.

Snit asparges og forårsløg i skrå mundrette stykker. Kog dem 1 min. i suppen og si dem fra. Pisk mel og creme fraiche sammen til en jævning. Kom det i suppen, mens der piskes og kog saucen godt igennem. Smag til med salt og peber.

Pluk kyllingefileterne i mindre stykker. Vend asparges, forårsløg og kylling i saucen. Smag til og fordel stuvningen i de lune filodej tarteletter. Pynt med ærteskud og server straks.

Tip
Varier grøntsagerne efter årstiden og hvad der måtte være i køleskabet.


 

 

 

Chutneyglaseret Kyllingespyd Bred Thumbnail

Tandoori kyllingespyd med frisk mangosalsa

Chutneyglaseret Kyllingespyd Bred Webbanner
Udskriv

Tandoori kyllingespyd med frisk mangosalsa

8-10 STK.

Små saftige kyllingespyd krydret med karry og mangochutney og lækker mangosalat til. Nemt og forrygende.

Tid: 45 min.

Ingredienser

Kyllingespyd
550 g brystfilet
1 tsk. salt
1/4 dl tandoori paste
1/2 dl mangochutney
1/4 dl limesaft
2 spsk. olie
Træspyd

Mangesalsa
1 moden mango
1 rød eller grøn chili uden kerner
2-3 forårsløg
1 spsk. limesaft
Salt og peber
1 stor håndfuld frisk koriander

Tilbehør
Naanbrød eller ris

 

 


 

 

TILBEREDNING

Skær kyllingekødet i tern ca. 3x3 cm og bland med salt. Rør tandoori paste, mangochutney, limesaft og olie sammen og vend kyllingestykkerne heri. Lad dem trække lidt, inden de sættes på spyd.

Skræl mangoen, skær kødet fri af stenen og skær det i mindre stykker. Snit chili samt forårsløg fint og bland med mango samt limesaft. Smag til med salt og peber og drys godt med koriander.

Fordel kyllingekødet på træspyddene og grill/steg dem ca. 3-4 min. på hver side, så de er gennemstegte men stadig saftige. Anret spyddene med mangosalsa hen over.

Server resten af mangosalsaen til f.eks. sammen med lune naanbrød eller ris.


 

 

 

Rotisserie Kylling Med Sommersalat Beksemad 285X234

Rotisserie kylling med sommersalat

Rotisserie Kylling Med Sommersalat Beksemad Beksemad 1200X488
Udskriv

Rotisserie kylling med sommersalat

2 PERSONER

Server brystfileterne fra en hel kylling til en skøn sommersalat med burrata og tomat.

Opskriften er udviklet af: Beksemad

Ingredienser

1 æble
1 appelsin
1 skalotteløg (alm. løg kan bruges)
2 fed hvidløg
1 hel kylling
2 spsk. fint salt
1/2 tsk. peber
2 tsk. paprika(stærk)

 

Sommersalat
1 pose feldsalat
200 gram tomater
1 pakke burrata
Olivenolie
Balsamico
Salt og peber

TILBEREDNING

Skær æble, appelsin, løg og hvidløg ud. Det behøver ikke være pænt. Rens kyllingen indvendigt.

Rør salt, peber og paprika sammen. Krydr kyllingen indvendigt og fyld den med æble, appelsin, løg og hvidløg.

Luk kyllingen ved at folde lårene henover hinanden og lav et lille hul i skindet. Kom kyllingen på rotisseri og bind evt. vingerne ind med kødsnor. Giv kyllingen 1,5 time ved ca. 230 grader (alt efter din grill). Hvis du laver den i ovnen, læg den på en rist med brystet op og følg anvisningen på emballagen.

Skær salat og tomat i passende stykker og anret det i en skål. Rør burrata sammen til en cremet masse. Rør olivenolie, balsamico, salt og peber sammen og rør det sammen med burrata. Hæld det over salaten.

Når kyllingen skæres ud, gemmes kyllingelårene, skroget og vinger (kan bruges til risotto med grønne asparges og kyllingelårkød).

Server brystfilet med sommersalaten.

TIP
For at bruge din hele kylling optimalt se også opskriften risotto med grønne asparges og kyllingelårkød - lavet på kyllingefond  og kyllingekroketter af kyllingerester.

 

Kylling I Karry Amalie Fernande 285X234

Kylling i karry med brystfilet - lavet på kyllingefond

Kylling I Karry Amalie Fernande 1200X488
Udskriv

Kylling i karry med brystfilet - lavet på kyllingefond

2 PERSONER

Brug brystfileterne fra en hel kylling til en lækker omgang kylling i karry. Frys skindet fra brystfileterne ned og gem til en anden ret eller steg det sprød som topping.

