Værd at vide

bedre DYREVELFÆRD
skal VÆRE LET
AT FORSTå

HVad betyder opdrættet med omhu?

Vi har samlet 10 informationer, som hurtigt og enkelt forklarer, hvad vi mener med,
at vores kyllinger er opdrættet med omhu. 

FAKTA 1

Alle vores bakker er lavet af genanvendeligt plastic, så de kan bruges igen og igen

FAKTA 1
klimakylling til aftensmad? 

Fremtiden er nu, og ansvaret er fælles. Derfor vil vi hos De Danske Familiegårde gøre vores til at sikre en mere bæredygtig fremtid. Det er i forvejen et fornuftigt klimavalg at spise kylling, der har en meget lille Co2-påvirkning sammenlignet med andet kød. Vi vil gerne tage den et skridt videre, så forbrugerne også i fremtiden kan sætte kylling på bordet med ekstra god klimasamvittighed.

Derfor har vi valgt at skifte alle vores bakker til rPET-plastmateriale, der er genanvendeligt plast, som kan bruges igen og igen til at fremstille nye bakker og andre plastikprodukter, når de sorteres som plastaffald. For vi ønsker en fremtid, hvor alle vores materialer kan genbruges frem for at blive smidt væk. En fremtid, hvor affald bliver til ressourcer, hvor fornybare materialer er en selvfølgelighed, og hvor vi går forrest og viser forbrugerne, hvordan også de kan gøre en forskel for miljøet og for vores fælles fremtid.

Med et årligt forbrug af 21.200.000 kyllingebakker er konverteringen til rPET noget der kan mærkes. For hvis bakkerne sorteres som plastaffald, kan vi reducere vores Co2-udslip på bakker alene fra 1200 tons Co2 årligt til 400 tons Co2 årligt, og det er en besparelse, der kan mærkes, for 800 tons co2 svarer til:

Cirka 198 års konstant støvsugning

Cirka 800 flyrejser fra Danmark til Los Angeles

Cirka 55 danske indbyggeres årlige Co2-udslip

Det er et skridt på vejen – ikke det sidste og ikke det første, vi har taget, men et kæmpestort skridt i den rigtige retning og trinbrættet til endnu flere innovationer, der kan sikre, at vi som virksomhed er det bæredygtige, klimarigtige og fornuftige valg for en god fælles fremtid.

FAKTA 2

Vores gårdkyllinger er ikke behandlet med antibiotika 

FAKTA 2
Vores gårdkyllinger er ikke behandlet med antibiotika* 

Kyllingen skal ikke behandles med antibiotika, fordi dens naturlige vækst og ensartede omgivelser giver den et stærkt immunforsvar.

*Ikke behandlet med receptpligtig antibiotika. Der anvendes et fodertilsætningsstof (coccidiostatika) for at undgå tarmproblemer hos kyllingen forårsaget af parasitter.

FAKTA 3

Vi tilsætter ikke neutralmarinade 

FAKTA 3
51% synes det er vigtigt at kylling er uden NEUTRALmarinade*

Kyllingerne på De Danske Familiegårde får næringsrigt grovfoder og har fri adgang til mad og drikke døgnet rundt. Det giver kyllinger, som er fulde af styrke, energi og god smag. En smag vi er stolte af og som ikke tilsættes neutralmarinade.


*Alle fakta er baseret på en spørgeskemaundersøgelse foretaget i 2016 med 2.816 respondenter, som udgør et repræsentativt udsnit for den danske befolkning

FAKTA 4

Vores fritgående og økologiske kyllinger kan være udenfor fra solopgang til solnedgang

FAKTA 4
48% ved ikke, at fritgående og økologiske kyllinger har fri adgang til udearealer* 

Vores fritgående og økologiske kyllinger lever et aktivt liv med masser af naturligt lys, frisk luft og fysisk aktivitet. Kyllingerne bestemmer selv, om de vil være ude eller inde. Udenfor kan de lægge sig i det høje græs eller under nogle buske. De kan også gå og rode i jorden – en af kyllingernes yndlingsbeskæftigelser. Udearealerne er naturligt terræn, hvilket gør, at kyllingerne føler sig trygge og hjemmevante og kan slappe af.


*Alle fakta er baseret på en spørgeskemaundersøgelse foretaget i 2016 med 2.816 respondenter, som udgør et repræsentativt udsnit for den danske befolkning

100% DANSK - GOD PLADS - NATURLIG VÆKST

LÆS OM ALLE VORES PRINCIPPER

ALLE KYLLINGERNE
OPDRÆTTES PÅ DANSKE
FAMILIEGÅRDE

MØD OS HER

VI ARBEJDER FOR DET GODE KYLLINGELIV

Vi er en række danske gårdfamilier, der deler en passion for at drive landbrug med dyrevelfærd i højsædet. For os er det nemlig vigtigt, at hver og en af vores kyllinger er opdrættet med omhu.