Vores velfærdsprincipper

VI følger klare velfærdsprincipper
for
dyrenes skyld

vi tror på, at danskerne vil have kyllinger med bedre dyrevelfærd

Hos De Danske Familiegårde har vi en ambitiøs målsætning om, at vælge bedre dyrevelfærd. På vores familiegårde passer vi godt på hinanden – og ikke mindst på vores kyllinger. Vi arbejder sammen for at øge dyrevelfærden, så kyllingerne får lov til at være kyllinger. Det kræver lidt mere i hverdagen – men det betyder ikke så meget, så længe man arbejder for en god sag. For os er det vigtigt, at hver eneste kylling er opdrættet med omtanke. Og vi håber, at danskerne vil være med til at støtte op om projektet. 

Det kalder vi kyllinger opdrættet med omtanke.

FRI ADGANG TIL NATUR
-Fritgående og Økologisk kylling - 

Vores fritgående og økologiske kyllinger har et liv med masser af luft under vingerne

Vores fritgående og økologiske kyllinger er frie fugle. De bestemmer selv, hvornår de vil spise og drikke, om de vil være ude eller inde, og hvornår de vil rode i jorden. Det er kyllinger, som har luft under vingerne, med adgang til naturen fra solopgang til solnedgang. Her kan de frit gå rundt i det grønne græs og udforske verden. De store udearealer med græs, træer og buske giver kyllingerne tryghed og får dem til at føle sig hjemme. Det naturlige liv betyder,at kyllingerne er i balance og fulde af velvære.

 

 

MERE OM VORES ØKOLOGISKE og fritgående KYLLINGER

LANGSOMT VOKSENDE RACE
- Gårdkylling, Fritgående og Økologisk 

Alle vores kyllinger er af
langsomt voksende racer med naturlig vækst.

Alle kyllinger fra De Danske Familiegårde er af racerne Rustic Gold (gårdkylling) og  Ranger Gold (fritgående og økologiske). De er alle langsomt voksende racer, hvilket betyder, at kyllingerne vokser i et naturligt tempo. Den lange proces er både mere arbejds- og tidskrævende. Til gengæld gør den, at vores kyllinger bliver både stærkere og sundere, får en fastere kødstruktur og meget mere smag

 

MERE OM vores KYLLINGER

ØKOLOGISK FODER
- Økologisk kylling - 

Vores økologiske kyllinger
får økologisk grovfoder,
som giver sunde og smagfulde kyllinger.

Alle vores økologiske kyllinger spiser næringsrigt, økologisk grovfoder, som giver sunde og smagfulde kyllinger. Foderet bliver strøet ud, så kyllingerne selv skal finde deres mad. Det er en beskæftigelse, alle kyllinger elsker, og som de kan få mange timer til at gå med. Foruden det økologiske foder, som gårdfamilierne sørger for, spiser kyllingerne også alt det, de selv kan finde ude i det åbne terræn, fx. insekter og græs.

MERE OM VORES ØKOLOGISKE KYLLINGER

IKKE BEHANDLET MED ANTIBIOTIKA
- Gårdkylling - 

Et godt staldliv med sikre og trygge rammer gør, at vi ikke behandler vores gårdkyllinger med antibiotika

De sikre rammer og rene forhold, som vores kyllinger lever i gør, at de ikke behøver behandling med antibiotika. Det sunde og gode klima skyldes, at vores passionerede gårdfamilier altid har dyrenes velfærd i fokus. Kyllingerne har altid ren strøelse, en behagelig temperatur og et lysniveau, der passer til deres naturlige døgnrytme. Det resulterer i et afslappet miljø, hvor den enkelte kylling har både ro og overskud. Disse trygge og sikre rammer giver gårdkyllingerne så godt et helbred, at de ikke behandles med antibiotika.

mere om vores gårdkyllinger

Vi arbejder for det gode kyllingeliv

Vi er en række danske gårdfamilier, som deler en passion for at drive landbrug med dyrevelfærd i højsædet. For os er det nemlig vigtigt, at hver og en af vores kyllinger er opdrættet med omtanke.