Opskriften er udviklet af: Amalie Fernande

Ingredienser

2 kyllingebrystfileter fra en hele kylling (ca. 400 g)
30 g smør
1 spsk. karry
1 lille løg
1 fed hvidløg
1,5 spsk. mel
3 dl bouillon kogt på kyllingeskrog
1 dl mælk
Evt. en smule fløde

Tilbehør
Ris 
Topping: æble, peanuts og rosiner

Suppe/bouillon
1 kyllingeskrog
Vand
Peberkorn,
2 tsk. salt,
1 spsk. æblecidereddike,
2 laurbærblade
Grove grøntsager fx porrer, løg, selleri, gulerødder, pastinak
1 håndfuld frisk timian
Evt. lidt frisk persille

TILBEREDNING

Kylling i karry
Skær de to kyllingebryster af den hele kylling. Fjern skindet og frys det ned – det kan brunes lækkert sprødt senere (bruges i opskriften med risotto med kylling og svampe). Skær kyllingelårene fra, og brug dem til en anden ret (bruges i opskriften gyrus med kyllingerester og tzatziki).
Skroget fra den hele kylling koger du en bouillon på med det samme. Instrukser på kogning af skrog findes til sidst.

Når du har din bouillon færdigkogt fra skroget, er du klar til at lave din kylling i karry.

Skær kyllingen i mindre stykker, svits den kort i lidt olivenolie og tag den op. I samme gryde smeltes smør. Tilsæt karry og svits kort. Dernæst hvidløg og løg, som steger til løgene er gennemsigtige. Tilføj nu mel, og rør mælk og bouillon fra kyllingeskroget i. Lad det simre kort og tilføj din kylling.

Server med ris og eventuelle toppings fx æble, peanuts og rosiner.

Sådan koges suppe/bouillon på kyllingeskroget
Placer kyllingeskroget i en stor gryde. Tilføj vand til det dækker skroget. Tilsæt et par peberkorn, 2 tsk. salt, 1 spsk. Æblecidereddike, 2 laurbærblade og frit valg af grove grøntsager. F.eks. porrer, løg, selleri, gulerødder, pastinak osv. Har du nogle trætte grøntsager i køleskabet, så er de perfekte at bruge her. Derudover kan du tilføje en håndfuld frisk timian hvis du har, og lidt frisk persille. Det er en god måde at mindske madspild, da man kan putte i hvad man har, af urter og grove grøntsager. Lad det hele simrer 3-5 timer.

Fjern det resterende kød fra skroget, når det har kogt. Det kan du bruge til andre retter. Gem ligeledes den bouillon du ikke bruger til din kylling i karry til andre opskrifter. Det kan fryses ned i poser eller som isterninger.

 

Karry Pastasalat Med Brystfilet Mummum 285X234pxl

Karry pastasalat med kylling

Karry Pastasalat Med Brystfilet Mummum 1200X488pxl
Udskriv

Karry pastasalat med kylling

2 PERSONER

Nem og lækker opskrift på karry pastasalat med kylling og grøntsager vendt i en hjemmelavet karrydressing. Pastasalaten er serveret med stegt kyllingebryst på toppen. En smagfuld måltidssalat, som kan spises til aftensmad, til frokost eller som madpakke.

Forberedelsestid: 20 minutter . Tilberedelsestid: 10 minutter

Opskriften er udviklet af: mummum.dk

Ingredienser

Kylling
280 g brystfilet
2 spsk. raps- eller solsikkeolie
10 g smør
Salt og peber

Pastasalat
40 g majs på dåse
1/4 bundt forårsløg
1/2 rød peberfrugt
1/2 stk. rødløg
150 g pasta
150 g creme fraiche
2 spsk. mayonnaise
2 spsk. mælk
1 tsk. sød sennep
1/2 tsk. flormelis
1 1/2 tsk. karry
Salt og peber
1/4 bundt frisk persille


 

 

TILBEREDNING

Kog pasta efter pakkens anvisning. Bland creme fraiche, mayonnaise, mælk, sød sennep, flormelis, karry, salt og peber i en skål. Hak rød peberfrugt, forårsløg og rødløg fint. Dræn majs. Dræn pastaen og lad det køle af.

Opvarm en pande til middel varme. Tilsæt olie og smør. Læg brystfileterne på og lad dem stege, så de får en sprød stegeskorpe. Skru derefter ned og gennemsteg kødet. Drys med salt og peber. Vend pastaen sammen med dressingen og grøntsagerne. Server med kyllingen og drys med frisk persille på toppen.​






 


 

Bbq Brystfilet Med Fyld Soelvbedesalat Thumbnail Image

Fyldt brystfilet med bladbeder, burrata ost og pancetta med romaine salat

Udskriv

Fyldt brystfilet med bladbeder, burrata ost og pancetta med romaine salat

4 personer

Ingredienser

Kylling
4 BBQ brystfileter
2 fed hvidløg
200 g bladbeder/sølvbeder
Fintrevet citronskal, øko
4-8 skiver pancetta pålæg
3-4 tomater
1 tsk. balsamico
Salt og peber
1 kugle burrata ost, 150 g

Romaine salat
2 mini romaine salat
Sølvbeder
Linser
Olivenolie
Balsamico

 

TILBEREDNING

Flæk brystfileterne på langs så de stadig hænger sammen i den ene side. Grill dem ved direkte varme på begge sider og læg dem i en foliebakke.
Knus hvidløg og bland det med bladbeder/sølvbeder revet i mindre stykker, citronskal, pancetta skåret i mindre stykker og hakkede tomater. Dryp med balsamico og krydr med salt og peber.

Fordel fyldet på fileterne og kom dernæst burrata ost oven på. Læg fileterne sammen omkring fyldet som en sandwich og grill dem ved god varme i ca. 14 minutter.

Halver romaine salaterne og grill dem på skærefladen. Riv sølvbeder i mindre stykker og kom linser oven på og dryp med lidt olivenolie, balsamico samt evt. rest af burrata osten.

Server de fyldte brystfileter med salaten og evt. et lækkert brød til. 

Tip
Man kan også lave fyldet med spinat eller spæde grønkålsblade i stedet for bladbede ligesom salaten sagtens kan gøres mere fyldig med fx cherrytomater. Prøv også at pakke en skive pancetta omkring et halvt mini romaine inden det grilles.

 

Hønsesalat Af Brystfilet Med Bacon Mummum 285X234

Hønsesalat med bacon, asparges og champignon

Hønsesalat Af Brystfilet Med Bacon Mummum 1200X488
Udskriv

Hønsesalat med bacon, asparges og champignon

4 PERSONER

Nem opskrift på hjemmelavet hønsesalat lavet af brystfilet med bacon, asparges og champignon. Server med brød, croissanter eller flute til.

Forberedelsestid: 30 minutter . Tilberedelsestid: 30 minutter

Opskriften er udviklet af: mummum.dk

Ingredienser

Hønsesalat
1 pk. bacon i skiver
450 g brystfilet
1 stk. hønsebouillonterning
150 g asparges på dåse
200 g champignon
3 spsk. smør
1 tsk. tørret timian
1/2 bundt forårsløg 

Dressing
100 g mayonnaise
200 g creme fraiche
2 tsk. dijonsennep
Salt og peber


 

 

TILBEREDNING

Rens brystfilet og kog det i ca. 20-25 minutter i en gryde med vand og smuldret hønsebouillonterning. Herefter tages det op og sættes til afkøling.

I mellemtiden drænes asparges på dåse. Rens champignon og skær i skiver. Opvarm en pande uden fedtstof. Kom bacon på panden og steg til det er sprødt og gyldent. Tag det herefter fra på en tallerken.

Sæt panden tilbage på blusset. Kom smør på, når smørret er smeltet, så kommes champignon på. Lad det sautere til svampene får lidt farve. Krydr med salt, peber og tørret timian. Tag dem herefter fra og sæt til afkøling.

Bland mayonnaise, creme fraiche og dijonsennep sammen til en dressing. Smag til med salt og peber. Hak forårsløg fint og hak evt. også bacon groft.

Brug to gafler til at trække brystfilet fra hinanden. Kom kylling, forårsløg, stegte champignon, aspargessnitter og bacon op i dressingen (gem lidt af det hele til pynt). Vend det hele godt rundt. Anret i en skål og pynt evt. med noget af det, som du tog fra.

Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.





 


 

Thai Nemme Strimler Grønsgaer Bred Thumbnail Image

Thai stir fry med nem filet, sprøde grøntsager og cashewnødder

Thai Nemme Strimler Grønsgaer Bred Banner Image
Udskriv

Thai stir fry med nem filet, sprøde grøntsager og cashewnødder

2 PERSONER

Thai wok som alle vil elske, masser af grønt, cashewnødder og saftig krydret kylling.

Ingredienser

Kylling:
2 stk. nem filet eller brystfilet
1 fed knust hvidløg
1-2 tsk. stærk chilisauce
2 tsk. friskrevet ingefær
1 spsk. sesamolie

Grønt:
2 gulerødder
100 g aspargesbroccoli (bimi)
1 stk. snack peber
3 forårsløg
150 g sugar snaps ærter
50 g østershatte
Olie til stegning fx kokosolie
1 spsk. østerssauce
1 spsk. soja
2 spsk. fiskesauce
1 spsk. farin
30 g cashewnødder

Tilbehør:
Ris eller nudler


 

 

TILBEREDNING

Skær fileterne i små strimler. Vend kødet i en marinade af knust hvidløg, chilisauce, ingefær og sesamolie og lad det trække, mens grøntsagerne gøres klar.

Skræl og skær gulerødderne i stave. Del aspargesbroccoli i mindre stykker. Skær snackpeber i strimler, snit forårsløget, halver ærterne på langs og skær østershatte i mindre stykker.

Lynsteg kyllingestrimlerne i olie 2-3 min. og læg til side. Lynsteg grøntsagerne 2-3 min., så de stadig har bid.

Kom kyllingekødet samt østerssauce, soja, fiskesauce, farin og cashewnødder ved og lynsteg endnu et kort øjeblik. Smag til og server straks med kogte ris eller nudler.

Tip: Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.


 

 

 

Bowl Nem Filet Nudler Grønsager Bred Thumbnail Image

Ponzu salatbowl med nem filet, nudler og sprøde grøntsager

Udskriv

Ponzu salatbowl med nem filet, nudler og sprøde grøntsager

2 PERSONER

En salatbowle er en fryd for øjet og så smager det helt forrygende. 

Ingredienser

Kylling:
2 stk. nem filet eller brystfilet
1 spsk. Ponzu soja med citronsmag
1 tsk. wasabi
1 tsk. ristet sesamolie
1 tsk. sesamfrø

125 g nudler, Udon eller Ramen

Grøntsager:
100 g edamame bønner, uden bælg
1/4 snittet rødkål
1/4 snittet spidskål
2 gulerødder
1 stor rød peberfrugt
2 skoleagurker
2-3 forårsløg

Dressing:
1 spsk. limesaft
2 spsk. Ponzu soja med citronsmag
2 spsk. olie

Ærteskud, brøndkarse eller koriander


 

 

TILBEREDNING

Læg fileterne i en marinade af Ponzu soja, wasabi og sesamolie.

Kog nudlerne som anvist på emballagen og skyl godt i koldt vand.

Blancher bønnerne, snit rødkål og spidskål fint og striml de skrællede gulerødder. Skær peberfrugt i fine tynde strimler. Skyl og skær agurkerne i stave på langs. Snit forårsløgene meget skråt og fint.

Potionsanret nudler, edamame bønner, kål, gulerødder, peberfrugt, agurk og forårsløg i 2 dybe skåle.

Pisk limesaft, Ponzu soja og olie sammen og smag til. Hæld dressingen hen over salaten.

Steg fileterne på en meget varm pande ca. 2-3 min. på hver side og drys med sesam.

Skær fileterne i skiver og placer dem på hver sin salatskål. Pynt med krydderurter og server straks.

Tip: Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.


 

 

 

Mexicansk Tortilla Nemme Strimler Grønsager Bred Thumbnail Image

Mexicansk nem filet på ostegratineret tortilla med avocadocreme og lækre grøntsager

Udskriv

Mexicansk nem filet på ostegratineret tortilla med avocadocreme og lækre grøntsager

2 PERSONER

Mexicansk inspiration der passer til travle hverdage, hvor maden hurtigt skal på bordet.

Ingredienser

Kylling:
2 stk. nem filet eller brystfilet
1 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. paprika
1/2 tsk. chili
1/2 tsk. oregano
Salt og peber
Lidt olie til stegning

Tortilla:
4 små majstortillas eller 2 store
75 g revet cheddar

Grøntsager:
1 lille dåse kidneybønner
1 stor håndfuld cherry tomater
1 rød og gul snackpeber
2 skoleagurker
2 forårsløg
1 majskolbe

Avocadocreme:
1 avocado
Limesaft
Salt og peber
2 spsk. cremefraiche
Koriander og mynte


 

 

TILBEREDNING

Skær fileterne i strimler. Kom alle krydderierne i en pose sammen med kyllingestrimlerne, ryst godt så de fordeles og lad dem marinere.

Drys tortillaerne med revet cheddar og gratiner dem i ovnen ved 180°C til osten er smeltet.

Skyl kidneybønnerne, halver tomaterne, skær snackpeber i tynde strimler, agurkerne i kvarte på langs og snit forårsløgene meget skråt.

Blancher majskolben og skær kernerne af. Bland majs, bønner og grøntsager og fordel dem på tortillaerne.

Mos avocadokødet med limesaft og smag til med salt og peber. Lynsteg kyllingestrimlerne 3-4 min. lige inden servering. Anret kødet oven på grøntsagerne og top med avocadocreme samt cremefraiche. Drys godt med krydderurter og server straks.


Tips:
Smag evt. avocadocremen til med chili, hvis du gerne vil have lidt ekstra smæk på.

Du kan også bruge brystfilet i stedet for Nem Filet. Bank blot brystfileten flad med en kødhammer så den ca. er 7 mm tyk.

 

 

Vi arbejder for det gode kyllingeliv

Vi er en række danske gårdfamilier, der deler en passion for at drive landbrug med dyrevelfærd i højsædet. For os er det nemlig vigtigt, at hver og en af vores kyllinger er opdrættet med omtanke.